Falošná stopa

Falošná stopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142771/bmid_falosna-stopa-xgb-142771.jpg 4 356 356

Komisár Wallander série

Na poli pohltia ženu plamene. Jej telo pod oblohou bez jediného mráčika vzplanie ako fakľa. Krátko nato neďaleko juhošvédskeho mesta Ystad nájdu zavraždeného politika s oskalpovanou hlavou. Rovnaký osud postihne aj pochybného obchodníka s umením. Švédsko zažíva nezvyčajne horúce leto. Ľudia sa nevedia odtrhnúť od obrazoviek a víťazného ťaženia svojich miláčikov na majstrovstvách sveta vo futbale. Sériový vrah spáchal prvú vraždu. Komisár Wallander sa ujíma vyšetrovania, ktoré čoraz väčšmi pripomína nočnú moru. Uvedomuje si, že ďalším hrôzam sa mu nepodarí zabrániť. Ktosi práve dokončuje svoju premenu. Z reproduktorov znie dunenie bubnov, bojovník robí ešte posledné ťahy štetcom na tvári. Potom skontroluje, či je zbraň dobre nabrúsená, a nehlučne vyjde z miestnosti. Vyráža do ďalšieho súboja. Román Falošná stopa kritici aj čitatelia pokladajú za jednu z najlepších častí Mankellovej detektívnej série o komisárovi Wallanderovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Marenčin PT

Villospår, 1995

vineka
22.01.2015 5 z 5

Vynikající kniha. Komisař mi sedl od první chvíle. Skvělý styl psaní. Je s podivem, že kniha byla napsána téměř před 20 lety a teprve nedávno vyšla u nás. Člověk by si řekl, že téma knihy a zvěrstva, se dějí až v nedávné době. Bohužel toto téma tu bylo od pradávna, bylo a ještě bude. Hrůza.
Jistě si přečtu i předchozí díly. Knihu doporučuji plným počtem hvězdiček.

Liana
04.05.2014 5 z 5

Vynikajúca detektívka (alebo krimi?) každopádne napínavá od začiatku až po epilóg. Toto bolo moje prvé stretnutie s Mankellovou tvorbou, ale vidím to tak, že sa s ním ešte stretnem pri ďalších knihách. Kniha sa nedala pustiť z ruky, až kým som neotočila poslednú stranu - odporúčam všetkým milovníkom detektívok.

Mufko
09.12.2013 3 z 5

Fajn čítanie. Len záver sa mi videl trochu urýchlený a nedotiahnutý. + Vadili mi opakujúce sa veci. Veta: Rozmýšľal, v akom svete to žijeme... a následná úvaha ma už vyslovene nas... štvala.

Ale fajn.

kadgam
23.03.2013

Zatiaľ každá kniha, ktorú som od neho čítala, má dobrý štart. Zaujme od prvých viet. počas celých 430 a niekoľko strán. Pár maličkostí, dosť podstatných pre tento žáner, sa mi nezdalo pravdepodobnými - osoba vraha, napr.

Aurellia
22.01.2013 4 z 5

Napätie od začiatku do konca, len škoda, že v závere neboli vysvetlené niektoré veci. Severská kriminálka jednoznačne vládne súčasnému detektívnemu žánru.