Krvavé sestry
Graham Masterton
Případy komisařky Katie Maguirové série
Irské řádové sestry potřebují ochranu Katie Maguirové. V domě s pečovatelskou službou na předměstí Corku někdo ve spánku udusí starší jeptišku. Další sestra je zanedlouho nalezena mrtvá na břehu řeky Butlerstown. Souvisí tyto hrůzné činy s nálezem dětské čelisti v zahradě kláštera? Katie Maguirová je na stopě padesát let starého tajemství, které by ji mohlo přivést k vrahovi. Pokud ovšem vrah nenajde Katie a její vlastní tajemství jako první.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , HostOriginální název:
Blood Sisters, 2015
Strhující, někdy dost kruté, tak jako všechny knihy autora, ale výborné. Věřím, že časem bude zase další nový díl.
První a ne jistě poslední dílo, které od Mastertona přečtu! Příběh byl velmi dobře vystaven, od poloviny knihy se totiž modlíte, aby někdo vůbec přežil a komisařka dostihla vrahy. Nápad vražedných činů nebude nejspíš jedinečný, přesto překvapil jejich provedením. Což z knihy dělá dost zásadní podívanou, i když ta krutost je na každém rohu. Autor se snaží některými vedlejšími linkami odhlečit tu realitu, ale vy stejnak budete mít před očima některou ze zavražděných. Doporučuji a amen!
Velmi mi kvalitou, popisovaným sadismem a posunem v osobním životě Kate, hlavní hrdinky a detektiva, připomíná Mastertonovu první knihu Bílé kosti. Správná detektivka pro někoho, kdo si chce vyčistit hlavu od svého života a práce. Myslím, že se nadále budu snažit, aby mi neutekla žádná kniha z této série...
Přečetla jsem celou sérii,čtivé,napínavé,kruté jen by nemuselo kolem ní umírat tolik kolegů když ona všechno přežije.
Už se těším na další díl, velmi čtivé, skvěle propracované postavy, sice kruté, ale to k tomu patří :)
Masterton od začátku série s Katie Maguire přímo srší nápady jak někoho oddělat a vystavit ho. Tak nápadité a brutální vraždy prostě v jiných knihách moc nenajdete a v Krvavých sestrách se snad ještě překonává. V krimi sérii, která se odehrává v zemi jako je Irsko, se dalo očekávat, že se objeví případ se skandálem kolem církve, stačí si jen vybrat který.....a povedlo se. Výborně napsaná, čtivá kriminálka a nebýt té soukromé linky ze života Katie a Johna, dal bych pět hvězd. Stránky jak z červené knihovny říznuté padesáti odstíny blbosti, Mastertonovi prostě nejdou a knize i tempu určitě škodí.
2014 | Bílé kosti |
2015 | Rozbití andělé |
2016 | Červená lucerna |
2017 | Krvavé sestry |
2017 | Výkupné pro krále |
První kniha, kterou jsem od tohoto autora přečetla a musím říct, že se mi velmi líbila. Děj je napínavý až do konce, ani chvíli jsem se nenudila. Některé části jsou opravdu hodně drsné - např.: Když autor popisuje smrti obětí, ale o to je to ještě zajímavější. Určitě doporučuji všem milovníkům tvrdších detektivek :)