Vražedný lov
Hana Militká
Případy kpt. Váchala série
Třetí detektivní román uvádí na scénu kapitána Váchala. Krásná studentka Eva se ocitne v atraktivním prostředí mezi modelkami. Kdo má na svědomí nečekané úmrtí? Podaří se odhalit zločince? Čtěte detektivku Vražedný lov, dozvíte se víc.
Tak tohle jsem fakt nedala. Kdyby tam aspoň byl správný pravopis. Můj a svůj. Je mi líto.
Tak tohle byla hodně divná knížka. Příběh zvláštní, styl psaní zvláštní. Spousta krátkých vět, plno uvozovek, které ale neoznačovaly přímou řeč, což bylo zpočátku velmi matoucí. Knihu jsem přečetla v rámci čtenářské výzvy a rozhodně se k této autorce už nehodlám vrátit.
Román s detektivními prvky z prostředí módních přehlídek tak trochu mapuje start kariéry na předváděcím molu studentky brněnské farmacie Evy. Vyhlédl si ji majitel agentury a všemožně ji podporuje v jejím růstu. Do toho jsou přimíchány vraždy, únosy, řevnivost modelek, prapodivný policejní vyšetřovatel...
Celá kniha je tak opravdovým mišmašem všeho a vlastně se v ní ničeho kloudného nedobereme. A tak ze všeho nejvíc připomíná červenou knihovnu. Hlavně rozplizlým koncem, jako by se autorka ztratila a nemohla nalézt nápad, jak pokračovat. Kladem je snad jen dobrý jazyk a možná i náhled do prostředí modelek předvádějících nejnovější módu.
české detektivky a krimi červená knihovna modeling
2017 | Vražedný lov |
2015 | Záhadný šepot |