Iluze

Iluze
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/1334/iluze-1334.jpg 4 1258 1258

Případy Lincolna Rhyma série

Další příběh geniálního detektiva Lincolna Rhyma se začíná odvíjet na prestižní hudební škole v centru New Yorku, kam se po útěku z místa činu uchýlí pachatel vraždy. Policie do několika minut obklíčí uzamčenou učebnu a chystá se s vrahem vyjednávat. Vzápětí se zevnitř ozve výkřik a výstřel, a tak policisté vyrazí dveře. Místnost je však prázdná. Na pomoc jsou povolání Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a okamžitě začínají s důkladným šetřením. Ochrnutý Rhyme musí i tentokrát spoléhat na pomoc své přítelkyně, pro ctižádostivou Amélii by zase úspěšné vyšetření případu mohlo znamenat povýšení. Proti nim však tentokrát stojí mistrný iluzionista přezdívaný Kouzelník, který si s nimi pohrává a burcuje jejich profesionální ctižádost prostřednictvím úděsných vražd, jejichž bestialita se neustále stupňuje. Počet mrtvých narůstá a hodiny nelítostně ukrajují čas. Rhyme se Sachsovou proto musí co nejrychleji proniknout skrz kouřovou clonu a zabránit hrůzyplné pomstě, která se hrozí stát nejokázalejším zmizením v dějinách kriminalistiky...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino

The Vanished Man, 2003

DickBach
03.09.2019 4 z 5

Jakooo dobrý. Bohužel jenom dobrý. Za mně moc překombinované. Kdyby byla kniha souborem povídek, pak si napětím asi uhryžu nehty až k zápěstí, takhle to byla projížďka na centryfůze těsně po opulentním obědu.... :o)

Dizzy3
29.08.2019 4 z 5

Určitě kniha stojí za přečtení, ale hvězdičku srážím za překombinovanost - sem tam mi to přišlo až moc přitažené za vlasy a pro mne zbytečné natahování děje. U této knihy jsem bohužel nebyla tak "zažraná" jako u předchozích. Moje top zatím stále zůstává 1. a 3. kniha

harmonny
22.08.2019

Perfektní, jako vždy.

Merlinit
08.07.2019 5 z 5

Prokombinované, vtipné, zábavné, Deaver v plném lesku!

jprst
07.06.2019 5 z 5

Tohle jsem si opět užil, ostatně jako ostatní Deaverovy knihy, které jsem dosud přečetl. A kvůli tomu už začínám mít pocit, zda nepřestávám být při hodnocení jeho knih dostatečně objektivní.

georginaa
02.06.2019 5 z 5

Kouzelník, to vážně? Kroutila jsem hlavou, co je vše možné nechat zmizet, ukázat a přesvědčit k iluzi. Co se skrývá v mozku vraha, jak čeho dosáhnout svých schopností. Děsivé.

LP113
21.05.2019 3 z 5

Trochu nechápu to nadšení. Jeho knihy miluju, ale tohle byla jedna ze slabších. Zbytečně dlouhá a teda hoooodně překombinovaná. Myslím, že tohle nebylo úplně zapotřebí to takto zamotávat. Jako přečíst doporučuji, hlavně pokud čtete celou sérii, ale zas taková pecka to nebyla.

Kamča223
23.03.2019 5 z 5

Ani tentokrát mě Jeffry Deaver nezklamal. Kniha plná neočekávaných zvratů. Super

ktli
21.03.2019 5 z 5

Skvost! Sérii s Rhymem mám hodně rád, ovšem tohle byla pecka, výborný díl!

Eicherik
27.01.2019 5 z 5

Přiznám se, že se mi do tohoto dílu moc nechtělo. Zvolené téma mě nelákalo, dokonce spíše odrazovalo. Nicméně, jakmile jsem knihu otevřel, tak mě děj pohltil a dokonce se ke konci knihy bodování opět vyšplhalo na plný počet. Na další případ se už teď moc těším.

bekule
19.12.2018 4 z 5

Opět výborné,začínám být na této dvojici závislá. I když plný počet tentokrát nedám, zaprvé nemám ráda kouzelníky a tady to kouzlení bylo místy dost přehnané,a také mi nesedlo to zamontování politiky do příběhu.Trošku mi chybí to nevrlé Rhymovo kybicování všech okolo a také mě přišel první útěk podezřelého hodně přehnaný, obzvlášť v takovém prostředí. Zato konec mě zase stejně jako Amélii dostal, a úplný závěr velmi potěšil.

Prajzič
14.11.2018 3 z 5

Něco tak neuvěřitelného a překombinovaného jsem snad ještě nečetl....Spoiler: nechápu proč ten člověk dělal takový cirkus kolem.Měl přijít zapálit to a hotovo konec představení:-)

moudivlacek
06.11.2018 5 z 5

Tak to zas byla jízda!!! Tak jsem byla na sebe pyšná, jak brzy jsem odhalila vraha, ha! Ano - odhalila - a nechala se napálit, stejně jako Lincoln a celý jeho tým! Iluze a zas iluze. Když se radujete, že jste něco odhalili, záhy dospějete k názoru, že ale nevíte, na co vám to je, nebo to nakonec vede do slepé uličky, halda postupných důkazů a neustálé zvraty a ještě přidružený případ, který ze začátku vůbec nesouvisí s hlavním. Totálně mi to zamotalo hlavu.
A ten konec!? Tak ten mě srazil na kolena a musela jsem to vydýchat jako Amélie.
Prostě - sice klasická detektivka, kdy skládáte kousky skládačky, ale přitom nejvyšší kvality. Kdo má rád rozum při řešení problémů - zde si přijde na své. Doporučuji.

jaja1989
15.10.2018 5 z 5

Bozi kniha zvraty a drama az do konce, kde netusite jak to dopadne.

Bohdana11
17.09.2018 5 z 5

Jedna z lepších knih Deavera. Téma iluze mě bavilo.

martinaandulka
23.07.2018 4 z 5

Iluze to je detektivka ,která má zajímavé téma iluzionismus,který vede k vraždám.Je to napínavé chvílemi a rozuzlení jsem nepředpovídala.Jen za mě jsem se někdy zrácela v ději.

Johhanka79
12.07.2018 5 z 5

Sice místy trošku překombinované, ale tak chytlavé a čtivé. Nápadité prostředí i zápletka a sympatické postavy. Nejdůležitější: Konec dobrý, všechno dobrý:-)

Fazolecek
18.06.2018 5 z 5

Moc se mi líbila jako všechny knihy od Deavera. Napínavá od začátku do konce. Konec nepředvídatelný. Autor pokaždé překvapí =) Mohu všem milovníkům napětí doporučit =)

evismaior
06.04.2018 4 z 5

80% - Tak tentokrát se nám v pozici vraha ocitl kouzelník-iluzionista. A je to těžký protivník, protože se dokáže v mžiku převléknout za kohokoli, vzbudit iluzi čehokoli, která zastírá jeho pravé úmysly, a rovněž se například i dostat z jakýchkoli pout. Téma bylo zajímavé a brala jsem ho, dokud se do toho nezačala plést ta politika, přičemž nakonec se zase, co se motivů týče, vrátilo všechno v podstatě na začátek. A nebyl by to Deaver, aby se v ději někdo nevydával za někoho jiného. Ke konci jsem si už říkala, že je to vážně příliš překombinované, a proč ten pachatel sakra vymýšlel celý tenhle veletoč, když by mu stačilo jít rovnou na věc. Nicméně zdůvodnění jistou logiku nepostrádalo a s ohledem na pachatelovu vášeň pro magii jsem to ještě nějak skousla. Psané je to stále čtivě a ráda jsem se dozvěděla něco ze zákulisí iluzionistické kuchyně.

Nestorkea
12.03.2018 3 z 5

Ze začátku jsem byla nadšená- téma iluzionismu, zručný vrah, super kombinace. Ale bylo to na mě dost překombinované. Zapojení Constabla bych vypustila, politika mi do toho opravdu nesedla. V poslední třetině jsem některé pasáže musela číst dvakrát, abych rozmotala klubko autorových myšlenek. Lincolnovu genialitu beru s rezervou, kéž by se z drobných důkazů daly opravdu vyčíst tak jednoznačná řešení. Upřímně jsem se zasmála schopnosti rozeznat plemeno psa z pár chlupů pod mikroskopem :-D