Tanečník
Jeffery Deaver
Případy Lincolna Rhyma série
Geniální kriminalista Lincoln Rhyme a mladá policistka Amélie Sachsová, kteří se čtenářům poprvé představili v bestselleru Sběratel kostí, řeší další zapeklitý případ: během pětačtyřiceti hodin musejí vypátrat profesionálního vraha, přezdívaného Tanečník. Tanečník má v této lhůtě zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi a již od prvního okamžiku nenechává nikoho na pochybách, že si důvtipem a inteligencí nezadá s Rhymem. Mezi oběma muži se na dálku rozpoutá nelítostná psychologická válka, plná zvratů a úskoků, která se neobejde bez těžkých ztrát na životech. Nervy drásající příběh dává nahlédnout do zákulisí americké policejní praxe a zároveň je brilantní sondou do duševního světa chladnokrevného zabijáka. V publikaci uvedeno chybně vydání třetí, správně je: vydání čtvrté... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2016 , DominoOriginální název:
The Coffin Dancer, 1998
Těžko říct, jestli je lepší Sběratel kostí nebo Tanečník ,ale opět detektivka výtečná. Mělo to spád a příběh byl skvěle vyvážen mezi dobrem a zlem,Rhymem a Tanečníkem. Myslel jsem si, že tentokrát je závěr kdo je vrah jasný již od začátku a nebyl by to Deaver,aby to opět bylo všechno jinak.
Pro mě ještě lepší než Sběratel. Rhyme a Amélie mě moc baví. Rozuzlení pro mě naprosto nečekané.
Moje první seznámení s autorem a určitě ne poslední:). Knížka napínavá od začátku do konce, plná zvratů a sympatických vyšetřovatelů
Klasicky Deaver, perfektni jako vzdycky. Jeden si uz uz mysli, ze vi, jak se veci maji a on nas pak smahem pera presvedci, ze je to uplne jinak. Napinave, Rhyme a Amelia jsou super dvojka. Jen skoda, ze jsem knihu cetla v originale anglicky, takze jsem si nemohla poradne vychutnat vsechny nuance, pac moje english neni tak skvela jako Deaverova:-) Trochu me rozcilovalo slozite popisovani mist jako hangaru a tak, ale asi proto, ze jsem nerozumela vsem anglickym slovum.
Opět velmi kvalitní počtení - jako zatím vždy od tohoto spisovatele. Konec jsem absolutně nečekala. K přečtení určitě doporučuji.
Jeffery Deaver opět nezklamal, je to moje druhá knížka, kterou jsem od tohoto autora přečetla jedním dechem :-) Určitě stojí za přečtení - perfektní příběh, napínavý děj, nečekaný konec - zkrátka super!
Dávám pět hvězdiček,opět vynikající Deaver,čteno jedním dechem,nečekané rozuzlení. Jediná výtka hrozně malá písmenka v knize vydána v roce 2002.
Druhý případ Linka a Amelie... Jak tvrdí obálka dočtete dřív než za 45 hodin... muj prvni čas cca 18 hodin....
Fenomenální pro mne o chlup lepší než sběratel... Díky Jeffry
Napínavé a velmi dobrý zvrat na konci jak to tak u Jefferyho bývá :) a zrovna v tomhle dílu se nám hlavní postavy zase trochu přiblížily.
Napínavé, napínavé, napínavé od začiatku do konca. Tretia kniha tohto autora ma "nechytila" tak, ako som predpokladala. Téma je stále zaujímavá, nová - prostredie leteckých prepravcov. Chápem, že autor musí oboznamovať čitateľa v každej knihe s rutinným postupom kriminalistov, pre mňa teraz po tretí krát. Dej sa mi zdal trochu zdĺhavý ... opisy presunov a myslenia vraha.
Konec knihy pro mě byl překvapením, ale přiznám se, že ne v dobrém slova smyslu. Zdálo se mi, že ten konec byl nějak moc rychlý a hodilo by se zde zpomalit . Jinak jsem si během čtení tradičně říkal, že je autor opravdu hlava :-)
thrillery napětí detektivní drsná škola krimi nájemní vrazi kriminální thrillery
2014 | Sběratel kůží |
1999 | Tanečník |
2016 | Sběratel kostí |
2019 | Hra na nikdy |
2000 | Prázdné křeslo |
Jeffery Deaver má nové oficiální stránky pro fanoušky z ČR a SR! www.jefferydeaver.cz