Zločin slečnám nesluší
Robin Stevens

Případy pro W + W série
1. díl >
Detektivka pro mladé dámy ve stylu Agathy Christie. Přiznejme si, že život na dívčí internátní škole může být celkem nuda. Možná právě proto se Daisy Wellsová a Hazel Wongová rozhodnou založit tajnou detektivní kancelář. Bude přece super řešit vzrušující záhady! Jenže ono se dál nic neděje – pokud tedy nepočítáme zmizelou kravatu jejich spolužačky Lavinie. Pak ale Hazel najde v tělocvičně bezvládně ležet učitelku Bellovou. Když se po chvilce vrátí i s Daisy zpět, tělo je pryč. Dívkám je hned jasné, že tady došlo ke zločinu! Bude třeba vypátrat, kdo za tím stojí – jen na škole má motiv hned několik lidí. Ale jak dokázat, že učitelku někdo zabil, když tělo zmizelo a na první pohled se vlastně vůbec nic nestalo?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Fragment (CZ)Originální název:
A Murder Most Unladylike Mystery, 2016

Bohužel, mně se to vůbec nelíbilo :/ Chtěla jsem inteligentní detektivku ve stylu Flavie de Luce. Tak tohle to není ani náhodou. Nejvíc mě ale zaráží "přátelství" hlavních hrdinek - nádherná, úžasná, chytrá Daisy je protivná a sobecká a ponižovaná Hazel bez názoru je z ní bůhví proč paf. Tohle mě vážně neoslovilo. Třeba jsou další díly lepší, ale kupovat si je už určitě nebudu.

Úžasná knížka! Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli mě knížka bude bavit, ale nakonec se ukázalo, že moje obavy byly zbytečné. Moc se mi líbil styl psaní i hlavní postavy. Děj krásně ubýval a byl nepředvídatelný. Dávám 5 hvězd, protože ta knížka byla fakt úžasná a všem doporučuji!

Skvělá oddechová knížka, která pobaví a zaujme. Určitě si přečtu i další díly. (Nejvíc mě pobavilo, jak Daisy říká Hazel Watson )

Série která se naprosto bravurně čte! Nedokázala jsem ji od sebe odtrhnout. Příběh byl napínavý, líbili se mi hlavní postavy a rozuzlení případů pro mě bylo překvapením!!100% doporučuji!!!!!

Krásná detektivka, krásný a poutavý příběh. I když je určená dětem, zaujala mě, chytla a nepustila. Byl to poutavý příběh.
Moc se mi kniha líbila a krásně jsem si u ní odpočinula. Oddechový (napínavý) příběh.

Nejlepší knížka na světě! Úžasné. Zítra si jdu do knihovny pro 2 díl, už se strašně těším!!!!!!!!!!!

Chytlavá knížka, já si myslím, že to je jako já a moje nejlepší kamarádka. Já jsem Hazel a ona je Daisy. Skvělá knížka. Četla jsem tuhle i druhý díl třikrát.

(SPOILER) Tuhle knížku jsem dostala k Vánocum. Byla hodně zajímavá přečetla jsem jí opravdu rychle. Děj této knížky se odehrává na škole. Daisy Wellsovou a Hazel Wongovou napadne, že by mohly založit tajný detektivní klub, protože na škole je hrozná nuda. Jednou večer najde Hazel v tělocvičně učitelku Bellovou, která leží na zemi. Hazel doběhne pro Daisy, a když se vrátí tělo je pryč a je jim jasný, že jí někdo zabil. Celý tento případ jim zabere dost práce. Budou podezírat i paní ředitelku, která nebude uplně nevinná. Když se před ní budou ukrývat v šatne, tak objeví její starý diář, ve kterém je něco tajného. I přes nedorozumění, které mezi sebou holky měly případ nakonec vyřeší a všechno dopadne dobře. Jestli vás zajíma jaké další dobrodružství zažijou, tak si knihu přečtěte sami. Kniha se mi hodně líbila a doporučuju.

upřímně krásná detektivní knížka. detektivky moc nemusím, ale tohle čtení mě nenudilo a celou dobu jsem byla napjatá. byla krásně napsaná a hned se vrhám do 2. dílu :D

Zajímavá detektivka, u které oceňuji, že je určena dětem, ale nepůsobí dětinsky. Hazel si mě získala okamžitě, Daisy mi hlavně v prostřední části knihy dost pila krev. Líbilo se mi tajemné prostředí anglické internátní školy, jen se mi dost pletly všechny ty slečny. Knížka měla spád, a i když byla v mnohém naivní, upoutala mě víc než Flavia de Luce (která ale zase byla realističtější a dobově přesvědčivější). Jen ta obálka by podle mého mohla být zajímavější. Další díl si ráda zařadím do seznamu plánované četby.

Příjemné čtení. Svižné a bez zbytečného okecávání. U těhle knih mám trochu problém s tím, jak je všechno neuvěřitelně jednoduché a i holčiny o něco mladší než já na vše hned přijdou, ale někdy člověk potřebuje přesně tohle. Jednoduchost a čtivost.

Detektivka jak se sluší a patří! Hlavní hrdinky moc sympatické, kniha je velmi čtivá, nejsou tam žádné pasáže, kdy se nic neděje a pasáže, kde bych se nudila, a zápletka je úplně boží. Určitě doporučuju milovníkům detektivek (i starším!)
Za mě zasložených 5 hvězdiček a těším se až si koupím další díl.
Doporučuji!

Tohle mě bavilo. Občas si půjčím něco od svých školních dětí a ačkoli detektivkám moc neholduju, příběh pro mladé slečny se mi překvapivě líbil. I když Daisy mi občas přece jen trochu lezla na nervy :-) Doporučuju!
přátelství, kamarádství vraždy 30. léta 20. století pro mládež dívčí romány detektivky pro děti internátní školaAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
I já jsem - podobně jako Litocha - porovnávala s Koláčem s kapkou jedu, a i já soudím, že tenhle příběh je čtivější, svižnější a přesvědčivější. Líbila se mi ta nesourodá vyšetřovatelská dvojka - to jak se našly, jak jsou si podobné, i když je každá úplně jiná. Daisy ovšem vůči Hazel zaujímá podobně přezíravý postoj jako slavný S. H. vůči drahému Watsonovi, takže jejich přezdívky opravdu "sedí".
Skvělé byly karamelouny a muškoláčky, překvapilo nábožko a domácky, takže závěrečný slovník se mi hodil. A já se těším na další díly.
"Loď z Hongkongu se mnou zakotvila v Anglii teprve před týdnem a já stále nechápala, jak někde na světě může být taková zima. Pozorovala jsem anglické dívky, jak vybíhají na hřiště v kratičkých sportovních sukýnkách, a rozhodla se, že s tímhle šílenstvím nechci mít nic společného. Přesto jsem však byla vyhnána ven. Neforemné nohy mi vyčuhovaly z šedivé, kousavé sukně a kalhotek (jediné místo, na které vám podle Angličanů může být zima, je pozadí, takže přes spodní prádlo musíte nosit ještě jedno spodní prádlo, aby vám neprochladl zadek) a v promrzlých růžových rukách jsem svírala svou lesklou novou hokejku."