Šťastné a krvavé Vánoce (2022) | Databáze knih

Šťastné a krvavé Vánoce přehled

Šťastné a krvavé Vánoce
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487413/bmid_stastne-a-krvave-vanoce-mHy-487413.jpg 5 76 76

Případy pro W + W série

Dívčí detektivní klub řeší pátý případ. Detektivka pro mladé dámy ve stylu Agathy Christie. Daisy a Hazel se vypravily na vánoční prázdniny do zasněženého univerzitního městečka Cambridge. Těší se na křivolaké uličky, útulné knihovny a čajovny plné dobrot. V útrobách studentských kolejí však číhá nebezpečí. Jen dva dny před Vánocemi tu dojde k hrůzostrašné krvavé nehodě, ze které se však nakonec vyklube úkladná vražda. Detektivní duo Wellsová a Wongová tentokrát bude měřit síly nejen s hrstkou otravných dospěláků, ale i s konkurenčním detektivním klubem. Zachovají si i tak chladnou hlavu a břitký úsudek? Podaří se jim odhalit pachatele dřív, než bude po Vánocích?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)

Mistletoe and Murder, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastné a krvavé Vánoce. Přihlašte se a napište ho.

23Tobiáš23
03.02.2025 5 z 5

Hledal jsem knihu s vánoční tématikou a dostala se mi do rukou tato kniha, která mě hned zaujala svým názvem. Po prozkoumání o čem má kniha být jsem se dozvěděl, že je to kniha přednostně určená pro dívky. Musím se přiznat, že jsem kvůli tomu na chvíli zapochyboval, zda mám knihu začít číst a nehledat jinou, ale nakonec jsem se nenechal odradit.
Příběh mě ze začátku moc neoslovil a nebavil, ale stále jsem doufal, že se děj co nejdříve rozjede. Má trpělivost se vyplatila, od knihy jsem nakonec nemohl odtrhnout oči a měl jí přečtenou celou během chvíle.
Kniha vypráví o dvou dívkách, Hazel a Daisy, které tráví Vánoce na své školní dívčí koleji v Cambridge. Obě jsou pozvány na vánoční večírek chlapců, dvojčat, Chummyho a Donalda, kteří bydlí na chlapecké koleji. Než se tak stane, pár dní před zmiňovaným večírkem se začnou dít Donaldovi podivné věci. Dívky začnou mít podezření, že mu chce někdo ublížit. Dva dny před Vánocemi se opravdu stane nehoda a někdo zemře. Nakonec všechno není tak, jak by se mohlo původně zdát, obětí se totiž nestane Donald, ale Chummy.
Všichni si myslí, že se jednalo o tragickou nehodu. Hazel s Daisy však začnou případ vyšetřovat a při té příležitosti zjistí, že to nebyla nehoda, ale vražda. Tím to celé nekončí, ale naopak teprve začíná.
Kniha se mi nakonec líbila tak, že si od této autorky ještě nějakou určitě rád přečtu. Byla to moje první kniha s detektivním žánrem, velice mě zaujala, bavila a jejího výběru určitě nelituji. Dokázala mě vtáhnout do děje tak, že jsem chvílemi měl pocit, že případ vyšetřuji s nimi a nemohl jsem se dočkat, až budu vědět, jak to celé dopadne. Všem mohu jen doporučit.

Anikaa
21.01.2025 5 z 5

Hlavními postavami příběhu jsou kamarádky Daisy Wellsová a Hazel Wongová. Dívky mají vlastí detektivní klub W+W, se kterým vyřešily už čtyři případy. Nepočítaly ale s tím, že by řešily nějaký případ o Vánocích, svátcích klidu a míru. Na vánoční prázdniny jedou do univerzitního městečka Cambridge za Daisyiným bratrem Bertiem. Ze začátku si užívají klidné svátky. Dva dny před Vánoci se stane něco nečekaného. Jeden ze studentů univertzity zemře. Pro někoho to vypadá jen jako nešť astná náhoda. Pro Daisy a Hazel ne. Rozhodnou se případ řešit, ale nejsou jediné. O případ se zajímá také další detektivní duo Alexander a Bertie. Uzavřou spolu sázku o tom, kdo vraždu vyřeší dříve. Dívky nacházejí plno důkazů a mají několik podezřelých. O několik dní později se stane další vražda. To nikdo nečekal. Kluby se rozhodnou spojit své síly. Jestli se jim podaří odhalit vraha a jeho motiv, už nenapíši. Na příběhu se mi líbila zápletka a odhalování motivů jednotlivých postav. Vyšetřování bylo plné zvratů. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrahem. Knihu doporučuji, stojí za to si přečíst i další díly ze série případů pro W+W.

šárofka
13.08.2024 5 z 5

Tato knížka mi přijde úplně nejlepší z celé série a celkově ze všech knih, co jsem zatím četla. Přečetla jsem ji už několikrát a mohla bych jí číst pořád dokola. :]

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022

Kniha Šťastné a krvavé Vánoce v seznamech