Marné prosby mrtvých

Marné prosby mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491694/bmid_marne-prosby-mrtvych-gmg-491694.png 4 113 113

Mrtvola brutálně umučené ženy. A série vražd, která se stala před třiceti lety. Původně si chtěla bývalá policistka Anna Steinbachová užít pár dní volna a vesnickou idylu, ale narazila na mrtvolu brutálně umučené ženy. Společně se svým kolegou, knězem Pavlem Wagnerem, začnou s vyšetřováním. Proč měla oběť svázané ruce, jako by se modlila? A existuje nějaká souvislost s třicet let starou sérií vražd? Než Anna s Pavlem najdou odpovědi na tyto otázky, je nalezena další zavražděná žena. Závod s časem začíná. Dopadne naše dvojice sériového vraha? A jak to vypadá se vztahem mezi nimi?... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Literatura česká
Vydáno: , Vendeta

Das Flehen der Toten, 2015

kolacky
24.10.2024 4 z 5

Tentokrát jsem pachatele kupodivu tipovala správně! Jinak zase dobře napsaný příběh, kdy držíme palce Anně a jejímu TÝMU, nejen kvůli spravedlnosti, ale proto, že jsou ve všem tak dobří. Hlavně ohledně přátelství.

hlenicka
21.10.2024 4 z 5

Moje první kniha od autorky. Nemůžu nic vytknout. Cetlo se to dobře,za mě až hodně jednoduchý příběh,nic složitého,u čeho by čtenář musel moc přemýšlet. Taková oddechová krimi.

bedkniha
08.10.2024 5 z 5

Zatím nejlepší díl

Janík511
06.09.2024 3 z 5

Spíše podprumerna kniha, vysoké hodnocení si určitě nezaslouží.

monte
02.09.2024 4 z 5

Ano, tento příběh mě zaujal. Už pokukuji po dalšim pokračování

postrach
24.08.2024 5 z 5

Tento díl se mi četl dobře.Pomalé rozplétání minulosti,drogy.....Ten konec?Nezbývá než přečíst další díl.

Lucciella_L
20.08.2024

Tentokrát už čtvrtý případ Anny a Pavla.

Vražda mladé dívky zavede naše vyšetřovala do hluboké minulosti, protože už před 30 lety se ztrácely ženy - ale souvisí to nějak?

Určitě není těžké pochopit, že ne každému se šmírování někdy dotěrné Anny líbí.... Jenže ona už je taková, pořád někam strká nos a zas to odnese Pavel

Anna mimojiné řeší i vztah se svou dcerkou Julií, protože do jejího života vstoupila nová otcova partnerka a jak už víme, vztahy s bývalým manželem nejsou zrovna nejlepší.... A když si k tomu přidáme ještě Pavla....

No, pohodové čtení, kde se nemusí člověk bát hluchých míst a pěkně graduje děj!

TerkinKnižnySve
17.08.2024 5 z 5

Opäť výborný rýchly napínavý dej.

Vsuvky s Juliou, Anninou dcérou sú milé spestrenie, hoci jej bývalému by som rozbila držku pri kazdom jednom stretnutí!

Ale poďme k prípadu, kto bol ten muž, ktorý vraždí? Je to ten istý čo vraždil aj v minulosti?

Moj tip bol pre celú knihu jasný a stala som si za svojím ale , že moje detektívne schopnosti su chabé ako všetci vieme, samozrejme som opäť netrafila

Ale pozitívum aspoň odstránili jedného bastarda, ktorý si to zaslúžil a keď prisli na to kto to bol, normalne mi sanka padla!

miloslav5679
11.08.2024 4 z 5

Štvrtý diel série, kde som prvé tri nečítal, vobec to nevadilo. Každý pripad je uzavretý a ten osobný život sa dá ľahko pochopiť.klasocká oddychovka na leto, krátke kapitoly,nie veľa mien,môžete knihu kedykoľvek odložiť a neskôr pokračovať..nemá to hluché miesta, klasický akčný záver, kde pravda a spravodlivosť zvíťazí nad lží a nenávistí. Urcite si precitam aj ďalšie.

SilvieSisinka
30.07.2024 4 z 5

Styl spisovatelky mě baví, žádná krvavá jatka.Pro mě klidné,relax čtení.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Čtvrtý díl, který prožíváme s Annou a Pavlem je pro mě zatím ten nejlepší. I na dovolené se občas musí pracovat a to se přesně děje, když Anna narazí na brutálně zavražděnou ženu. Tento díl byl napínavý závod s časem a já se v něm tak ztratila, že jsem neměla ponětí kdo by za tím vším mohl stát. Napětí mezi Annou a Pavlem by se dalo krájet, jsem zvědavá jak to hlavně s nimi dopadne. Je to pro mě taková detektivka s románem v jednom.

Dandulka
20.02.2024 5 z 5

Příběh mě zaujal, měl spád a zajímavá je i osobní linie hlavních protagonistů Anny a Pavla. Už teď se těším na další díl.

Kekik
25.01.2024 4 z 5

Případy Steinbachové a Wagnera jsou pro mě spíše odpočinkovou četbou, což je asi zvláštní psát u detektivky. Ale je tomu tak. Nejedná se o promyšlené a záludné detektivky. Vraha jsem tipla hned při jeho první scéně v knize a bylo to správně, ale to vůbec nevadí.

Rozhodně se těším na další díl. Stále mě zajímá, jak se vyvine vztah mezi Annou a Pavlem a Annou a její dcerkou Julií. Nadále platí, že Yannick, otec Julie, je hajzl.

marrie5227
21.01.2024 4 z 5

K mé nemalé radosti došlo k výměně překladatelky a některá slova se nezdají tak krkolomná!

Jestli pro něco žiju, je to napětí mezi Annou a Pavlem, které by se hlavně v tomto díle dalo krájet.

Ani na dovolené zločin neotálí a i přes opětované uhodnotí pachatele, tahle moje oblíbená pětka opět nezklamala!

*3,5

B18r
30.05.2023 5 z 5

Ani zřejmě poslední kniha této série nezklamala. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla a tato série s Annou a Pavlem byla velmi čtivá.

Nuttelka
24.05.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Prostě se pořád nemůžu odprostit od toho, že místo detektivky poslouchám jakousi akční romantiku :-))) Neohrožená Anna, která se s Pavlem do všeho vrhá po hlavě... a stále se rodící vztah mezi nimi, no nevím nevím, co nám přinesou další díly, pokud tedy nějaké budou..

Littlemonday
08.05.2023 3 z 5

Čtvrtý (zatím?) závěrečný díl série s Annou a Pavlem opět nezklamal a já si tuhle odpočinkovou detektivku zase vychutnala od začátku do konce.

V příběhu řádil sériový vrah, stopy vedly až třicet let zpátky do minulosti, takže žádná jednoduchá hádanka naše hrdiny nečekala.

Nemůžu ani tentokrát opomenout, jak moc mi vyhovují krátké kapitoly a necelých 300 stran. Krásně výstižné, dostačující a tak akorát na přečtení jedním dechem.

Malinko mi v tomto díle vadilo, že se z Anny místy stávala Wonder woman, která vidí za roh, doběhne jedoucí auto, žebra měla zlomená uz třeba třicetkrát a stále je jak nová.

Každopádně nechybělo nějaké to soukromí hlavních postav a něco málo se vyřešilo, něco naznačilo a snad se dočkáme dalších dílů!

Za překombinovanost některých situací a heroizaci Anny tento díl malinko hodnocením klesl v mých očích, ale stále si stojím za tím, že je tato oddechová série skvělá!

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Katerina1986
29.03.2023 3 z 5

Kniha se čte sama. Pro ně oddechovejsi čtení, ovšem do poslední chvíle bez tušení, kdo je ta hledaná zrůda.

Emma27
25.02.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila..

hana4834
10.02.2023 4 z 5

Zatím asi nejlepší díl. Těším se na pokračování