Příští stanice: Smrt
Viktorín Šulc
Soubor sedmi kriminálních povídek oživuje některé zajímavé případy, k nimž došlo v Praze během šedesátých let 20. století. Kromě výběru zajímavých případů z kriminalistické praxe se autor snaží také o vystižení neopakovatelné atmosféry šedesátých let, která byla v éře totality prvním trochu uvolněnějším obdobím. Autorovi hrdinové, starý kriminalista a jeho mladý podřízený, nacházejí sice své oběti i pachatele zločinů v dosud nezvyklém prostředí bigbítových kapel a studentských klubů, shledávají ale, že samotný zločin je vždycky výsledkem zásadního lidského selhání. ... celý text
81%
Výborné kriminální povídky a k tomu jsem si oživila atmosféru šedesátek.
Doporučuji!
Tak to mě bavilo. Skvělá atmosféra let minulých, sympatičtí vyšetřovatelé a jeden případ zajímavější než druhý. Tento autor mě prostě nemůže zklamat.
Autor dokonale vystihl atmosféru tehdejší Prahy a celé společnosti, spousta postav odpovídá realitě šedesátých let a i práce kriminalistů byla taková. Jeho mistrovský styl psaní mi přinesl moc hezké zážitky! Děkuji.
Kniha skvělá, ale moc jsem nepochopil, zda je skutečnými příběhy inspirována jen volně, nebo je opravdu podle skutečnosti. Některé příběhy a zejména popisy pocitů vrahů mi zněly příliš fantaskně... celkově ale dobré počtení, bez hluchých míst.
60. léta 20. století detektivní a krimi povídky české detektivky a krimi skutečné kriminální případy
2014 | Lovec přízraků - Vraždy, které šokovaly republiku |
2015 | Démon v mém srdci |
2000 | Když vzlétne děs a nevíra |
2006 | Bratrstvo tajných hrobů |
2019 | Monstru podoben |
Jeden z těch příběhů se odehrál v okolí mého tehdejšího bydliště, ale vůbec si ho nepamatuji, byla jsem v té době dítě a taky se tenkrát spoustu věcí tutlalo a nebo se odehrál jen v mysli autora. Čtení je oživení, jak to tenkrát chodilo.