Přitažlivost bublinkové fólie

Přitažlivost bublinkové fólie
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455672/bmid_pritazlivost-bublinkove-folie-bRe-455672.jpg 5 7 7

Kniha plná malých radostí. Věřím tomu, že ono opěvované, dlouho hledané, tajemné štěstí nepramení z ničeho jiného než z milých, lidsky obyčejných, všedních radostí. A právě o nich tato kniha je. O pohledu na nebe, o rozjímání, o teplém cappuccinu, které vám připraví v oblíbené kavárně. O zastavení se v přítomnosti, o té kratičké milisekundě, kdy si řeknete, že je dobře být na světě. Je to kniha prostá a niterná. Možná budete mít při čtení chuť skákat, možná budete bilancovat svůj život, možná se začnete shánět po bublinkové fólii. Možná se vám vynoří jiné – vaše vlastní – radosti, na které jste pod nánosem povinností dávno zapomněli. Atmosféru knihy dotváří fotky miniaturních figurek, díky kterým můžete spatřit svět malých radostí z originální perspektivy. Autorem fotografií je moustache, streetartový umělec, který se podílel na designu Lennonovy zdi v Praze a svými díly provokuje i baví. Po přečtení můžete knížku poslat dál. Na jejím konci najdete prostor, do kterého můžete vepsat své vlastní okamžiky radosti, stejně jako každý, kdo ji četl před vámi a kdo ji bude číst po vás. Největší radost je právě ta sdílená.... celý text

Přidat komentář

ditul
03.06.2022 5 z 5

Knihu jsme si rozkouskovali a myšlenky jsme si četli s dětmi před spaním. Děti tedy více obdivovaly obrázky.
*Život není vždy vykreslen růžovými barvami. A právě ve chvílích, kdy je kolem šedo a prázdno, nás tyto drobné radůstky poutají k životu. Jsou to kotvy, které nám nedovolí odplout příliš daleko od břehu, které nás vrací zpátky na zem, když je to potřeba. A pokud je tam zem už příliš tvrdá, tak nás tyto radosti - pocity - okamžiky (cokoliv chcete) nechají vzlétnout. V našich myšlenkách. Protože tam je možné úplně všechno.

Charlie
18.04.2021 5 z 5

Skvělá kniha o drobných radostech, kterých si možná ani nevšímáme. Pro některé jsou to obyčejné věci, kterým nevěnujeme velkou pozornost. Přestože je to útlá kniha, tak jsem se o autorce dozvěděla víc než po autobiografii. V mohla věcech se shoduju. Určitě se k ní ještě vrátím. A dalším prvkem jsou originální ilustrace, které musely dát hodně práce. Slova se přece jen píšou rychleji.


pavlína.v.
19.11.2020 5 z 5

Kniha je moc milá a čte se takřka sama. Je napsaná s lehkostí a je z ní cítit radost z každého okamžiku. Pro mě byla ideálním odpočinkem dávkovaným po malých kouscích. U některých pasáží jsem se kolikrát až zasnila a přenesla se do dětství nebo do hezkých vzpomínek. Na knize oceňuji i originální ilustrace, které v sobě často skrývají víc než je vidět na první pohled. Dávají knize další rozměr, další důvod proč se pozastavit a uvědomovat si přítomný okamžik.

VěraB.474
10.11.2020

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Krásné čtení pohlazení na duši. Ilustrace jsou nádherné.

orinerie
31.10.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek a musím uznat, že je to moc milý dárek. Není velká, není tlustá ani to není těžké nebo napínavé čtení a přesto dokáže navodit příjemný pocit. Není to úplně dětská kniha, ale i ty si ji rády četly a se zájmem prohlíželi ilustrace. Myslím, že zvláště v této chvíli ( pochmurný pršlavý podzim v době karanten) je to to pravé čtení ke zlepšení nálady, zastavení se a vnímání sebe a svého okolí.

Hana03
27.10.2020

Kniha je krásně napsaná i ilustrovaná. Čte se sama na jeden nádech. Je cítit, že autorka psala myšlenky od srdce, a že sama je člověk, který se raduje z maličkosti. Je to ideální čtení do dnešní uspěchané doby!

Marky106
24.10.2020

Celá kniha je pro mě, jako kdyby mi někdo četl moje myšlenky. Krásně zachycené takové ty malé unikátní okamžiky při běžných denních aktivitách, když si vlastně člověk uvědomí, jak je šťastný a může si je užít. Činnosti, které vykonáváme občas rutinně a bereme je jako samozřejmost a ne vždy si jich dostatečně vážíme. Knížka je plná originálních, vtipných ilustrací a je to takové pohlazení po duši, kdy člověk může vypnout z každodenního uspěchaného světa a alespoň trošku se na chvíli zastavit a nadechnout :-) :-)

alzbeta1603
23.10.2020

Kniha je velmi pěkně ilustrovaná a krásně se čte. Spisovatel vás vtáhne do děje každé kapitoly a vy se cítíte být součástí všeho, co se v knize píše. Jsem také máma a díky této knize jsem začala daleko víc vnímat maličkosti všedního dne, které člověk opomíjí a mít z nich radost a přetvářet je ve štěstí. Příkladem je kapitola Skákání, denně mi dítě poskakuje po bytě, nikdy se u toho nevzteká ,vždy ji to dělá radost jak venku na trampolíně ,tak doma. A to je opravdu jedno z mnoha štěstí každého dne ,co mě dělá tou nejšťastnější mámou.

martin7130
22.10.2020 5 z 5

Naprosto úžasná knížka. Velmi příjemně připomíná, abychom si vážili i běžných a všedních zážitků, které nakonec nejsou vlastně všední a obyčejné. Kniha, která se hodí do sbírky všech, kteří rádi vnímají a cítí krásy života. Tak často zapomínáme na to, co je v životě opravdu podstatné.

Autorovy knížky

Iva Kaiserová
česká, 1991
2020  100%Přitažlivost bublinkové fólie
Skrýt reklamy