Přítelkyně
Táňa Keleová-Vasilková
Tři ženy – Hana, Marta, Táňa. Tři přítelkyně – tři osudy, které pojí touha po sebanaplnění a smysluplném životě. Hledají samy sebe a přitom cosi ztrácejí a jiné zase nacházejí, trápí se i těší, jednoduše si se sebou vláčí balíček života naplněný různorodou směsí. A samozřejmě i plný zvratů a překvapení.
Knihy o vztazích mě prostě baví a jelikož vím, že v tom mě nikdy tato autorka nezklame, vždy sáhnu po její knize, když si potřebuji trochu odpočinout od thrillerů a jiných složitějších knih. Tento další její příběh se mi četl opět lehce, zvládla jsem ho za jedno deštivé odpoledne a báječně jsem si odpočinula. Někdy jsem s jednáním některé z hrdinek nesouhlasila nebo mi přišlo trochu až neuvěřitelné, ale to v tomto druhu knížek nehraje až tak zásadní roli. Důležitý je ten relax a naděje, kterou vám svým vždy pozitivním závěrem přinesou.
"Čas se ztrácet nesmí, čas musíš držet pevně v rukou , jinak ti uteče. "
Nebyl to jen čas, ale manžel jedné z postav dalšího románu. Setkání u zubaře (manžela Táni) se stane snad osudovým pro tři ženy, budoucí kamarádky. Táňa, Marta a Hana. Jsou ve věku, kdy by si měly užívat života, ale okolnosti to chtějí jinak a každá si projde těžkou životní vztahovou zkouškou.
Šlo o běžný čtivý ze života. Některé situace mi přišly velmi vtipné, u některých mi bylo hrdinek líto. Příběh byl čtivý a bavil mě.
Jediná nevýhoda - velmi dlouhé kapitoly.
V příběhu se nic moc nedělo, takový obyčejný život tří kamarádek v rozmezí několika měsíců. Co se mi nelíbilo, že jedna z hlavních postav nesla jméno autorky. Ale jinak se kniha četla dobře, žádná zbytečná omáčka.
Nenáročně, oddechové čtení. Oproti jiným knihám od této autorky ji zařazuji mezi ty lepší.
Jednoduchá kniha, přečetla jsem vic nez půlku a nebavilo mě to, poradne žádný dej. Všechny 3 ženy mi byly nesympaticke a jejich chování mi přišlo neuveritelne.
Knížka je plná děje a emocí. Jde o všední život se svými radostmi a problémy. Střídá se štěstí se smutkem - prostě obyčejný život.
Kdybych měla za dva dny vyprávět děj, tak si nevzpomenu, ale svému účelu posloužila a já si u čtení odpočala.
Příjemné počtení, autorka nezklame.
Celkem uvěřitelné příběhy, i když mě chvílemi děvčata trochu svým přístupem štvala :-)))
Příjemná oddychovka na sobotní děštivý den - "Na to, aby náš život zůstal dobrý v tom, v čem byl a vylepšil se v tom, v čem chceme"
Kniha přečtena za jeden den, nicméně ani v polovině knihy jsem nebyla do děje "zažraná." Již jsem několik knih od této autorky přečetla (za nejlepší považuji knihu "Rozbité štěstí") Tato kniha však zaujala nejméně. Nic překvapivého se na konci knihy nestalo. Život v této knize je popisován velmi negativně. Ale těším se na další knihy od této skvělé autorky, určitě jsem na ni díky této knize nezanevřela.
Na knihu jsem dlouho čekala, protože mám tuto autorky ráda.
Její příběhy jsou příjemné, obyčejné, ze života.
Příběhy tří přítelkyň také. Marta je šťastná, že se konečně na dovolené seznámila s Igorem, do kterého se zamilovala. Hana se utápí v problémech s manželem v dlouholetém vztahu a pak zjistí důvod... a Táňa je spokojená v manželství s miminkem, když zjistí, že je znovu těhotná...
Je to taková příjemná, odpočinková jednohubka na podzimní večer, když je brzy tma :)
Kniha nebyla špatná, ale přišlo mi, že příběhy byly kapku placaté. Uvítala bych více stran a příběhy více rozvedené.
Přání je někdy otcem myšlenky, proto je potřeba dávat si i na ně pozor. Jinak se jedná o zajímavou sondu mezi přítelkyně, které k sobě nejsou úplně upřímné.