Podezřelý č. 1
James Patterson , Maxine Paetro
Agentura Private série
Od chvíle, kdy bývalý mariňák Jack Morgan založil firmu Private, její význam narostl. Stala se nejvýkonnější vyšetřovací agenturou na světě. Když najdou Jackovu bývalou milenku zavražděnou v jeho posteli, je on sám rázem hlavním podezřelým. Jack ví, že čelí nejmocnějším nepřátelům za svou kariéru. Nesmí udělat žádnou chybu, jinak přijde o vše, i o život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2016 , AlpressOriginální název:
Private: #1 Suspect, 2011
Hrozně dobře se čte, přečteno jedním dechem. Jenom mě trochu zarazil počet současně řešených problémů, takže jsem byla nucena přečíst hodně rychle, abych nezapomněla, co je právě na řadě k řešení...
i tato řada Patersonova hrdiny mě zaujala. určitě budu pokračovat dalším dílem. Však to Jack svému nepříteli jednou nandá.
Autor chrlí jednu scénu za druhou, děj rychle utíká, hlavní postava knihy -Jack -je podezřelá, vraždy k řešení pro jeho agenturu přibývají - a ničím nerušené odpoledne pro čtenáře jeho příběhu je opět zajištěno!
Další díl z volné detektivní řady Private. Kniha se opět výborně čte. Pan Patterson to prostě umí.
Pro mě, fanouška Jamese Pattersona, opět chuťovka. Čte se lehce, má to spád, hodně sympatických postav, prostě klasika.
Nepoučena z předchozích zkušeností jsem se vypravila na plánované vyšetření se synem do Dětské nemocnice. Poté, co jsem pochopila, že budu muset čekat minimálně hodinu, jsem navštívila nemocniční krámek a zakoupila tuto knihu. Byla to sázka na jistotu a vyplatila se. Kniha není nijak zvlášť náročná, ale to je její výhodou, čte se lehce a rychle.
Dobrý, odpočinkový a nekrvavý thriller se sympaťákem detektivem.
Patterson píše s úžasnou lehkostí a velmi čtivým vypravěčským stylem. Líbilo se mně, že se tentokrát řešilo více případů souběžně a děj měl plno zvratů. A závěr ?...., takový jaký je :-), aby se dalo navázat, já se budu těšit na další pokračování.
Čte se rychle a dobře - jako vždy ;) Proutník Jack je sympaťák, ale přišlo mi to takové o ničem. Možná kdyby se neřešilo tolik věcí najednou .... bylo by to lepší.
Tato kniha se dá přečíst za 4 - 5 hodin a není to jen způsobem nafouklého tisku. Private řeší jeden problém za druhým jak na běžícím pásu. Šéf je vzorňák ve všech směrech(až na ty děvčata) a všichni za něj neúnavně bojují. Co si víc pro rozptýlení přát!
Tradičně výtečné počtení....k 5 hvězdičkám ovšem tentokrát až tak úplně nedosahuje, nenadchl mě úplný závěr knihy, resp. rozuzlení vztahu Jack - Justine.
Kniha se mi pěkně a rychle četla. Vyšetřovací agentura v příběhu řešila více případů současně, podle mě mohly být lépe odděleny, moc se prolínaly a měla jsem dojem zmatku. Ale jinak dobré, byla to moje první četba od Pattersona, určitě si ráda přečtu další.
Dojem z knihy dost rozpačitý. Kupodivu zajímavější mi připadaly vedlejší zápletky - vraždy v hotelích, či řešení nechtěného závazku hrdiny k podsvětí. Ale hlavní motiv ... že se tak zkušený autor, jakým Patterson bezesporu je, uchýlí k takovému lacinému klišé (víc raději neuvádím), to bych fakt nečekala.
Kniha mě nebavila, předchozí díly jsem nečetla a v knize se často odkazuje na předcházející děj. Jiné knihy autora se mi líbily, tady mi vadilo prolínání 3 různých příběhů, takže když jsem měla od čtení pauzu, nedokázala jsem se pak orientovat ve větším množství postav. Knihu už bych znovu nečetla.