Pro zvědavá ouška
Jiří Kahoun
Kdo má rád zvířátka, ať pečlivě nastraží svá ouška. Ať nikomu neunikne, co právě teď provádí myšáček, ježeček, hrošík či malý králík, co báječně umí medvěd, pejsek i kocourek, a vůbec co tropí spousta dalších malých neposedů. Nesmí se však poslouchat na půl ucha! Veselé minipohádky se zvířátky jsou tu jen pro bystrá a zvídavá ušiska. 1. vydání Ilustrovala Andréa Korbelářová... celý text
Tahle knížka mi vždy připadala tak vzipná že jsem se často smála i pět minut potom ( u mě úplně normální) ale jinak jsem ji měla moc ráda a doufám že ji budu předčítat jako teta.
Dcery nejoblíbenější knížka mezi cca třetím a čtvrtým rokem. Musela jsem ji číst snad padesátkrát dokola, taky chuděra podle toho vypadá :-) Některé ty kapitoly (o načesané křeččí holčičce, myšáčkově buchtě nebo jak si jezeveček zapínal knoflíky) pak už znala nazpaměť a opravovala mě, když jsem udělala chybu :D Myslím, že i po těch letech bych některé ty pohádky dokázala odvyprávět i teď :D
2003 | Školník Kulda je jednička |
2002 | Příhody včelích medvídků |
2000 | Moucha roku |
2009 | O autech – Pohádky na čtyřech kolech |
2011 | Chumelení |
Moc hezky sepsané pohádky, u kterých je legrace!
Nejvíc se mi líbí Krokodýl a krokodýlek (o krokodýlím svátku), Ježeček a kličky (proč ježečkovi nešlo dupat), Myšáčkův kamarád (o slibu a dělení), Dva prckové (jak hroch zničil kocourkovi tříkolku), To se neříká (o zvědavé žirafě), Myšáček a malé ťapky (proč se nemá lhát), Medvěd umí potvoru (kotoul a kotrmelec), Krásný den pro špačky (pro bolení bříška neletěli na výlet), Maminčina pusa (ježeček závodí s měsícem).