Proč NE eutanázii aneb Být, či nebýt?

Proč NE eutanázii aneb Být, či nebýt?
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42459/bmid_proc-ne-eutanazii-aneb-byt-ci-nebyt-J10-42459.jpg 4 11 11

Kompletní text publikace určené pro střední školy poskytující základní orientaci v otázkách eutanazie a palitivní péče proložený mnoha příběhy ze života. Autorka se zamýšlí nad tématem dobré smrti, rozebírá vztah lékaře a pacienta. Drobný pohled do minulosti - nacistický program eutanázie. Paliativní a hospicová péče jako cesta k důstojnému umírání a dobré smrti. Jak může každý z nás pomoci?... celý text

Přidat komentář

Anjin
01.07.2019 5 z 5

Přehledný a stručný, přitom však přesvědčivý souhrn argumentů proč by bylo uzákonění eutanazie katastrofou. Nejde o to, přečíst si jednotlivá pro a proti, popřemýšlet nad tím a možná si vytvořit vlastní názor. To není cílem této brožury. Byť v druhém sledu, člověku, kterému toto položil jako vhodný úvod do problémů, by nějaké obsáhlejší a rozvinutější dílko nebylo na škodu. Toto ale splňuje svůj úkol beze zbytku.

Lady.Lucrezia
22.01.2019 2 z 5

Autorka říká jasné NE a prezentuje čtenáři pouze jednu stranu mince. Osobně nesouhlasím a myslím si, že nad takto složitým tématem by bylo vhodné se zamyslet komplexněji.


Stamby
11.05.2014 3 z 5

Už v samotném názvu knihy je prozrazen autorčin postoj k eutanazii čímž, celá kniha ztrácí na mnohostrannosti pohledu. Důvody proč eutanazii odmítnout jsou zde prezentovány silné a dostatečně opodstatněné. Publikace je jistě dobrým vysvětlením proč by naše společnost měla eutanazii odmítat.

Na straně 32 autorka píše: "Naše uvažování o eutanazii by nebylo úplné.....". Celá kapitola o plánu eutanazie v nacistickém Německu byla zajímavá, ale konstatace o neúplnosti uvažování o eutanazii je trochu mimo, vzhledme k tomu, že jsou v celé knize prezentovány jen argumenty PROTI. I přes to, že zastávám podobný názor nemůžu něco takového nazvat úplným uvažováním.

Ocenil jsem příběhy ze života, které pomůžou vykreslit celou otázku lépe než cokoliv jiného.

Chemiczka
10.03.2013 5 z 5

Teoretická kniha o důvodech proč uvažovat o eutanázii a především proč ji odmítnout. Kniha je určena středoškolským studentům, já jsem ji získala v průběhu katechumenátu. Mne osobně utvrdila množstvím informací v tom, že eutanázie je útěk ze života a strachu, že zůstanu někomu naobtíž. Velmi působivá, nutně se nad ní musíte zamyslet nad smyslem života, a především, že smrt čeká na nás všechny a je důležité odejít z života důstojně v láskyplném prostředí.