Procitni a chechtej se
H.W. L. Púndža
Satsang s H. W. L. Púndžou; první část duchovních rozprav s vynikajícím žákem Šrí Ramany Maharišiho, přinášející zcela originální pojetí introspektivního života a nejvyšších pravd bytí. Satsang je hovor o svobodě. Satsang vám umožní uvědomit si, že se můžete vzdát všech snů těla a všech těchto souvislostí. Jak procitnout? Odkud jsem přišel? Kdo jsem já?... celý text
Tato kniha mě oslovila víc, než učení Šrí Ramany Maharšiho. Hodně jsem u ní pochopil a přečtu si ji zase znovu.
Ano, je to směr který učil Eduard Tomáš. Konkrétně o tomto díle se zmiňuje ve své působivé knize Poselství na straně 12.
Výborná kniha...Zdá se, že z této knihy vychází náš patrně nejznámější český mystik pan Eduard Tomáš.
2004 | Procitni a chechtej se |
2001 | Sjednocení s pravdou |
2005 | Srdce které tančí |
2020 | Pravda je |
Púndža patří mezi vhodné iniciační mistry, díky kterým se snadno a lépe ponoříte do duchovního světa. Myšlenky pojímá jednoduše a zařadil bych ho někam uprostřed mezi Eduarda Tomáše a Osha (který je v knize také párkrát zmíněn). Podobně jako u obou zmíněných autorů je tohle čerpáno z přednášek a vedeno formou otázek a odpovědí, takže pokud hledáte něco podobného z pohledu jiného indického guru, určitě nešlápnete vedle.