Prokletí horské dívky
Emily Carpenter
Debutový román o temném rodinném tajemství Altheu Bellovou trápí předčasná, tragická smrt matky. Když se vrací po detoxu do svého domova v Alabamě, nečeká, že ji otec a bratr uvítají s otevřenou náručí. Ale nepočítala ani s tím, že ji rovnou nechají zavřít do léčebny pro duševně nemocné. Postupně si začíná uvědomovat děsivou paralelu s jejími předky, pro které znamenaly třicáté narozeniny rozsudek smrti. Vydavá se proto na cestu poznání, během níž se musí pokusit odhalit pravdu o minulosti své rodiny a o temné kletbě. Ale moc času nemá...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , XYZ (ČR)Originální název:
Burying the Honeysuckle Girls, 2016
Celkem příjemný, napínavý příběh, vyloženě oddechovka, která se četla fakt moc dobře, první polovina mě bavila o dost víc než ten zbytek, pak už to začalo být docela přitažené za vlasy, hlavně ten konec..
Kniha se moc dobře četla, ale autorka honila příliš mnoho zajíců, které neměla šanci chytit.
(SPOILER) Přečteno během pár dnů. Knihu jsem si koupila za směšnou cenu k objednávce na eshopu a na začátku jsem nechápala, proč byla tak levná, když je tak napínavá a dobře napsaná. Pak se začaly věci vyjasňovat a kniha začala balancovat na hranici uvěřitelnosti. Navíc postava Wynna se chovala naprosto nevyrovnaně a naopak Jay byl naivní Mirek Dušín. Je těžké knihu hodnotit.
Knihu jsem dostala jako dárek k objednávce z e-shopu a po pravdě, zaujala mě obálka i název .... ale v příběhu jsem se dost ztrácela .... je fakt, že jsem ji přečetla docela i rychle .... ale děj knihy mě bohužel tolik nezaujal ... Jak už bylo řečeno .... krapet přitažené za vlasy ...
Mě se kniha líbila a četla se mi dobře. Konec byl trošku přitaženy za vlasy,ale i tak byla kniha docela napínavá.
Celý příběh mi připadal, nenapadá mě lepší výraz, překombinovaný. Ztrácela jsem se v čase, postavách i jejich osudech. Knihu jsem nakonec dočetla, ale ani závěr můj pocit nezměnil - nejspíš tuto autorku vyhledávat nebudu.
Na rozdíl od předchozích komentářů...chválím. Upoutal mě děj a zajímalo mě rozlousknutí /prokletí žen tohoto rodu. V knize se objevuje celý zástup postav a mohou se plést, ale to tak u rodinných ság bývá.
(SPOILER)
OBSAHUJE SPOJLER!
Přečteno o dovolené. Zpočátku jsem se ztrácela v postavách, hlavně ty ženy 4 generací. A navíc dost ujetin, např. diagnostika těhotenství v psychiatrické léčebně cca 12 dní po souloži :o) Přesto jsem musela číst dál a dál, až jsem dočetla. Jedna věc mě na knize fascinovala - a to velký počet překlepů a chybějících zájmen v textu.
Trochu padlé na hlavu. Dokončila jsem jen silou vůle. Žádný mráz po zádech se nekonal. Hlavní hrdinka pořád jen zvrací, nebo se ji obrací žaludek, což se dá ke konci i pochopit. Tuto autorku už ne-e.
Ale ono to nebylo špatné! Řekla bych taková temná pohádka pro dospělé. A četlo se to dobře.