Protektorát 1939-1945. Okupace - Odboj - Denní život
kolektiv autorů
Mrazivou dobu Protektorátu Čechy a Morava přibližují desítky přiložených artefaktů, které jsou co nejvěrnější reprodukcí originálů. Provedou vás klíčovými okamžiky doby okupace, počínaje mapou okleštěné republiky po záboru Sudet, přes vyhlášky o zřízení Protektorátu po každodenní život v zemi pod nadvládou Třetí říše. Jsou také ilustrací lidských osudů - osobní tragédie prezidenta Háchy i hrdinství parašutistů z operace Anthropoid se odráží v jejich autentických závětích, předtištěná dopisnice "Jsem na živu"; ukazuje hrůzu válečných let. Soubor artefaktů symbolicky zakončuje parte Třetí říše či vstupenka na popravu K. H. Franka.... celý text
![karolina1733 karolina1733](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Snad to nejlepší týkající se protektorátu, co jsem si kdy mohla koupit. Nemá to chybu. Krásně provedený, spousta informací a artefaktů. Tohle potřebuje každej, kdo se o tuhle dobu zajímá.
![Damato Damato](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jediná chyba této knihy je to, že ji nemám doma, ale měla jsem ji pouze půjčenou. Začíná moje pravidelná honba po antikvariátech ČR a sledování zdejšího bazaru, protože tohle , to bylo jedno z nejzajímavějších věcí, které ( krom samozřejmě bojové a válečné situace v našich zemích) kdy vyšlo.
![Military Military](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/57734/m_57734-ljC.jpg?v=1459854938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přečteno během dvou dnů...Jediné co mi chybělo, byla informace o mzdách té doby.
Krásné popisy i průměrné ceny zboží i služeb ale bez znalosti, alespoň průměrné mzdy, to není možno dost dobře srovnat.
Ale jinak naprosto super a nejednou mi přejel mráz po zádech. (Při pročítání artefaktů).
Pěkný. Je to vhodné spíše pro začátečníky a mírně pokročilé. Někdy je text trochu lépe udělaný a někdy trochu povrchně. Ale celkově moc pěkná publikace. A je to doplněno spousty zajímavých artefaktů a ty to vylepšují.