Proti větru
J.F. Freedman
Thriller odhaluje zákulisí soudního procesu, v němž svérázný advokát obhajuje čtyři mladíky podezřelé z vraždy. Advokát Will Alexander je ve složité pracovní i osobní situaci: jeho společníci ho už nechtějí ve firmě, prožívá právě rozchod se svou druhou manželkou a jeho první žena se stěhuje z města, čímž ho připraví o kontakt s dcerou. Přesto, že řeší svou krizi ponejvíce nemírným pitím, rozhodne se vzít coby obhájce téměř beznadějný případ čtyř motorkářů, neprávem obviněných z brutální vraždy. Po dramatickém a složitém dokazování a vyšetřování nakonec prokáže jejich nevinu. Příběh je napsán v ich-formě, takže ho čtenář sleduje z velmi osobního hlediska sympatického, životem poněkud otlučeného právníka. Autor střídá prostředí soudního procesu s poměry ve věznici i zákulisím politických machinací, což spolu s hrdinovými intimními starostmi vytváří docela napínavé počtení.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2000 , AradanOriginální název:
Against The Wind, 1991
Zajímavá kniha od mně dosud neznámého autora. Body ubírám pouze za občasnou podobu s béčkovými filmovými thrillery, kterými nás některé TV stanice v dnešní době bombardují.
Od této knihy jsem moc nečekala, ale velmi mile mě překvapila. Doporučuji k přečtení. Bylo zajímavé se něco dozvědět o americkém soudním systému.
Vcelku příjemné , nenudivé čtení. Doporučuji pro ty, kterým je blízký Deaver, Simmons, Nesbo, Olsen a jim podobní. Čtu pouze knihy v tomto žánru a tato mě rozhodně neurazila.
Kniha z knihobudky a hodně překvapila. Napínavá, akční, občas i nechutná. Handrkovaní ze soudní síně - hra se slovíčky a momenty překvapení.. Za me 5*. Akorát je v knize dost překlepů.