Prožitek tajemství
Timothy Freke
Tato kniha si neklade za cíl učinit váš život bezstarostným, aby vaše problémy zmizely, aby se z vás stal člověk bez vady a poskvrnky. Ve skutečnosti se můžete občas cítit naprosto zmatení. Ale budete také zvědavější, více milující i milovaní a šťastnější. Přestanete se zabývat banalitami. Filozof a autor této knihy Tim Freke nás vede po cestě „Tajemných zkušeností“ pomocí kvantové fyziky, gnosticismu, esencí Tao, meditací, básní Walta Whitmana, řecké mytologie, buddhismu, punkera Jaha Wobblea i filosofa Carla Junga. Ale co jsou to vlastně „tajemné zkušenosti“? Můžete jednoduše zaměřit svou pozornost na tajemství. Ale co je to tajemství? Tajemství je život. Záhadou je cesta. Tajemství je ve vás. Tajemství je ve mně. Nikdo nezná přesné odpovědi, ale to, co nás udržuje naživu, je kladení si otázek a zvědavost. Na každé cestě lze nalézt něco obohacujícího. Jedinou podmínkou je, že jste ochotni uvažovat o životě - být zvědavý a otevřený - být průzkumník.... celý text
Literatura světová Duchovní literatura Filozofie
Vydáno: 2016 , OmegaOriginální název:
Mystery Experience: A Revolutionary Approach to Spiritual Awakening
Tato kniha má něco do sebe.Je tam dost myšlenek,které jsou pravdivé a na které by jsme neměli zapomínat:Každý si neseme zranění a jizvy,které nám život uštědřil.Proto k sobě musíme být laskaví a vzájemně se chránit.
Ke knize jsem pristupovala bez ocekavani. Libil se mi zpusob uvazovani autora.
Nejde pouze o osvetu duchovnich principu, ale zlatou stredni cestu, ktera vnima i vedu, logicke mysleni. Rika jake maji klady a zapory a vysvetluje, proc je nejlepsi paralogicke mysleni.
Autor si umi litat a byt v uzasu, ale take umi odhalit blbost.
Vse detailne vysvetluje, mozna az presprilis opakuje.
Urcite doporucuji, mnoho podnetnych myslenek.
2000 | Spiritualita severoamerických Indiánů |
2016 | Prožitek tajemství |
1998 | Moudrost zenových mistrů |
1999 | Moudrost hinduistických guruů |
1999 | Moudrost tibetských lámů |
Knihu som čítala bez očakávaní a milo prekvapila. Páčil sa mi spôsob uvažovania autora a na rozdiel od mnohých iných, ktorí píšu knihy s podobnou tematikou nepodával svet len čierno - bielo a s klapkami na očiach, ale hľadal spôsob ako možno prepojiť duchovnú cestu životom s reálnym svetom, v ktorom sa pohybujeme. Autor v značnej miere používa kritické myslenie a nie je zaslepený "duchovnom". Pekná kniha o jednej z mnohých možností v prístupe k životu. Trochu mi vadilo častejšie opakovanie podobných myšlienok,ale inak môžem odporúčať.