Průvodce světem léčivých potravin – Zelená lékárna
James A. Duke
V knize Zelená lékárna – Průvodce léčivými potravinami se dr. Duke zaobírá širším a ještě více populárním tématem – jídlem jako lékem. Léčivé potraviny Čerpajíc z více než třicetiletého výzkumu stanovuje nejsilnější léčivé potraviny na Zemi. Ať už odhaluje, jak se poprat s vysokou hladinou cholesterolu pomocí borůvek, jak bojovat proti návalům horka černými fazolemi, hraničnímu cukru v krvi mandlemi nebo zmírnit trýznivé bolesti zad za pomoci ananasu, potravinové léky dr. Dukeho pomáhají léčit a předcházet celé škále zdravotních problémů, od méně závažných (jako jsou například spálení a nachlazení) k vážnějším (jako jsou například artritida a diabetes). Dejte přednost přírodním „lékům“ před chemií Doktor Duke popsal každou potravinu z hlediska jejího posouzení podle dostupných vědeckých studií i neoficiálních zpráv. Mnohé z léčivých potravin zde doporučených se ukazují být tak efektivní, že mohou překonat populární farmakologická léčiva – bez rizik (a ceny).... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2017 , AnagOriginální název:
The Green Pharmacy Guide to Healing
více info...
Přidat komentář
Průvodce léčivých potravin: zelená lékárna : osvědčené přírodní prostředky k léčbě a prevenci více než 80 běžných zdravotních problémů. Měla jsem jí půjčenou z knihovny. Jsou tam různé nemoci a vždy k tomu jaká je vhodná potravina i bylinky. A vždy napsáno, co a jak u které potraviny a jak to působí. A pak je vypsáno, co nemáme jíst, či pít i s informacemi proč. Je to napsáno srozumitelně, přehledně a jednoduše. Kniha mě nezasypávala odbornými detaily. Pro mě je to kniha, která by měla být doma vždy po ruce.