První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498889/bmid_prvni-THE-498889.png 4 4244 4244

Selekce série

Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah srdci prince Maxona, natož královské koruny. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

Iginkaa
12.08.2017

Skvela kniha....skoda ze konci....byla to mensi zavislost...:d

nikolicevopice
11.08.2017 4 z 5

Bylo to dobré, ale nemusela to být trilogie...

whiolet
10.08.2017 4 z 5

Hodně oddychové čtení, které přečtete za jediný den. Vadilo mi pojetí celé série "každý s každým", také někdy nepochopitelné chování některých aktérů (jo Americo, tebe myslím).
Díky tomu, že v knize byla i nějaká akce dávám nakonec 4 hvězdičky.

Christianne.K
09.08.2017 5 z 5

Tak konečně DOČTENO. Dopadlo to asi tak, jak byste všichni čekali:). Musím říci, že v této knize bylo asi nejvíce akce to se hodně líbilo. Celou knížku jsem se snažila nepřečíst hned v jeden (i když to jako bylo sakra těžký). Upřímně jsem ráda, že jsem to četla spíš v létě, protože to bylo pohodové (hlavně oddechové).
Jediný háček knihy byla America. Řekněte mi kdo by ji v některých situacích nezabil.
A ta obálka? Snad se nemusím ani vyjadřovat.

Dominika_a
07.08.2017 5 z 5

Sice je to snadno předvídatelné, už podle názvu knih Selkece , Elita a První, ale, tyto 3 knihy jsou moje nejoblíbenější. Včera jsem dočetla poslední dva díly, a dnes na tu knihu nemůžu přestat myslet. Ač mě trochu štvalo chování Ameriky, která když se pohádala s Maxonem tak běžela za Aspenem a naopak, ale nějakou chybičku ona mít musela. Její chování bylo jiné a tím jsem si ji zamilovala. Sledovat jak se postupně do Maxona zamilovala více než do Aspena bylo překvapivé. A konec ten byl srdcervoucí, dopisy od Maxona by si zamilovala snad každá. Chtělo se mi málem brečet když to vypadalo, že se princeznou stane Kriss. :D

Fanttastica
01.08.2017 5 z 5

Tak tohle je konec. Už od začátku čekám na třetí díl. Obálka je vážně krásná a děj byl taky dobrý. Ikdyž jenom z pohledu je jasné jak to dopadne... Co mně zklamalo bylo jak to dopadlo s jednou postavou z Američiny a taky z Maxonovi rodiny (kdo četl ví).

Jennys195
01.08.2017 5 z 5

Kniha mě velmi zaujala. Už od začátku první knihy čekám jak to dopadne (ikdyž podle názvů je to zřejmé), ale bylo zde opravdu hodně částí kdy jsem se od knihy nemohla odtrhnout, jelikož mě zajímalo jak to celé dopadne. Hodnotím tedy velmi kladně a už se těším na přečtení dalšího dílu.

Bookworm11
01.08.2017 5 z 5

Je to snadno předvídatelné, už díky těm názvům (Selekce, Elita, První). Přesto se mi příběh zalíbil a chci si přečíst i Šťastně až navěky.

KatChiss
25.07.2017 3 z 5

Konečně si America vybrala. Konečně se v knize objevila nějaká akce. Ale stejně tuto sérii beru jen jako oddechové čtení, nic víc.

ardeas
23.07.2017 3 z 5

Dlhá tiráda, ale záver bol zaujímavý. Inak autorka ubrala z hojdačkového omieľania, ale to viem trocha opomenúť, nakoľko už toho nebolo tak veľa, ako v druhej knihe.

Celkovo séria zaujímavé, ale na tie chvály, čo som o nej počula je len priemer. Je mi to už hlúpe písať, lebo v hodnoteniach to používam často, žiaľ je tomu aj tu tak - menej je viac a tu bolo tých omáčok veľa. Brzdili dej a pre mňa to nemalo žiaľ ten správny spád.

Lucius30
22.07.2017 5 z 5

Úchvatná kniha jako vždy, příběh opět nezklamal. Americu a Maxona si prostě nejde nezamilovat (na začátku jsem se opravdu hodně pobavila :D). I když konec je předvídatelný, zvraty jsou neočekávané a chytnou vás za srdce.

Lorej
17.07.2017 5 z 5

Skvělé finále, trochu předvídatelné, kromě konce, ten mě velmi překvapil. Byla jsem ráda, že si America konečně uspořádala city a šla si za tím, co chtěla.

silvie5281
13.07.2017 3 z 5

No, první kniha mě nadchla, druhá byla ledovým schlazením a třetí ... předvídatelná, nepřekvapující a sladce dojemná.

cestovatelka13
13.07.2017 2 z 5

Lehká odpočinková četba s předvídatelným dějem, ale prostě musíme vědět, jestli toho Maxona nakonec dostane :D

1JiTkA2
11.07.2017 5 z 5

Úžasna série. Nádherný obaly, velmi čtivé a moc pěkné.

anetro
04.07.2017 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal a musím tuto sérii řadit mezi mé oblíbené, zamilovala jsem se do hlavních postav i celého autorčina příběhu.

lenkaBajza
26.06.2017 5 z 5

Nejlepší část ze série (z prvních tří knih).
Líbí se mi, že je tam více zápletek než v prvních dvou dílech - nová přátelství, řešení "politické" situace, vše je to propracovanější a živější.
Konec mě sice hodně překvapil, představovala sem si jej jinak a bylo mi to líto (smrt několika postav), ale to jedině vypovídá o tom, jak je tento díl plný nečekaných zvratů.
Série a zejména tato kniha mne bavila a ráda ji doporučím jako výbornou oddechovou četbu:-)

ylena.k
20.06.2017 5 z 5

Přečtená jedním dechem, nemohla jsem od knížky odtrhnout oči dokud jsem jí nedočetla. Tolik napínavý konec jsem opravdu nečekala.

Michaela241299
18.06.2017 5 z 5

Tento díl se mi v porovnání se Selekcí a Elitou zdál snad nejlepší. Všechny díly jsou naprosto perfektní!! Příběh je neuvěřitelným způsobem poutaný, že prostě nedokážete přestat číst!
Už se nemůžu dočkat, až se vrhnu na Dceru a Korunu.

booksSendy
16.06.2017 5 z 5

Krásné. Ke konci jsem se trochu bála, aby to opravdu skončilo tak jak má. V knize je vytvořen dokonalý svět, který mě dokázal pohltit a také překvapit. Moje nejoblíbenější série :)