První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498889/bmid_prvni-THE-498889.png 4 4244 4244

Selekce série

Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah srdci prince Maxona, natož královské koruny. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

životLaury
18.10.2016 5 z 5

U téhle knížky jsme někdy nevěděla, co od ní čekat.Strašně moc se mi líbila a odtrhnout se od těch knihy bylo pro mě velmi těžké.Moc se mi to líbilo.

Lyann_a
17.10.2016 5 z 5

Budu teď znít jak nějaká připitomělá pipina, ale kdo se taky tak moc zamiloval do Maxona, že je plně rozhodnut, že čeká ve svém životě jen a jen na něj? Jen se chci ujistit, že v tom nejsem sama... :D Knihy se mi naprosto dostaly pod kůži a kdybych měla popsat moje momentální pocity, nehnu se od nich ani na krok! Ani slovy nejde popsat, jak tenhle příběh zbožňuju. (A Maxona.)

Gi-Gi
09.10.2016 4 z 5

vzhledem k tomu, že v knihovně chyběl druhý díl, jsem skočila z prvního do rozjetého vlaku. musím říct, že ač jsem tomu nevěřila, kniha mě pohltila podstatně víc než labyrint a divergence, možná je to tím jiným a přece stejným příběhem. takže klasická jednodenka :-)

mišule5
08.10.2016 5 z 5

Tak to byla bomba!! Seběhlo se toho tolik, že se to nedá ani všechno popsat.
Určitě si tento díl přečíst a to povinně! :-D
☆☆☆☆☆

bookworm_plants
26.09.2016 5 z 5

Opět pěkně zpracovaný díl s trochou napětí ke konci a smutku.
Konečně ten milostný trojúhelník skončil! Už mě tam vážně štval a konečně se vyjasnilo kdo chce koho, u závěru jsem měla slzy pomalu na krajíčku. Dokonce mi bylo líto i Celesty, kterou jsem si i oblíbila. Ještě, že tam byli seveřané, jinak fakt nevím jak by to dopadlo bez jejich pomoci (určitě špatně).
Jinak krásná obálka i celé prostředí v knize. Miluju Maxona ! :D

msjadepaton
23.09.2016 2 z 5

Ačkoliv to bylo o něco lepší než druhý díl, pořád si nejsem jistá, že si to zaslouží čtyři hvězdičky. Možná tři a půl (edit: LOL). Rozhodně jsem byla vděčná za to, že trojúhelník Maxon - America - Aspen se omezil na nezbytné minimum. A Maxon sice ještě trochu tokal, ale už se to dalo snést.
Potěšilo mě, že se více řešili rebelové a vůbec problémy království, včetně samotného krále. A navíc stále více postav začalo poukazovat na Američiny nedostatky a i ona sama si jich všímala. Tato sebereflexe ji sice úplně nedohnala k tomu, aby na nedostatcích aktivně pracovala, ale jisté zlepšení proběhlo. A i tu svou impulsivnost napřela správným směrem. Podařený byl i vývoj ostatních dívek, o kterých jsme se konečně dozvěděly něco víc.
Na druhou stranu, konec mě velmi zklamal. Sice jsem nečekala, že se dá v tak málo stránkách uspokojivě vyřešit problém, který svým rozsahem dalece přesahoval celou trilogii, ale takto odbyté vyvrcholení jsem nečekala. Zápletka s rebely se celou dobu pohybovala někde v pozadí a teprve, když se to autorce hodilo, najednou vyskočila z úkrytu, ale po třech stránkách bylo po všem. Z celé knihy bylo vidět, že, co se týče politické situace v Iley, autorce jdou spíše diplomatické zápletky než boje. To se na konci První projevilo v plném rozsahu.
Druhý díl se dal zkrouhnout na polovinu, kdyby America neměnila svá rozhodnutí ohledně toho, s kým chce strávit zbytek života, častěji než ponožky. Pak by bylo více místa na rebely a na to, aby ten konflikt skutečně vygradoval do velkolepého finále, které se bohužel ve skutečnosti pohybovalo někde na úrovni Rozbřesku. Což pro dystopie ale není příznačné, takže se to nedá omluvit ani žánrem. Chápu, že v tomhle případě mělo jít spíš o romantiku, ale pak by možná bylo lepší rozvést samotnou soutěž, která ke konci vypadala spíš jako vtip. Žádná pravidla, žádné termíny, minimum kamer.
Takže celkově to autorka spíš nezvládla. Rozváděla do detailů to nejméně zajímavé a všechno ostatní v podstatě letmo odbyla. Kdo se nám nehodí, toho mimo scénu v tichosti zavraždíme, co nemůžeme uzavřít, necháme vyznít do ztracena nebo to zamluvíme velkolepým happy-endem (který ale ve skutečnosti také nijak velkolepý nebyl).
Mohlo by se zdát, že na tolik stížností hodnotím knihu ještě docela vysoko, ale vzhledem k čtivosti a k většině knihy (špatný byl jen závěr), je to myslím docela adekvátní.

Klariska523
20.09.2016

Upřímně? Knžka je skvělá, ale hned od první kapitoly jde poznat jak celá série skončí. To jediné mě asi trochu mrzelo, ale jinak jsem se hned ponořila do čtení, protože je to neuvěřitelně chytlavé. Vím, že všichni hrozně milují Maxona (což nikdy nepochopím), ale mě příjde mnohem lepší Aspen. Je prostě skvělej - jak za Ames bojuje a tak všechno. Kdybych byla Amerika určitě bych si vybrala Aspena. Jinak zbožňuju Cartera a Marlee (můj TOP team).

AnetaM
18.09.2016 5 z 5

Nejlepší!
Miluju tuhle romantickou pohádku, i když od začátku víte jak to skončí. Miluju všechny ty šaty a šperky a zámek... Miluju Celestu a krále Clarksona a jižní rebely, protože tomu dodávají napětí. A čas od času miluju i Ameriku, když zapomenu na tu její příšernou povahu. A hlavně miluju Maxona, na něj nikdo nemá!

Jane007
17.09.2016 5 z 5

Knížka byla dobrá, ale konec mi přišel trošku odfláknutý (problém, čáry máry fuk, svatba). Druhá věc, co mě neuvěřitelně vytáčela (díkybohu jsem si toho v předchozích dílech nevšimla) bylo "bysme". Copak jsme opravdu národ nevzdělanců (řečnická otázka)? Jinak nemám co vytknout, úžasně jsem se odreagovala a představovala si sebe v krásných šatech:-D.

Nikiny
17.09.2016 4 z 5

Musím říct, že oproti ostatním dílům tento lehce pokulhává, a to hlavně svým závěrem. Děj byl opět čtivý a zajímavý, ale ten konec??!!! Těšila jsem se na podrobně popsaný závěr, tak jak byla rozebraná do detailu každá situace v knize, ale bohužel jsem se ho nedočkala :(. Závěr, dle mého názoru, autorka opravdu odbyla. A nevím proč, ale nejvíc mě naštalo to, co se stalo s Celestou.

Chladnetka
10.09.2016 5 z 5

ÚŽASNÉ!
Víc není třeba dodávat!

Pechyblechy
06.09.2016 5 z 5

Ú-Ž-A-S-N-Ý !!!!
Je nepředvídatelný a čtivý-jako vždy. Konec byl největší špička,prořvala jsem ho,taky se mi líbilo odhalení s rebely. Americu s Maxonem jsem oblíbila natolik,že je opravdu nechci opustit,ale ještě že je 4. díl.
Samozřejmě velký plus za obálku,je nádherná. Za mě 5 hvězdiček,a kdyby šlo dát víc,dala bych je,protože podle mě má tato kniha vše co by měla mít.

popeluška
01.09.2016 5 z 5

Celá série je moc hezká....krásné počteníčko :-)

rava
30.08.2016 5 z 5

Úžasná kniha. Celá tato série je prostě skvělá. Rozhodně doporučuji.

vodopad152
30.08.2016 5 z 5

Kniha byla naprosto úžasná. Skoro vždycky jsem měla radši fantasy nebo sci-fi víc než romantické. Ale tahle kniha mě naprosto dostala, byla naprosto úžasná. Ten obsah zní, tak nějak že je to o ničem a tenhle díl byl snad nejlepší z celé série. Nevěřili by jste kolik zápletek se dá zařídit v paláci. Bylo to naprosto úžasné. Je to moje jedna z nejoblíbenější série :D DOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

sarahmoon
28.08.2016 4 z 5

Přechod z druhého dílu na třetí byl ... strhující, o proti Elitě zvládla autorka do knihy dostat tolik zvratů, akce, emocí, zklamání i naděje ... líbilo se mi, že se děj posunul i mimo palác.
Překvapivé, když od knihy již dle názvu očekáváte jasně narýsovaný děj a ono né ... každou chvilkou na Vás vykoukne něco nečekaného.
Samozřejmě že je v knize i tolik předvídatelných věcí ... již od prvních vět epilogu mi bylo naprosto jasné, kdo povede Mer k oltáři :o) (naprostá spokojenost)
Překrásný konec... doufala jsem v to, že bude více rozepsaný, ale i tak tuto sérii budu dlouho vstřebávat ♥

nikola9330
27.08.2016 5 z 5

Nádherné. Kniha opět nezklamala.Tolik emocí, opět napínavé chvíle, kdy hltáte každou stránku, aby jste se co nejrychleji dozvěděli co se stane. Hodně zvratů s rebely, které tomu dodaly ještě víc šťávy. Kniha přečtená i jako předchozí díly za pár hodin. America s Maxonem jsou prostě okouzlující :)

jana89
26.08.2016 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, na úrovni prvního dílu, která se mi také velmi líbila. Ocenuji, že autorka věnovala čas také úloze rebelů, což knihu příjemně spestřilo. Konec selekce byl předvídatelný, což ale nijak nezkazilo počtení. Jen to, že jsem knihu zvládla prečíst během pár hodin, myslím svědčí za vše. Uz se těším, až se pustím do dalšího dílu :-)

Natyss
20.08.2016 5 z 5

Tak výrazné zlepšení oproti minulému dílu se jen tak nevidí. Hlavní postavy se mi zkrátka dostaly pod kůži a já jsem si je zamilovala. Kdykoliv jsem se do knihy začetla, přivítal mě svět šperků, šatů a lesku. Po dočtení díla mi zůstal jeho skvostný příběh ještě dlouho v hlavě a mnou lomcovaly emoce, neboť jsem chtěla v rukou svírat další díl. A tento brilantní přebal knihy, je ten nejnádhernější, jaký jsem kdy viděla. Radost pohledět, radost číst!

anonym02
16.08.2016 5 z 5