První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498889/bmid_prvni-THE-498889.png 4 4254 4254

Selekce série

Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah srdci prince Maxona, natož královské koruny. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

KlarinkaS
28.02.2016 5 z 5

Skvělá knížka. Pohádkový děj a kouzelný konec. Největší sranda je, že jsem tento díl četla jako první, až poté jsem sáhla po dílech předchozích. Ale i přes to si mě tato knížka získala. Už se těším na další díl, i když z něj mám trochu strach. Přeci jen už se dějová linie pravděpodobně nebude točit kolem dosavadní hlavní hrdinky Americy, která už bude starší, a já si ji moc chtěla zapamatovat jako mladou, sebevědomou a cílevědomou účastnici Selekce :)

Odík
27.02.2016 3 z 5

Taková pohádka pro straší děti. Ale pěkně se čte.

AnetaM
25.02.2016 5 z 5

První... SPOILERY
Podle mě nejromantičtější ze všech tří! Samozřejmě nádherný konec s pohádkovou svatbou. Selekce byla celkově moc hezká triologie s ryze dívčím romantickým, roztomilým, smutným a úžasný příběhem který se jen ze začátku maličko podobá HG. Jinak úplně něco nového a úžasného.

Co jsem nechápala byl vztah Aspena s Luciou. Nejdřív na sebe nemluví, potom se tam spisovatelka jednou zmini ze si k sobě sedli v letadle a najednou už se zjistí ze spolu chodí. Bylo mi líto Celesty. Měla jsem strašnou radost ze na svatbě mohla být Marlee.
Na konci této knížky jsem brecela kvůli Americe, ze ji Maxon nacapal s Aspenem. Kdyby mi kamarádka neřekla ze to skončí královskou svatbou, vážně bych se bála ze si Maxon vezme Kriss a na Americu zbyde Aspen. Já Aspena moc nemusela.

A na závěr?
"Tohle není šťastný konec, tohle je mnohem víc!"

teaska
25.02.2016 5 z 5

Nikdy by me nenapadlo ze tuhle knizku prectu za dva dny.....Mne se tahle knizka neuveritelne moc libila i kdyz potom byl Maxon az moc krutej ...Rada bych se koukla na film ale ten jeste asi neni online...
Ale knizka je alespon pro me BOMBA
moc doporucuji!!!!

petra4080
23.02.2016 4 z 5

Přečteno jedním dechem. Jak to dopadne s Aspenem jsem tušila už tak od půlky knížky, ale budiž... kdo by neměl rád šťastné konce.

tereza7914
21.02.2016 5 z 5

Celá série se mi moc líbila. Nejprve jsem si myslela, že to bude jen o naivních holkách co se snaží dostat srdce prince. První díl jsem měla rezervovaný v knihovně a dokonce jsem přemýšlela, že si knížku nevyzvednu. Užuž jsem jí chtěla zavrhnou, ale nakonec jsem se přeci jen do ní pustila. A to bylo dobře! protože mě to pohltilo už od začátku a Selekci jsem měla rychle za sebou. Nemohla jsem se dočkat, až bude v knihovně dostupný další díl. Hned jak jsem ho dostala do rukou, začala jsem číst. I druhý díl mě nadchnul a přečetla jsem ho během pár dnů a na třetí jsem nechtěla čekat tak jsem si ho koupila :D ten jsem přečetla během jednoho dne.
První byla víc napínavá než Selekce nebo Elita. Po celou dobu jsem byla napjatá jak kšandy a nemohla jsem se od toho odtrhnout dokud jsem nedočetla :D
Tahle série je zkrátka SUPER! :D a určitě si přečtu další díl :)

Aríka
19.02.2016 5 z 5

Knížka byla super :) dobře se četla a líbilo se mi, že když už vám bylo jasné jak daná situace skončí objevila se nějaká zápletka. Mohu jen doporučit.

snilek.holka
16.02.2016 4 z 5

Není to nějak složitá série, která by nadchla náročnější čtenáře, ale taková ta jednoduchá oddechovka, po které zatoužíte být aspoň na chvíli princeznou. Aspoň po pasážích kdy popisují nádherné šaty a vy si je ve svých představách ještě zdokonalíte.
A i když to nebylo nic překvapivého a v podstatě už od prvního dílu tušíte jak to skončí, tak mě to opravdu bavilo. Hlavně se mi líbilo, jak moc se autorka snažila dát do děje trochu akce a překvapivých zvratů. Některé člověk očekává, některé moc ne.

Tery702
15.02.2016

Tenhle díl byl opravdu úžasný. Bylo tam furt napětí, furt bylo co číst! Do poslední stránky jste nevěděli jak to dopadne. U posledních kapitol jsem si i pobrečela, opravdu úžasná kniha-celá série byla opravdu dokonalá!!!!!!! Opravdu doporučuji přečíst všechny tři knihy, nebudete litovat!!!

Smoothie
14.02.2016 3 z 5

Prvnímu dílu jsem dala tři hvězdičky za celkem zajímavý nápad. Nebýt mého zvyku vše dočíst až do konce a toho, že spolužačka měla koupené i zbývající dva díly, bych ani neměla nutkání vůbec přemítat nad tím, jak to nejspíš skončí. Snad také proto, že jsem si dokázala konec dost dobře představit už v průběhu prvního dílu.
Druhý díl byl podle mě jen naprosto zbytečným protahováním a nenašla jsem na něm nic, proč by si zasloužil jedinou hvězdičku. Vlastně jsme spíš měla chuť hledat další důvody, proč hvězdičku nedávat.
Přesto jsem byla odhodlána sérii dočíst, a tak jsem se pustila i do První. Oproti Elitě to bylo příjemné překvapení, avšak na víc než tři hvězdičky to rozhodně opět nemělo.
Kromě námětu nevidím jediný důvod, proč by měla být tahle série něčím výjimečným. Zpracování ani náhodou nebylo bůhvíjaké a chování a myšlení hlavní hrdinky mi taky nepřipadalo nijak šlechetné. Konec byl příliš nepřirozený, tím myslím zejména Maxonovo chování, které bylo víc než neuvěřitelné. Kdyby sérii napsal někdo schopnější, mohla by to být pěkná dívčí četba, ale takhle je to jen literární faux pas.

Jul
13.02.2016

MILUJU TUHLE SÉRII! Nemohlo to dopadnout lépe. Začala jsem čist selekci ráno a ve 3 hodiny rána jsem první měla za sebou. Nezajímalo mě, že jsem měla 2. den ve škole kruhy pod očima a vypadala jsem jako upír, věřte mi stálo to za to.

Knížkařka
13.02.2016 4 z 5

Upozorňuji, že tu budu spoilery!!!
Nejdřív bych vypsala + a - a potom nějaké to shrnutí.
+Opravdu čtivé(to platí ovšech dílech)
+ Amerika tu už tolik neřeší jestli Maxon nebo Aspen
+ Nádherná obálka(zase i u Selekce, Elity i První)
+ Happy end(tady je myslím fajn, že je
+ Ten pocit princeznovství vám zůstane i po přečtení knihy
+Skvělý nápad
+Z této knihy sálá pompéznost. Je něčím vyjímečná
+ Některé momenty jsou úsměvné a nádherné
+ Aspoň krátké vysvětlení toho co se v knize dělo okolo( rebelové atd.)

-Nějaké to vysvětlení by se hodilo
-poslední dvě věty byly pěkné, ale jinak konec takový nemastný, neslaný příliš moho happyendovských efektů
- America neví co chce a někdy je naprosto naivní a hloupá
-Aspen a ta dívka na konci je fajn, ale nevím co tím chtěla autorka říct...? Jakože ta co si ho přála( nemluvím o Americe-píšu tak, abych nespoilerovala moc) ho nedostala aby bylo drama? Nebo ta se kterou skončil je favoritka autorky? Nevím, ale pokud mělo jít o nějaké drama tak naprosto zbytečně! Jinak fajn
-Smrt příbuzých z Maxonovi strany byla tedy vyřešena velmi stroze, ale budiž..
- Smrt z Američiny strany, byla v zásadě zbytečná! Šlo by to vyřešit jinak a ne smrtí! To mi opravdu vadilo a nemám co dodat!
-Některé chování Ameriky je na bednu!
Jinak fajn a čtivá kniha, určitě si přečtu Dceru, ale prostě nevím. Na 5* to není...

LucaMera
10.02.2016 5 z 5

Z toho konce se mi prostě chtělo brečet, jednak že už je konec a jednak že to prostě nemohlo dopadnout lépe(A Maxon byl prostě skvělej)! Jak já tuhle sérii miluju!
Kdyby mi někdo řekl že si tuhle sérii tak strašně zamiluju když jsem po ní zatím jen pokukovala v knihkupectví tak bych se mu vysmála do ksichtu(pardon) :D Kiera to vymyslela naprosto dokonale a já nemůžu jinak než ohodnotit ji 5 hvězdičkama, i když bych jí nejradši dala klidně 10!

Spoiler!!!: Hrozně by mě zajímal život Ameriky a Maxona po selekci. Už se prostě nemůžu dočkat až vyjde The Heir a The Selection stories.

veronika9143
09.02.2016 5 z 5

Poslední díl byl pro mě nejlepší. Sice jsem teda čekala trochu více romantiky, ale i přes to se tam hodně přihodilo a změnilo. A proto se těším na další dvě knížky co mají vyjít jako pokračování snad budou ještě o něco lepší.

vandalindakova
07.02.2016 5 z 5

Knížka, pro kterou jsem si musela do knihkupectví dojít, hned jak vyšla. Po předchozích dvou dílech jsem na ní byla natěšená. A nezklamala. Děj mě opět pohltil a knížku jsem měla zase za jeden den přečtenou. U některých částí jsem měla zatajený dech, a to hlavně ke konci. Už se těším, až u nás vyjde The Heir. :)

kalinkacz
03.02.2016 4 z 5

Při začátku První jsem se domnívala, že opět čtu Elitu... pořád stejné rozhodování a žádný výsledek... Jenže posledních 80 stran jsem přečetla doslova se slzami v očích a věřila, že i tak to dopadne, jak jsem chtěla... Tato série má neskutečnou moc a tou je to, že vás nenechá ji nedočíst... Děj je strohý a závěr odhadnutelný, ale je to psáno tak lákavě, že prostě nikdo neodolá!

Madlenkačte
01.02.2016 5 z 5

Opět přečteno jedním dechem, já Americe a Maxonovi tak fandila, a na konci jsem si trošku poplakala. Doufám že tuto trilogii zfilmují, to by byla dechberoucí podívaná (krásné dívky, nádherné šaty, zámek). Všem moc doporučuji.

AnikaRodriguez
29.01.2016 3 z 5

No, co na to mám říct, první díl této trilogie mě úplně očarovat a dystopický svět se mi zalíbil natolik, abych trochu obešla fakt, že v knihách je docela typický milostný trojúhelník. Druhý díl jsem přečetla tak na oko, protože už tehdy to nebylo ono. A pak přišla na řadu První.

Moc se mi líbí příběh, je promyšlený, svým způsobem originální a rozhodně člověk se u něj nenudí, ale(!) strašně mě vytáčí nerozhodnost Americy a její neustále měnící se názory. To samé platí bohužel o Maxonovi, který mi v tomto díle rozhodně sympatický nepřišel. Zdálo se mi, že se celou dobu snaží přetvařovat a jako postava působil ploše.

Škoda, no, stejně tak je škoda, že autorka nerozvinula trochu více příběh s rebely. Trochu to nakousla, ale třeba to by mě zajímalo mnohem více, než to, kdo vyhraje selekci...ale o tom to asi nebylo. :) Průměrné čtení...

AnnieWerny
28.01.2016 5 z 5

Celá série byla Velmi povedená tedy až na Elitu, kterou jsem četla pouze z nutnosti abych se dozvěděla co bude s hrdiny dál. Vybrala jsem si je kvůli oddechu a přesto, že se tam dělo poměrně dost jsem si u této série pěkně odpočinula. :) Osobně si myslím, že tento třetí díl se povedl ze všech nejlépe. Jsem typ člověka co vyznává cestu prvních dílů jako nejlépe povedených, ale s První jsem se nechala velmi milé překvapit. :)
Pokud jde o postavy, ze začátku mě chování Ameriky hodně štvalo, ale postupně jsem k ní cestu našla. Pokukuji po sbírce novel k této sérii Happily ever after. Rozhodně knihy doporučuji všem. ;)

Niarra
28.01.2016 5 z 5

Ach jo, tak už mám dočteno :-(
Celá série mi neuvěřitelným způsobem sedla, jednoduchá nenáročná četba, kde jediné, co mi vadilo, bylo, jak rychle mizí nepřečtené stránky. Možná bych i brala některé věci více rozvedené, třeba konec První se mi zdál hodně uspěchaný, ale celkově jí hodnotím asi jako nejlepší díl ze série. Moc se mi líbila Selekce, ale u První jsem si už byla jistá, že nečtu žádnou pohádku, děj byl propracovanější a bylo více napínavých okamžiků. Sérii jsem si moc zamilovala a pro mě to jsou jedny z nej knih, které jsem přečetla!