První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523008/bmid_prvni-650c0f2c863f2.jpg 4 4239 4239

Selekce série

Třetí kniha dystopické dívčí série. Dívce jménem America zbývá proti všemu očekávání jen krůček k vítězství ve hře o princovo srdce. Ten krůček ale nebude snadné učinit... Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

lenča30
13.12.2015 5 z 5

Za mě doporučuju. Skvělá oddechovka,pohádka.... :-))

Attia
12.12.2015 4 z 5

Upřímně? Oproti Elitě naprostý luxus! I tak mi na knize mnoho věcí vadilo v popředí s otřesným jazykem. Nevím, jestli je to chyba překladu, ale občas jsem měla chuť mlátit hlavou do zdi.

TerkaKasparkova
12.12.2015 5 z 5

užasná série klidně bych četla i pokračování škoda že není víc dílů

janka2000
12.12.2015 5 z 5

Úžasná série, tento díl mě sice doháněl k šílenství, ale proto si myslím, že je to dobrá kniha. Příběh skončil zajímavě, ale bez takového konce by to nebylo ono. Těším se na další díl. Určitě doporučuji.

Kyta
11.12.2015 4 z 5

Já pořád nevím, jak bych měla knihu ohodnotit... Na jednu stranu mě První dokonale vtáhla do děje a já si čtení užívala, ale na druhou stranu bych na ní měla kupu připomínek a kritiky. Každopádně musím uznat, že měla krásný nápad. Ale její zpracování... to je o něčem úplně jiném. Pořád mi tam něco chybělo.

Nechci tuhle zajímavou sérii nějak odsuzovat. Skrývá krásný příběh s pohádkovým nádechem; každá dívka by si určitě chtěla prožít to, co prožila America (samozřejmě jen to dobré!) a tohle je určitě taky jeden z faktorů, proč je tahle série tolik oblíbená. Na chvíli se prostě můžete ztratit v tom krásném světě a o ničem jiném nepřemýšlet... Celý díl jsem ale měla takový pocit, že to nepůsobí dost uvěřitelně, obzvlášť některé pasáže (například Maxonovo chování ke konci). Tenhle díl byl zkrátka jako na houpačce, v mnoha směrech.

Myslím, že to chtělo nějakou sladkou tečku na závěr; takhle to bylo hrozně uspěchané a "nedokončené", což byla velká škoda. Chybí spousta dovysvětlení. Myslím, že autorka si ukousla moc velké sousto.

Nápad a čtivost byly největšími plusy. 4* :)

Šíla
11.12.2015 5 z 5

Nejlepší díl :) Nedalo se přestat číst.

Ditules
10.12.2015 4 z 5

Ha, tak druhý díl jsem kritizovala za to, že se tam prakticky nic nestalo a tady jsem se nenudila ani na jedné stránce... A ten krvavý konec taky stál za to! Výborný! A teď už jen čekat na The Heir.

MadameR
09.12.2015 5 z 5

Naprosto krásná kniha s opravdu zajímavým koncem. Bylo tam všechno napětí, láska, dojetí, radost, smutek,atd.. Všem vřele doporučuji.

Sabin
08.12.2015 5 z 5

Opět jsem ji přečetla za jeden večer. Kniha se četla moc pěkně, na nedělní večery jak dělaná. Nemůžu se dočkat dalších dílů!

Danago
08.12.2015 5 z 5

Nádherná série, konec byl napínavý , dojemný i smutný, nechci prozrazovat nic víc, jen že stojí za to si knížku přečíst.

livres
05.12.2015 5 z 5

Pěkné ukončení jedné krásné série. America se mi zdála nerozhodná, ale ke konci, už sem si konečně oddychla ;) Musím se přiznat, že jsem u tohoto dílu brečela. Ano, přiznávám se, brečela jsem. Když sem četla dopis, který napsal Americe její otec, nemohla jsem jinak. Slzy se ze mě prostě řinuly...

Ludmilenka
04.12.2015 5 z 5

Skvělé ukončení série. Ale ta America!! Je to pro mě snad první hrdinka, která mi věkově sice není moc vzdálená, ale některé její názory mi připadaly neskutečně pubertální. Maxon si však zaslouží 5*. Takže teď jen doufám, že se jednou budu moci začíst do překladu The Heir.

LyP
03.12.2015

Předchozi díly se mi zdály mnohem lepší.Ale i tento díl byl super.A jsem rada za to jak to skoncilo až na nekteré veci.

Falda
30.11.2015 5 z 5

Všechny tři díly neuvěřitelné a sama jsem nevěřila tomu, že by mě taková "pohádka" mohla tak bavit. Poslední díl byl krásný, i když konec zvláštní, ale některé pasáže mě na druhou stranu dojímaly.

TaberýováM
28.11.2015 5 z 5

Pro mě nejlepší díl ze všech, hezky jsem si u toho konce trošku pobrečela ale spisovatelka má tuhle sérii napsanou skvěle! :)
Bylo to velmi napínávé a strach jsem měla taky :)
No prostě není slov, nejlepší série knížek co jsem kdy četla :) určitě se k tomu jednou hodlám vrátit a přečíst znovu!

Renulik
26.11.2015 5 z 5

Pro mě je to jedna z nejlepších knih. Měla jsem ji přečtenou za den...doslova jsem ji hltala očima. Sice jsem tušila jak to skončí, ale i tak to bylo pro mě napínavé. Myslím si, že tahle kniha musí okouzlit naprosto všechny.

Bella09
25.11.2015 5 z 5

Kniha splnila mé očekávání. Byla výborná, stejně jako 2 předešlé. Těším se na další díly.
Ale je pravdou, že konec je takový uspěchaný. Jako kdyby autorka zjistila, že má posledních 20 stran a tam se musí vejít.

veriszv
23.11.2015 4 z 5

Knížka byla super, bavila mě a přečetla jsem ji jedním dechem během několika hodin. Bylo tu spoustu akce, líbilo se mi jak se zbývající čtyři dívky sblížily. Nicméně mě mrzí, že nebylo vše dotaženo do konce. V knížce mi chybí spoustu vysvětlení...tajemství ohledně otce, konečné shledání Americy a Maxona, vztah Maxona a Aspena...a další věci, které by podle mě autorka mohla více rozvést. I přesto to byl skvělý konec série a určitě se k ní ještě někdy vrátím :)

ElissAnn
20.11.2015 5 z 5

Pro mě to byl nejlepší díl z celé série! Hodně jsem se bavila až tak, že jsem odsunula učení a raději si přitáhla tuhle krásnou knihu (myslím obal = normálně lidi na obalu nemusím, ale tohle je vážně něco!). No co bych k tomu povídala aby to nebyl spoiler - to je totiž těžké. Můžu vám asi říct jen to, že je to pravý romantický happy end s královskou svatbou.
Je tu akce (ta mi v předchozích knihách trochu chyběla, proto téhlé již dávám 5hvězdiček :'D), padne možná i pár litrů krve, někdo umře, ale to... jsou REBELOVÉ.

Doporučuji - o mnoho lepší než předchozí díly!

Morrisek
19.11.2015 2 z 5

Celá série byla sice čtivá, ale byla stupidní. Byla to slátanina, která se v téhle době líbi. Hrdinka nesympatická, mohla bych jí vyjádřit jedním slovem, ale budeme slušní. Děj nudný. Přínos žádný. Knížka, ačkoliv jste jí přečetli hned a "bavila" vás, vám nic nedala. Když nad ní popřemýšlíte a porovnáte jí s kvalitní literaturou, kniha je nic. Pro "teenegri" ideální. Jinak nuda… dvě hvězdičky jsem dala jenom kvůli tomu, že byla alespoň čtivá, a že poslední díl měl alespoň konec.