Prvé slzy
Jacqueline Wilson
Obľúbené hrdinky Ela, Magda a Naďa sa vrátili! Tentokrát sú však akési nešťastné. Elin nádejný vzťah s Romanom začne škrípať a na nálade jej nepridáva ani hašterenie s kamoškami a problémy doma. Magda smúti za mŕtvym škrečkom, Naďa zase na internete stretne muža svojich snov, a vôbec ju nezaujíma, aké nebezpečné môžu byť internetové známosti. Ostanú Ela, Magda a Naďa najlepšími kamoškami aj v týchto uslzených časoch?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2006 , Junior (SK) , Slovart (SK)Originální název:
Girls in tears, 2002
Dcera doporučila, tak jsem přečetla. Co na knihu říct? Jako náctiletá bych ji asi ocenila.
Sérii jsem přečetla celou. Z tohoto dílu si nepamatuji vůbec nic. Pokud si chcete přečíst románek pro dospívající dívky, doporučuji spíš Alici od Karen McCombie.
2012
Jako obvykle skvělá kniha, které dívky rozumí. Sally je normální holka, má kluka a kámošky. Prostá kniha ze života, kterou autorka moc pěkně napsala.
Série První … mě z děl Jacqueline nezaujala, nelíbila se mi a nedočetla jsem ji. Díla od Jacqueline Wilsonové jsou obvykle skvělé. Doporučovala bych Vám od této autorky jiná díla, ale výběr je samozřejmě na Vás.
Boží kniha o Sally, která není hubená ani největší kráska a jak se dostává do problémů.
Ještě že má kámošky.
Ale skloubit kluka a kamosky nejde tak snadno.
Tato kniha je jedna z nejlepších, občas mi bylo taky do breku a všechny ty věci jako kdybych prožívala se Sally. Velmi silný příběh.
Asi po čtyřech letech po přečtení vzpomínám na knihu s úsměvem na tváři. Tolik jsem chápala vše, co Jacqueline psala! Tolik jsem soucítila s hlavní postavou. Určitě ji jednou dám přečíst svým dětem - holčičkám! :)
Už je to dost dlouho, co jsem tuto knihu četla, ale i s časovým odstupem ji mohu hodnotit pouze kladně.
Pamatuji se, jak jsem byla do knihy "zažraná" a jak se mi podařilo vcítit do hlavní postavy, již možná proto, že to, jak v mnohých případech v knihách bohužel bývá, nebyla blondýna s modrýma očima a mírama 90/60/90, a která řešila problémy, které většinu dívek v tomto věku trápí. Prostě kniha, která byla z velké míry oddechová, ale rozhodně moc pěkná.
Od Wilsonové jsem toho četla dost a můžu říct jediné - je mi líto, že jsem již "vyrostla" z jejích knih. Vždy jsem si je ráda přečetla. :) Ale jedno vím určitě, její knihy později předám své mladší sestře a budu doufat, že ji zaujmou alespoň z poloviny tak jako tenkrát mě.
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |