První světová válka den po dni
Ian Westwell
![První světová válka den po dni První světová válka den po dni](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162350/bmid_prvni-svetova-valka-den-po-dni-162350.jpg?v=1539031749)
První světová válka den po dni je chronologickou historií tohoto konfliktu od prvních výstřelů v Sarajevu v červnu 1914 až do uzavření příměří v listopadu 1918. Jsou v ní popisovány události na všech bojištích, stejně jako boje ve vzduchu a na moři. Jsou zmiňovány i špionáž, události na domácích frontách, politické okolnosti a technické prostředky, jež měly podstatný vliv na průběh válečných událostí. Mimo to jsou součástí knihy i zvláštní kapitoly pojednávající o klíčových osobnostech války, nejdůležitějších zbraních, událostech a otázkách strategie a taktiky. Kniha obsahuje téměř 400 fotografií a map.... celý text
Historie Vojenství
Vydáno: 2013 , Naše vojskoOriginální název:
World War I day by day, 2004
![milan3144 milan3144](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/85902/m_milan3144-ZsE.png?v=1540820086)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vývoj za 1. světové války na všech bojištích takřka den po dni. Zpracováno do krátkých popisů věnující se situaci na frontách, taktice vojsk a jejich velitelů, vnitřnímu dění v zúčastněných státech a částečně i výzbroji. Doplněno velkým množstvím dobových fotografií a plánky.
Přehledné čtyři hvězdy.
![Ombre88 Ombre88](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
ideální kniha pro přehled o dění za Velké války. spíše informativní ráz(texty jsou neosobní jako z oficiálních hlášení) ale velmi přínosné pro amatérské historiky jako "odrazový můstek"
![TimeLord TimeLord](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/231967/m_timelord-sZl.jpg?v=1535649626)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Začala ma zaujímať prvá svetová vojna, a táto kniha je výborná pre začiatočníkov. Stručný súpis udalostí idúcich po sebe.
![anntine anntine](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha podává jasné svědectví o historii 1. světové války. Všechno je seřazeno podle data a přehledně popsáno, to knížce určitě nemůžu vytknout. Trošku mi ale chyběla taková ta lidská stránka věci, události jsou popsány příliš suše, a proto čtenář často ztrácí pozornost.
![FMMMM FMMMM](https://www.databazeknih.cz/img/users/89_/89085/m_89085-kwb.jpg?v=1459855067)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvělá kniha, hodně zajímavých fotografií a hlavně informací, ale těch mohlo být ještě více. Knihu bych doporučil všem, kteří chtějí mít přehled kdo, proč a jak bojoval v první světové válce.
![jiri77 jiri77](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/14355/jiri77-G2f.jpg?v=1540832591)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Stručně a přehledně napsaná kniha o první světové válce se spousty fotografií. Kniha se mi líbila a můžu ji jen doporučit.
Kniha, která stojí za přečtení... Pro mě to tedy nebyla úplně jednohubka ... Ale bylo zde opravdu zachyceno celé dění války a přesuny daných armád...