První světová válka den po dni
Ian Westwell
První světová válka den po dni je chronologickou historií tohoto konfliktu od prvních výstřelů v Sarajevu v červnu 1914 až do uzavření příměří v listopadu 1918. Jsou v ní popisovány události na všech bojištích, stejně jako boje ve vzduchu a na moři. Jsou zmiňovány i špionáž, události na domácích frontách, politické okolnosti a technické prostředky, jež měly podstatný vliv na průběh válečných událostí. Mimo to jsou součástí knihy i zvláštní kapitoly pojednávající o klíčových osobnostech války, nejdůležitějších zbraních, událostech a otázkách strategie a taktiky. Kniha obsahuje téměř 400 fotografií a map.... celý text
Historie Vojenství
Vydáno: 2004 , Naše vojsko , Columbus (ČR)Originální název:
World War I day by day, 2004
Vývoj za 1. světové války na všech bojištích takřka den po dni. Zpracováno do krátkých popisů věnující se situaci na frontách, taktice vojsk a jejich velitelů, vnitřnímu dění v zúčastněných státech a částečně i výzbroji. Doplněno velkým množstvím dobových fotografií a plánky.
Přehledné čtyři hvězdy.
ideální kniha pro přehled o dění za Velké války. spíše informativní ráz(texty jsou neosobní jako z oficiálních hlášení) ale velmi přínosné pro amatérské historiky jako "odrazový můstek"
Začala ma zaujímať prvá svetová vojna, a táto kniha je výborná pre začiatočníkov. Stručný súpis udalostí idúcich po sebe.
Kniha podává jasné svědectví o historii 1. světové války. Všechno je seřazeno podle data a přehledně popsáno, to knížce určitě nemůžu vytknout. Trošku mi ale chyběla taková ta lidská stránka věci, události jsou popsány příliš suše, a proto čtenář často ztrácí pozornost.
Skvělá kniha, hodně zajímavých fotografií a hlavně informací, ale těch mohlo být ještě více. Knihu bych doporučil všem, kteří chtějí mít přehled kdo, proč a jak bojoval v první světové válce.
Stručně a přehledně napsaná kniha o první světové válce se spousty fotografií. Kniha se mi líbila a můžu ji jen doporučit.
Kniha, která stojí za přečtení... Pro mě to tedy nebyla úplně jednohubka ... Ale bylo zde opravdu zachyceno celé dění války a přesuny daných armád...