Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Patrik Hartl

Román vypráví s vtipným nadhledem příběh čtyř kamarádů. Autorem knihy je Patrik Hartl - autor a režisér divácky úspěšných her. Příběh je o čtyřech kamarádech, kteří si dvacet let po maturitě položí otázku, jestli žijí opravdu tak, jak chtěli, když jim bylo osmnáct. A protože si musí přiznat, že by sami ze sebe nejspíš byli zklamaní, pokusí se to změnit.... celý text

Toto mě náhodou docela dost bavilo, škoda snad jen toho epilogu, bez něj bych se obešla.

Patrika Hartla mám velmi ráda. Viděla jsem s ním několik rozhovorů a působil na mě velmi sympaticky. Proto jsem očekávala, že se mi jeho kniha bude líbit. A je tomu tak. Přečetla jsem ji za den. Skvělá.

Pro mě moc fajn oddychovka, přečtená pomalu jedním dechem. V nadsázce a humoru dokázal autor skrýt vážná témata. Člověk se může podle nálady buď smát nebo se zamyslet nad hlubším významem - jak je komu libo ;-)

Má první kniha od Patrika, který je skvělý. Nechápu, že až teď jsem se k němu dostala. Shlédla jsem videa z Show Jana Krause a po seznámení s Patrikovým věčným optimismem a originálním smíchem jsem věděla, že knihu musím mít. Měla jsem ji jako úvodní, rozhodla jsem se, že ji přečtu a pak uvidím, zda pořídím ostatní dvě. A jak to dopadlo? Rozhodně pořídím!! Přeji si je k Vánocům. Prvok, Šampón, Tečka a Karel byla kniha příjemně čtecí, vtipná, dojemná a moc mě bavila. Proto všem, kteří ještě nečetli vřele doporučuji!

Tato kniha se mi líbila od Hartla nejvíce ze všech. Možná proto, že vypráví o vrstevnících. Opět velmi čtivá kniha - místy až "bláznivá".

Humorné části pobaví, z tohoto hlediska je to příjemná oddechovka. Je tam ale i něco navíc. Shrnu to jednoduše, lidé by spolu měli umět mluvit a naslouchat si .

Milé, svěží, vtipné, uvěřitelné, veselé i smutné postřehy ze života čtyř kamarádů. O půl hvězdičky více, než Malý pražský erotikon, protože ten mi přišel zbytečně a uměle natahovaný.
*čtenářská výzva 2017: kniha s jménem v názvu

Pěkná oddychovka, která pobaví a zároveň nutí čtenáře se nad některými situacemi, které hlavní hrdinové prožívají, zamyslet. Je to druhá kniha od tohoto autora, kterou jsem četla a je rozhodně lepší než Malý pražský erotikon.

Skvělá kniha na takové to víkendové čtení, kdy si chce člověk oddechnout. Příběhy mi přišly i inspirativní. Jeden se v nich může v některých ohledech hezky najít.

Vtipná oddechovka na dva dny čtení. Dobré přezdívky. Fajn příběh. Líbila se mi více, než Okamžiky štěstí.

Super pohodové čtení,moc jsem se u ní nasmála.Vzala jsem sebou na dovolenou a byla to opravdu dobrá volba

Skvělá kniha, stejně jako autorovi ostatní knihy. Ani nevím jak rychle jsem ji měla přečtenou, moc jsem se u ní nasmála:-)

Tato kniha se mi velmi líbila, přečtená téměř hned. Chvilkami jsem se musela opravdu smát, ale jinak je to spíše taková smutnější kniha k zamyšlení.
nevěra přátelství, kamarádství prvotina láska muži satira humor zfilmováno partnerské vztahy česká literatura rományAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2014 | ![]() |
2018 | ![]() |
2021 | ![]() |
2023 | ![]() |
Měla jsem vůči knize zbytečné předsudky. Hartl píše neuvěřitelně čtivě, dokáže člověka na jedné straně nadchnout, pobavit, a zároveň i nechat se zamyslet nad tím, jak reálné to je. Tím pádem je člověk nucen zamyslet se sám nad sebou i nad zásadními otázkami svého života.
Během epilogu mne dokázal během jednoho odstavce vyděsit, uklidnit a poté vyděsit ještě víc. Nemám ráda sprostá slova v knihách, ale sem každé sprosté slovo a sexuální tématika prostě patří.
Jak říkám... Autor mne mile překvapil a rozhodně to není poslední kniha, kterou jsem od něj přečetla...