Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Patrik Hartl
Román vypráví s vtipným nadhledem příběh čtyř kamarádů. Autorem knihy je Patrik Hartl - autor a režisér divácky úspěšných her. Příběh je o čtyřech kamarádech, kteří si dvacet let po maturitě položí otázku, jestli žijí opravdu tak, jak chtěli, když jim bylo osmnáct. A protože si musí přiznat, že by sami ze sebe nejspíš byli zklamaní, pokusí se to změnit.... celý text
Moje první setkání s autorem, kniha se čte velmi snadno. Příběh je velmi vtipný s hořkým koncem.
Přečteno cestou vlakem z Prahy do Brna. Z toho plyne vysoká čtivost knihy, která je napsána lehkým, nenáročným jazykem. Za mě jednoznačně oddychovka, která měla potencionál být i něčím víc.
Za pět hodin přečteno :) Přesně jak píše v doporučení Milan Lasica: "lahkým perom o vážnych veciach" ! :) Těším se, až se ke mě dostanou další knihy pana Hartla :)
Přečetla jsem 13 knih od Michala Viewegha, Nesbadbovou (tu jsem dočetla silou vule), ale žádná z nich se nečetla tak dobře, jako od Patrika Hartla. Každý by si mel stejne jako Prvok, Šampón, Tečka a Karel zkusit vystoupit ze sve komfortní zóny, ten pocit za to potom stoji. Knihu jsem zhltla za dva dny, cetla jsem s radostí a nemohla jsem přestat. Za mě určíte 5* a doufám, že Patrik Hartl už pise po Okamžicích štěstí i další knihu! :-)
Nejdříve jsem chtěl napsat že se jedná o ideální čtení do autobusu. Děj je celkem jednoduchý a je jen otázkou několika vteřin než se do něj znovu vžijete. Pokud ale nechcete rušit ostatní pasažéry svým smíchem tak to není nejlepší nápad. Knížku jsem přečetl dvakrát a těším se na další kousek od pana Hartla který už mám doma nachystaný.
Tak nevím... Četlo se to hezky a rychle, občas jsem se zasmála, místy se mi vybavily podobné postavy a události z reality kolem mě, ale celkový dojem? Opravdu tři hvězdy, příběh mi občas připadal plytký a rozhodně tato kniha nebude jednou z těch, ke které se budu vracet...
Dárek od Ježíška, který udělal skutečnou radost , jen mi bohužel moc dlouho nevydržel - přečetla jsem to na jeden nádech. Měli by tam psát někde varování na jednorázovou časovou náročnost. :-)
Krásně lehce psané. Myslím, že ten slogan lehké psaní o nelehkých věcech se zde naprosto hodí.
Potřebovala jsem si po vážnějších tématech trochu oddychnout a touhle knihou jsem nešlápla vedle. Zatímco jsem se do první poloviny smála jako pominutá, tu druhou jsem propřemýšlela. Nic není jen světlé nebo temné, stejně jako tento příběh.
Kniha se čte dobře.. Čekala jsem, že bude více vtipná, ale je to spíše "hořkosladký" humor... Ale doporučuji...:)
Za mě úžasná oddechovka od předvánočního shonu. Když jsem si představila některé scény popsané v knize, dost jsem se bavila :-)
Knížku sem přečetla jedním dechem. Líbil se mi příběh, postavy prostě všechno. Do konce knížky sem si sice pletla kdo je Tečka a kdo Prvok, ale nijak mě to neomezovalo. Kniha mě hodně bavila.
Viem, že som to bohovsky rýchlo prečítal na pláži v lete. Ukradol som to mojej pani, hlivejúc v tieni límb, kým sa ona doopeká. Ale nemám ani tucha, o čo tam išlo. Nepamätám si absolútne, absolútne nič. Dal som dotaz, ale ani moja pani si nepamätá. Hm. Ergo - za mňa - dobrá kúpa na dovolenkové čítanie. Každý rok máte k moru ako novú.
Kniha byla přesně taková, jakou jsem jí očekávala. Bavila jsem se. Tento autor je můj oblíbený, jen trošičku to bylo podobné erotikonu, ale za přečtení to určitě stojí.
Vzhledem k ne tak nadšeným recenzím Hartlovy prvotiny jsem nečekala raději hodně, a dostalo se mi teda mnoho !!! Knižečka se čte rychle, opet komická, ale i smutná s dojemnými pasážemi a dává tušit hodně do budoucna !! Tak jak Erotikon, i Prvok. A spol . Dávám skoro plnou palbu , ubírám lehce za humor, který byl občas (pro mě) trochu přes čáru, neboli trapný...
*edit* s odstupem přehodnocuji na 3, protože po několka letech jediné, co mi utkvělo je trapnost..."výzvy" kamarádů dokázaly přehlušit ostatní dojmy z knihy...howgh.
Svižný, zábavný a místy opravdu hodně vtipný příběh o kamarádech, kteří mají pocit, že jim ujel vlak, aby nakonec zjistili, že v něm vlastně celou dobu sedí. Knížka se čte hezky, rychle, já se u ní smála nahlas, jen po dočtení zůstává pocit, že to bylo psané možná až příliš lehkou rukou, než aby to mohlo zanechat hlubší dojem.
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Patrik mě hrozně baví. Jeho knihy jsou vtipné, svižné, čtivé a na konci vždycky lituji, že už je po všem. Rozhodně zajdu i na nějakou jeho hru do divadla a je legrace sledovat jeho fb profil. Tak energického a pozitivního člověka nepotkáte na každém rohu. Prostě Pan Úžasňák!