Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Patrik Hartl
První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text
Humor Romány Literatura česká
Vydáno: 2021 , Supraphon (Editio Supraphon)Interpreti: Martin Hofmann , Patrik Hartl
Výborné čtení - od začátku zaujme, jen co si uděláte pořádek v těch chlapech. Vtipné - už nepamatuji, u které knížky jsem se naposledy tolikrát smála nahlas. A vůbec celkově zajímavé - různá prostředí, typy lidí, situace (nejen humorné), vztahy, názory - bezva knížka i pro ženy. A tak jí dám 5*, už za tu zábavu.
Tyhle bilanční romány mám opravdu od srdce rád. Hartlova románová prvotina uzavřela moji osobní vysoce ceněnou trojici podobně zaměřených románů, a to vedle Vieweghovy Vybíjené a Hanibalova Konce časů medových. Všechny hrdiny jsem si záhy velmi oblíbil a držel jim palce při jejich životních peripetiích. Sice mi vadilo Šamponovo chování, ale i jeho vnitřní dobrota se nakonec projevila. Výborný román, přivedl mě k myšlence navštívit nějakou Hartlovu hru v Divadle Palace.
Vtipná i smutná začínající krize středního věku čtyř kamarádů. Nenáročná oddychová četba. Mně se líbilo.
Vtipná, pohodová knížka o kamarádech, kteří se sejdou několik let po maturitě. Každý z nich prožívá svoje starosti a jejich "vtipná" sázka je vyhrotí.
Velmi povedená kniha a to jak z pohledu žánru a děje, ale i stylu psaní. Jediné co knihu kazí je krátký nepromyšlený konec. Ten se opravdu nepovedl.
Prvotina na jedničku. Lehký oddychový příběh čtyř pánů po maturitě, vtipná soutěž kamarádů, díky níž odhalí své skryté já a sáhnou si na dno svých možností...
Osvěžující vtipná četba. Pobavila mě nejen obsahem, ale také autorovým "chlapským" stylem.
Líbilo se mi to. Spíš taková oddechovka pro pány,ale ten konec mě zklamal.Trochu "useknutej" a divnej.
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Příjemné, lehce a vtipně psane čtení do vlaku či naq dovolenou. Člověk se i zasměje představě, být u toho, když velci kluci blbnou. Proč vlastně už neblbnete pánové od rodin?