Psi nebaletí

Psi nebaletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259831/mid_psi-nebaleti-259831.jpg 4 22 22

Okouzlující a humorný příběh malého psa Biffa, který ze všeho nejvíc na světě miluje hudbu, světlo měsíce a drobné krůčky po špičkách. Je pevně přesvědčený o tom, že není pes a má jeden velký sen – chce se stát balerínou a být na všech plakátech. A věřte, že splnění takového snu není maličkost, když Vám pořád všichni opakují, že psi nebaletí a že to přece nemůžete dokázat. Příběh je veselým dobrodružstvím malého psa s velkým snem a ponaučením - nebát se jít si za svým, protože tužby i těch nejmenších se plní. Příběh a ilustrace očarují všechny malé čtenáře.... celý text

Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Ella & Max

Dogs don't do ballet, 2010

lulucinax
24.10.2024 5 z 5

Moc milý příběh je přečtený za chvíli, ale nese pěknou myšlenku. Knihu doplňují líbivé ilustrace a působí jako kdyby byly namalované pastelkami.
Vřele doporučuji všem, kteří chtějí dodat odvahu, aby si splnili své sny. Jen vy sami to můžete udělat.

Luciasek31
09.07.2022 5 z 5

Pro dceru velmi oblíbený příběh už několik let. Je to rychlé přečtené, obrázky přesně blízké dětem 1/6 let. Síla příběhu, že nakonec si pes splní svůj sen. Je jedno, že je to pes, je to kluk, rodiče jsou proti. Příležitost přijde a je využita ️.

muchomurka
02.07.2021 3 z 5

Já nějak nevím, co si o tom myslet. Ilustrace pěkné, příběh pokulhává. Chybí mi tam nějaká pointa, přínos.
Úplně souhlasím s komentářem TerJac.

Litocha
03.02.2020 3 z 5

Na mě asi až příliš americké.

Evickar
29.01.2020 2 z 5

To je ale hloupost!

Lodestar
25.12.2018 5 z 5

Je to tak silné. Protože se konečně ukazuje, že znát sebe sama je mnohem důležitější, než vyjmenovat prvky chemické soustavy nebo spočítat obvod kružnice. Vědět, kdo jsem, co chci, kam mířím. Jít si za tím a nevzdat se, i když Vám okolí tvrdí, že z vás nic nebude. Představte si tu odvahu, kterou musíte mít, abyste se svobodně, bez ohledu na to, co o Vás a Vám tvrdí druzí, rozhodli, že budete žít ten svůj život tak, jak chcete Vy. Ať už se Vám líbí holky nebo kluci, ať nemáte na tenisky, když chcete běhat, ať už jste malí, velcí, tlustí, tencí nebo třeba pes, který chce být baletkou. Odvaha žít svůj život podle sebe, ne podle toho, jak nám to linkují druzí. To je to, co jsem v těch pár řádcích přečetla já.

KatnissLavender
01.07.2017 5 z 5

Tohle je přesně ten druh knihy, kterou bych četla svým dětem a pak si s nimi povídala o tom, jak je důležité se nevzdávat. O tom, že když někdo tvrdí, že něco nejde, nebo se to nedělá jen proto, že to ještě nikdo nezkusil, neznamená to, že to taky nemáme zkoušet. Tato kniha mi vlastně řekla, že si mám jít za svým snem a i kdyby všichni okolo tvrdili, že svého snu nikdy nedosáhnu, vždy je tu ještě vesmír, který se pokusí mi můj sen splnit, pokud se nevzdám a budu věřit. A tohle poselství se mi vážně líbí!

kamibe
24.12.2015 5 z 5

Mně se to líbilo. Podle mne je v tom příběhu silné poselství v tom, že když se nám něco líbí, když k něčemu tíhneme a vidíme v tom smysl své existence, tak si za tím máme jít a potom se stane, že se celý vesmír spojí, aby nám umožnil to dělat. A teprve potom můžeme být v životě šťastní. Což je to jediné, o čem vlastně život je. Nebo být má, a pokud není, pak jsme na svoje "baletění" ještě nepřišli.

TerJac
15.10.2015 3 z 5

Příběh nebyl špatný ale chyběla mi trochu silnější pointa příběhu - snad něco výchovného? Nevím, asi jsem trochu rozmlsaná, ale co dítěti přinese to, že pes opravdu baletí jsem asi nepochopila.

bibi.r
08.09.2015 4 z 5

Mně se příběh líbil. Takový něžný a lehce vtipný a obrázky jsou roztomilé.

Autorovy knížky

Anna Kemp