Pustený z reťaze
Dav Pilkey
Policajný hrdina Dogman opäť zachraňuje mesto! Napriek tomu, že sa ešte stále učí policajné triky, zloduchovia nezaháľajú a dávajú nášmu človekopsovi poriadne zabrať. V pokračovaní akčnej série musí Dogman vyriešiť lúpež v obchode so zvieratkami, kúpiť šéfovi darček na narodeniny, zastaviť príliš inteligentnú rybku a zistiť, ako poraziť papier v hre kameň, papier, nožnice!... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Slovart (SK)Originální název:
Unleashed, 2016
Jo, vtipné, dobré, ale ty novější jsou vtipnější :) Tady ve "dvojce" mi prostě chybí Peťulka :)
Možná ještě o fous lepší než první díl. Tentokrát nejde o několik příběhů, ale jeden dlouhý, rozdělený do kratších kapitol. Člověk nemůže neobdivovat, jak to měl ten Péťa dobře vymyšlený! A co teprve Placatý Péťa!
Jsou tam pěkné hlášky. Nasmál jsem se u některých stran. Je to prostě komiksová dětská klasika.
Druhý díl byl trochu slabší než ten první. Nicméně jsem se opět skvěle pobavila a věřím, že pokud hledáte nějaký jednoduchý komiks pro menší čtenáře, tak tenhle je bude bavit! :) Navíc ta kresba a její barevnost je jednoduše boží!
Jednička mi přišla větší sranda, ale i dvojka je dost dobrá. Dogman je super, kam ten chlap na ty nápady pořád chodí. Překlad opět výborný. Už mám předobjednaný další díl, který vyjde na konci května :-)
Pokud hledáte pro svého malého nezbedu něco nenáročného, co ho sice příliš nepoučí, ale zaručeně se u toho bude královsky bavit, tak je Dogman tou pravou volbou pro vás. Pilkey si navíc i tentokrát připravil pro dospělejší čtenáře pár zajímavých eastereggů, které dokáží zaručeně pobavit. Za to pak můžeme vděčit především skvělému překladu Martina Mikolajka jenž si zde i tentokrát vyhrál. Dogman tak sice nebude útočit na titul komiksu roku, svůj účel však perfektně plní a děti se u něj tak rozhodně nebudou nudit.
2019 | Dogman |
2017 | Kapitán Bombarďák |
2019 | Utržený ze řetězu |
2021 | Dogman a Superkotě |
2020 | Peťulka čili Život kotěte |
Syn ji miluje a i ostatní členy rodiny tahle blbina pobavila.