Čtvrtá strana trojúhelníku
Ellery Queen
Hrdina řeší za přispění svého otce, vedoucího vyšetřovacího oddělení newyorské policie, složitý příběh odhalení vraha proslulé módní návrhářky.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , Naše vojskoOriginální název:
The Fourth Side of The Triangle, 1965
Klasická detektivka o pár aktérech. Docela se dobře četla, ale vadil mi nalajnovanej koncept vyšetřování. Čtení mi zkazila pipka z DB, která v nyní už smazaném komentáři napsala, kdo je vrah! A nakonec to ještě ke všemu byl někdo jinej
Kniha trochu překvapila. Konstrukce příběhu je nestandardní, ne každého čtenáře to uchvátí. Mne kupříkladu tak úplně ne.
Dost nudné čtení plné poetického líčení prostředí kolem, jednání a chování lidí bez vztahu k ději. Děj se v knize odehrává na pár stránkách, jinak se příliš neposunuje. Trochu víc propracovaný je až v závěru.
Prvních 40 stran mi nějak nešlo číst, ale pak se mi to zalíbilo. Konec mě i překvapil, ale přišlo mi to nakonec nějaké useknuté.
Knihu jsem kupovala a začínala číst s velkým očekáváním úžasného detektivního a téměr nerozpletitelného příběhu. Bohužel mě celkově zklamala. Je to uzounká knížečka, kde sice není předem jasně, kdo je vrah, ale průběh se dá předpokládat. Možná mé nízké nadšení způsobuje i fakt, že zrovna nejsem fanouškem detektivních a krimi žánrů. Je pravda, že se od knihy po přečtení první kapitoly nedá odtrhnout a je tak přečtená za okamžik, ale výrazný dojem nezanechává.
1976 | Město malérů |
1983 | Čtvrtá strana trojúhelníku |
2011 | Tajemství kovového domu |
1981 | Drama desatera dní |
1966 | Smrt přichází oknem |
Taková jednodušší, čtivá detektivka, ale i tak jsem pachatele neuhádla