Čtvrtá strana trojúhelníku
Ellery Queen
Otec a syn Queenové řeší složitý případ vraždy známé newyorské módní návrhářky. Podezřelí z vraždy jsou členové renomované milionářské rodiny, kteří se postupně vystřídají u soudu na lavici obžalovaných. Detektivka klasického typu.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1983 , Československý spisovatelOriginální název:
The Fourth Side of The Triangle, 1965
![Radimka Radimka](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52071/m_52071-PoU.jpg?v=1459854935)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Klasická detektivka o pár aktérech. Docela se dobře četla, ale vadil mi nalajnovanej koncept vyšetřování. Čtení mi zkazila pipka z DB, která v nyní už smazaném komentáři napsala, kdo je vrah! A nakonec to ještě ke všemu byl někdo jinej
![Merlinit Merlinit](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55022/m_55022-5EC.jpg?v=1459854937)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha trochu překvapila. Konstrukce příběhu je nestandardní, ne každého čtenáře to uchvátí. Mne kupříkladu tak úplně ne.
![Iki1 Iki1](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170238/m_iki1-NG0.jpg?v=1540838206)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Dost nudné čtení plné poetického líčení prostředí kolem, jednání a chování lidí bez vztahu k ději. Děj se v knize odehrává na pár stránkách, jinak se příliš neposunuje. Trochu víc propracovaný je až v závěru.
![mig20 mig20](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32696/mig20-TZJ.jpg?v=1542185598)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Prvních 40 stran mi nějak nešlo číst, ale pak se mi to zalíbilo. Konec mě i překvapil, ale přišlo mi to nakonec nějaké useknuté.
![kacimilek kacimilek](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22446/22446-zcn.jpg?v=1467917013)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihu jsem kupovala a začínala číst s velkým očekáváním úžasného detektivního a téměr nerozpletitelného příběhu. Bohužel mě celkově zklamala. Je to uzounká knížečka, kde sice není předem jasně, kdo je vrah, ale průběh se dá předpokládat. Možná mé nízké nadšení způsobuje i fakt, že zrovna nejsem fanouškem detektivních a krimi žánrů. Je pravda, že se od knihy po přečtení první kapitoly nedá odtrhnout a je tak přečtená za okamžik, ale výrazný dojem nezanechává.
1976 | ![]() |
1983 | ![]() |
2011 | ![]() |
1981 | ![]() |
1966 | ![]() |
Taková jednodušší, čtivá detektivka, ale i tak jsem pachatele neuhádla