Temná pavučina
John Banville
Když je mediální magnát Richard Jewell nalezen ve svém venkovském sídle mrtev, vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu. V bezvládné ruce svírá brokovnici a nezdá se, že by nad jeho smrtí jeho příbuzní příliš truchlili. Mocný „Diamantový Dick“, jak se jednomu z nejmocnějších mužů...
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
A Death in Summer, 2011
Dublin plný magorů, úchylů a pacholků. Snad dočtu tuhle sérii bez ztráty víry v relativně normální Iry.
Příběh není nikterak objevný, rozuzlení už vůbec ne, ale přesto patří Black k mým oblíbeným oddechovým autorům. Daří se mu parádně naplňovat žánr noir, kde se to jen hemží osudovými kráskami, rozpolcenými muži a pochmurná atmosféra deštivé Anglie by se dala krájet.
Za mě dobrý. Sice jsem tušila, jak to bude gradovat, ale rozuzlení nebylo přímočaré a jasné. Přesto zkusím jinou knihu od autora, uvidím...
Kniha pro mě byla zklamáním, rozuzlení přišlo v náznacích, na posledních stránkách a tak nějak jen mimochodem, zlo nebylo potrestáno, tak jak by si zasloužilo. četla se dobře, ale pro mě zřejmě poslední kniha od tohoto autora.
Tak tato detektivka mě nenadchla. Táhla se mi jak žvýkačka, občas nějaká dějová bublina. Pointu jsem odhadla už před polovinou a konečné vysvětlení bylo stejně náznakové, jak můj předpoklad.
detektivní a krimi romány Irsko irská literatura Dublin 50. léta 20. století vyšetřovatel patolog
2006 | Moře |
2008 | Kdo je bez viny |
2017 | Zkrotit vlka |
2011 | Anatomie strachu |
2016 | Černooká blondýnka |
Super, doporučuji číst v angličtině