Pojď se mnou, Radko!
Lenka Lanczová
Osmnáctiletá Radka Stachová, krásná a sebevědomá dívka, si záhy uvědomuje, že krása, kterou ji příroda obdařila, není vše a že vzhled modelky sice život usnadňuje, nicméně nezaručuje štěstí ani úspěchy v lásce. Radčiny hodnoty se mění; chápe, že jsou důležitější věci na světě, touží nalézt pevné místo v životě a potkat opravdovou lásku, když první vztah nedopadl a druhý vyloženě ztroskotal! S tímto poznáním překonává nejrůznější úskalí - hrozí se rozkolu mezi rodiči, plno nástrah jí přináší škola, připravuje se na maturitu, skládá přijímací zkoušky na vysoké školy, chodí do autoškoly... Setkání s vysokoškolákem Matějem přináší nové naděje: Matěj je kluk hezký jako obrázek, chytrý, hodný a pozorný... Ale stačí to? Může se o něj opřít, může jí být oporou? Při společné dovolené, kterou Radka tráví za odměnu po maturitě spolu s partou přátel v přímořském letovisku v Itálii, Radka konečně nachází odpovědi na své otázky, ví, co od života chce i co pro to musí sama udělat, kudy jít – a hlavně - s kým se na takovou cestu vydat.... celý text
V mých náctiletých memoárech se tato kniha píše tučně. Bavila mě asi nejvíc. Bylo to příjemné zakončení. Já jsem pochopitelně hltala romatickou část děje a těšila se na dobrý konec.
Krásná a velice čtivá trilogie, asi jedna z mála knížek od této autorky, ke kterým jsem se dříve čas od času vracela, a která mne více zaujala.
Tento díl je ze všech tří nejlepší. Úplně jsem hltala část, když byli v Itálii :) Ale moc mi neseděl Matěj i když byl tak chytrý.. Přišel mi hrozně neschopný a pořád si stěžoval. Za mě 5*
O malicko lepsi, nez predchozi dily, avsak nemuzu si pomoct, hlavni hrdinove mi pripadaji, jako by byli nekdo jiny. Rada jsem si zavzpominala na sve nactilete casy.
Má nejoblíbenější "teen" kniha .... ani nevím, kolikrát jsem byla schopná ji tenkrát přečíst :D
tuto sérii knížek jsem četla už před hodně lety, ale stále si pamatuji děj a asi si budu muset tyto knihy opět půjčit
Třetí díl Radky také stojí za to, Itálie nemá chybu. Tady byl opět Pavel ten úžasný muž :) Nevím proč, ale nějak Radce nevěřím. No docela by mě zajímal i čtvrtý díl :)
Od začátku všem musí být jasné, že Radce není Pavel stále ještě ukradený. I když se snaží začít znovu, prostě to nejde. Úžasná knížka a naprosto úžasný konec. Dokud jsem nezjistila, že má Pavel Radku pořád rád, nemohla jsem se od knížky odtrhnout a vlastně potom také ne, protože to bylo vážně krásné.
Jsem strašně ráda, že to takhle dopadlo... no ale to s tím instruktorem autoškoly... to jako vážně???
tenhle díl se zase vrací na úroveň prvního :) a zase tu Radka prochází transformací vlastního já. Dospěje
Je pro mě těžké hodnotit zpětně knížky, které jsem před Xxx lety četla, ale na Lanczovou se nedá jen tak zapomenout. Provázela naši generaci:) Dnes sahám po jiné literatuře :)
Jo, ta knížka se mi hodně líbila. Ikdyž jsem ty první 2nečetla, snadno jsem se vpravila do děje.
Napínavé, neočekávané, jo fajn..
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Úžasně zakončený příběh. Zamilovala jsem si ji.