Majster

Majster
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406884/bmid_majster-5eQ-406884.jpg 4 403 403

Rakvář / Majster série

1. díl >

Mladá strážnička Florence Loveladyová naštartovala svoju kariéru v Sabdene, mestečku v severnom Anglicku v grófstve Lancashire. Podarilo sa jej usvedčiť výrobcu truhiel Larryho Grassbrooka zo série vrážd detí. Obete vtedy ako v nočnej more pochovali zaživa. Florence vyriešila záhadu a získala od Larryho priznanie, skôr než prišli o život ďalšie deti. Larry strávil zvyšok života vo väzení a mesto, známe procesmi s čarodejnicami v sedemnástom storočí, sa vrátilo k svojmu pokojnému životu. Prešlo tridsať rokov. Larry vo väzení zomrel a udalosti z minulosti sa vynárajú opäť. Napodobňuje niekto pôvodné vraždy? Alebo pred tridsiatimi rokmi chytili nesprávneho páchateľa? V ohrození života sa za podobných mysterióznych okolností odrazu ocitne aj Florencein milovaný syn. Pre detektívku to už neznamená iba otvorenie starého prípadu, tentoraz ide o všetko.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

The Craftsman, 2018

lenuskav
11.01.2021 3 z 5

teda to bylo divny...

poki1982
08.01.2021 5 z 5

Další výborná kniha od mé oblíbené autorky a velmi slibný začátek série. Kniha rozhodně není pro každého, buď ji budete milovat a nebo vás nenadchne. Já patřím rozhodně do první skupiny :)

kačenka80
07.01.2021 3 z 5

Kniha se četla lehce. Mám ráda když není vše, tak jak na první pohled vypadá. Hezky zpracované propletení tajemna a detektivky.

aninkah
15.12.2020 2 z 5

Nerada dávám oblíbené autorce tak nízké hodnocení, ale prostě mě kniha tentokrát "nechytla". Začala jsem číst s velkým nadšením, jako ostatně veškeré knihy od autorky. Knihy ze série Lacey Flynn mívám dočtené do 2 dnů (pomaleji to nejde :-).Rakváře jsem dočetla za více než 14 . Konec byl fajn, ale dojem z knihy nezachránil. Byla jsem ráda, že jsem dočetla a knihu mohu odložit.

Katefite
09.11.2020 5 z 5

Velmi zajímavě napsaná kniha, která ve Vás i po přečtení zanechá myšlenku a musíte na ní myslet. Moc se mi líbilo spojení detektivky a zároveň takového tajemna. Navíc ten konec byl prostě senzační. Určitě doporučuji přečíst.

lenka7679
03.11.2020 5 z 5

Naprosto překvapující kniha. Čte se jedním dechem a nenechá vás v klidu, dokud nedočtete. Ze začátku jsem měla trošku strach, protože tyhle návraty do minulosti většinou nemám ráda. I přes to se občas stane, málokdy, že mě to překvapí. No a přesně to tady je ten případ. Nezbývá než smeknout a přiznat, že kdo umí, ten prostě umí. A S. J. Bolton je v tomhle mistrem ve svém oboru. Dávám za plný počet a už se těším na pokračování, Děkuji za úžasný zážitek.

mapet85
31.10.2020 3 z 5

Knihy s tematikou pochovávania zaživa ma vždy svojím spôsobom fascinovali a preto som sa s očakávaním pustil aj do knihy Majster. Hlavná postava Florence sa vracia do mestečka Sabden na pohreb muža, ktorého pred 30timi rokmi usvedčila z vrážd detí. Ide o príbeh, v ktorom sa prítomnosť prelína s minulosťou a postupne sa nám vynára ako to všetko bolo. Spočiatku celkom fajn kniha, ktorá sa mi ale postupne čítala ťažkopádne. Knihe nemôžem uprieť napínavý dej ale po zakomponovaní čarodejníctva a mágie do deja som miestami len neveriacky krútil hlavou čo pre nás autorka pripravila. To platí aj o samotnom závere knihy.

IVANA0123
29.10.2020 3 z 5

Tato knížka se rozhodně dobře četla. Autorka píše svižně a barvitě. Líbí se mi její styl, jakým dokáže vylíčit prostředí a atmosféru, ale jedna věc mi tady vadila.. I když byl příběh vlastně napínavý a plný neustálých zvratů, byl podle mě často předvídatelný. Ne, že bych se u něj chvílemi nebála, ale celkově mi na konci moc nevadilo, že je dočteno. Možná to bylo i postavou komisařky Loveladyové, u které mi ne vše sedělo a připadala mi taková neosobní. Je to pro mě tak napůl, něco se líbilo, něco ne. I přesto se na další autorčiny knihy chystám a jsem na ně zvědavá. 3,5*
(10/20)

asteion73
29.09.2020 3 z 5

Ze začátku super příběh, pak se do toho začali motat kouzla a čarodějnice a duchové a to už mě tak nebavilo..Nad Travičem přemýšlím zda do něj vůbec jít... Možná raději zkusím sérii s Lacey Flint.

clarkens
23.09.2020 4 z 5

Mě se knížka líbila, je to zase takové trochu jiné téma. Konec možná až moc "čarodejnický", ale za mě dobrý! Jsem zvědavá na pokračování!

janastok
20.09.2020 2 z 5

Proč moje oblíbená autorka opustila sérii, která funguje a která mě moc baví? Tento příběh se tváří jako detektivka, ale v průběhu se změní v hodně za vlasy přitaženou duchařinu. Několikrát jsem chtěla odložit a konec to jen potvrdil.

ArwenAragorn
06.09.2020 4 z 5

Jako kdyby se propadala a cosi pod povrchem se prohrabávalo vzhůru, a pak se začaly hromádky půdy vlnit, jako když voda přichází k varu a začíná bublat. Uslyšela jsem tichý, tlumený, vyděšený zvuk.
Moc vydařený thriller, který příjemně osvěžilo čarodějnictví a magie. Bylo to zase něco jiného a četlo se to dobře. Florence mi byla sympatická a hodně jsem ji litovala, protože chování jejích kolegů policistů bylo otřesné.
Originální, temné, krapet strašidelné, napínavé a konec naprosto neočekávaný. K přečtení určitě doporučím.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
....Nejsem si už jistá, jestli mám otevřené nebo zavřené oči, ale v duchu mám vidiny, plížící se cosi škrábající drápy po podlaze, velké, mléčné bílé oči schopné vidět v téhle tmě. Slyším je. Slyším zvuky, jak vlečou svá bezmasá těla po nerovné podlaze.

josska
31.08.2020 3 z 5

To co tu píšu,mě mrzí,,spisovatelku moc ráda čtu,většinou jedním dechem,,ale tady pro mě zklamání,nevím,nemohla jsem se začíst,moc mě to nebavilo,nějak jsem to přečetla,ale..knihu mám naštěstí z knihovny,,a vidím,že i oblíbeny autor muže napsat něco co clověku nesedne a myslím,že se mě to ještě asi nestalo....

alexis818
29.08.2020 4 z 5

Jo,tak bylo to docela dobré,ale Bolton umí rozhodně líp.přesto jsem hned vzala druhý díl a ten je o mnoho lepší.

Pavlína2019
20.08.2020 1 z 5

Bohužel mě moc nenadchla, dokonce jsem musela přeskakovat, ačkoli téma není špatné a závěr je překvapivý...

Peslik
19.08.2020 3 z 5

Sharon Bolton patří mezi mé velmi oblíbené spisovatele.
Rakvář byl svým způsobem i čtivý, celý děj v roce 1969 byl napínavý a tak trochu se dalo tušit kdo je ten pravý, ale to mi nevadilo, i počet jmen se dal zvládnout. Jen ten konec, ten byl dost divoký :D , bojím se pokračování.......

Lumír23
16.08.2020 5 z 5

Tak bylo to zajímavé, jen ten čarodějnický konec, ten mi tam úplně nesedl. Ale jinak hutné dílko.

AlbionFoxyFox
03.08.2020 3 z 5

Velmi zajímavé a originální vraždy, líbilo se mi, že se kniha odehrávala v 60. letech, bohužel ve chvíli, kdy se do toho začala plést magie, přestalo mě čtení bavit a konec byl pro mě úplně mimo.

Lukeronka
31.07.2020 1 z 5

Bohužel, v polovině knihy odloženo. Nutila jsem se do čtení a nakonec jsem to nevydržela. Nepoutavý příběh jehož závěr znáte od začátku. Někdy je prozrazení konce zajímavé ale pak musí být silný a napínavý příběh. Tady víte, jak to dopadne, ale příběh není vůbec zajímavý, je nudný...

malkina11
27.07.2020 2 z 5

Souhlasím s názorem čtenářky Astonius. Dočetla jsem jen k pokusu o rekonstrukci zmizení dívky...dál to prostě nešlo. Mrzí mě to, protože jsem si od této knížky slibovala opravdu mnoho...