Má ji rád, nemá ji rád přehled
Sharon J. Bolton
I sérioví vrazi mají své fankluby. Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů. Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem. A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2017 , DominoOriginální název:
Daisy in Chains, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má ji rád, nemá ji rád. Přihlašte se a napište ho.
Opět velice napínavé, čtivé. Boltonka si mě získala a postupně přečtu všechny její knihy.
Čtivé, ale trochu přitažené za vlasy - zápletka sice byla překvapivá, ale dle mého ne úplně přesvědčivá.
Kniha Má ji rád, nemá ji rád v seznamech
soudní procesy sérioví vrazi psychologické thrillery
2015 | Volavka |
2016 | Tak to je, tak to bude |
2017 | Má ji rád, nemá ji rád |
2014 | Obětina |
2019 | Rakvář |
(SPOILER) Některé knížky od S.J.Bolton jsou geniální, některé jsou totální slátanina. Tato pro mě patří, bohužel, do té druhé kategorie.
Začíná to docela zajímavě, ze začátku sympatická Maggie - právnička, uvažuje, jestli bude obhajovat sériového vraha. Kniha je proložená články z novin, kapitolami z knihy, kterou píše Maggie, dopisy, což knihu ze začátku okořeňovalo a dodávalo jí na zajímavosti.
Nicméně děj začíná brzo pokulhávat, je překombinovaný, divně skáče.
Maggie je vskutku zvláštní právnička, nechodí k soudu, to je jako fakt možné? A vykonává detektivní práci pro svého klienta, pochybuji že to má skutečný advokát v popisu práce. Ze sympatické se pro mě za krátko stala nesympatickou. A kdo je Maggie ve skutečnosti mi došlo celkem brzo.
Konec je ano, překvapivý ale neskutečně přitažený za vlasy a mnoho podstatného nebylo zodpovězeno.
Takže za mě se tohle moc nepovedlo.