Raquel: Víc než výstřih

Raquel: Víc než výstřih
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197847/raquel-vic-nez-vystrih-197847.jpg 4 7 7

Kniha je výrazem životní moudrosti,k níž se Raquel propracovala na základě vlastních zkušeností. Raquel uvažuje o své neobyčejné životní cestě a bez zábran hovoří o tématech jako je láska, sex, moda, zdraví, péče o tělo, profese, rodina, odpuštění, stárnutí a osobní zrání...K diskutovaným problémům patří například menopauza,pocit osamění,když matce vyletí děti z rodinného hnízda, nebo i vztahy s mladšími muži....... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Čintámani

Beyond the Cleavage, 2010

Katy_vKnihách
03.02.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Ne, tak úplně autobiografie, ale celkem čtivá záležitost. Je to tedy psáno čtivým stylem, ale obsahově to šlo celkem mimo mě. Přeci jen od herečky bych čekala víc zážitků z natáčení. Ale je vidět, že Raquel spíš zasvětila život tomu, jak za každé situace vypadat dobře. A na tom je postavená celá kniha. Spíše tedy čekejte návody k tomu, jak se oblékat, líčit, česat atd. Na Raquel jsem měla určitý názor, ještě než jsem si knihu přečetla. A opravdu se mi potvrdil. Nejsem zklamaná, protože píše dobře, ale myslím, že tahle kniha nezaujme každého. Zcela určitě ne mužskou populaci. Proto radím číst, pokud jste opravdu velkými fanoušky.

KikiBookSpirit
08.12.2023 4 z 5

Jako když si povídáte s mamkou, kamarádkou, tetičkou, setrou nebo babičkou o ženských věcech, které se týkají všeho možného, od duševních záležitostí až třeba po vychytávky na téma ' jak být stále hezká a mít šmrnc '. Je to taková intimní ženská zpověď a já jsem z toho cítila upřímnost.

Hanina61
26.01.2016 4 z 5

Knížky o slavných hollywoodských osobnostech většinou nečtu, nicméně tato mne opravdu zaujala. Když ji autorka napsala, bylo jí 72 let, a její vzpomínky z osobního i pracovního života už byly opravdu přebohaté. Snad nejvíc mne zaujalo líčené jejího dětství a mládí, život v rodině s despotickým otcem a milovanou matkou, počátky její herecké kariéry. Některé kapitoly jsem přeskočila (například tu o líčení, protože mi to nic neříká), jiné jsem zase doslova "hltala". Celkově se mi knížka jako již starší čtenářce a především matce (vztahu Raquel a jejích dětí je zde věnováno dost prostoru) opravdu líbila víc, než jsem čekala. Upřímná a otevřená. Tu paní si zkrátka zamilujete. :-)

Jo Raquel Tejada
americká, 1940 - 2023