Safírová kletba
Elizabeth Lowell (p)
![Safírová kletba Safírová kletba](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5891/safirova-kletba-5891.jpg?v=1233745511)
Rarities Unlimited série
< 4. díl
Kate se naskytne životní příležitost vybrousit vzácné safíry nevyčíslitelné hodnoty. Pojmenuje je Sedm hříchů a věří, že konečně získá reputaci jako brusička diamantů světové třídy. Během přepravy hotové zakázky se však ztratí kameny i kurýr Katein bratr. Kate odmítne uvěřit závěru policie, že Lee drahokamy ukradl, a pustí se do vyšetřování na vlastní pěst. Velmi brzy zjistí, že se zapletla do příliš vysoké hry.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
Color of death, 2004
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvěle zpracovaná detektivka. Poutavě napsaná, zajímavé postavy a zvraty. Jen jsem si nedokázala zvyknout na to rychlé skákání od postavy k postavě během pár stránek. Kapitoly tam jsou kraťoučké. Celkově jinak dobré.
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tentokrát trvalo dlouho než jsem se začetla a zorientovala v postavách. Jak píše moudivlacek,hned na začátku víme,ale já si přála a doufala,že to bude jinak. Jinak úžasná detektivka,napětí až do konce a opět velmi sympatičtí hrdinové.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Opětovně autorka zde dokázala, jak umí vylíčit podmínky a život obchodníků s drahokamy a drahými kovy a spojit to buď s romantikou či detektivním příběhem, anebo - jako zde - vše dohromady.
Od začátku budete vědět, jak skutečně dopadl Lee. Také budete tušit, že Kate se nehodlá jen tak nechat odbýt nezájmem policie a FBI. A když na scénu vstoupí Sam - potížista a přitom skvělý agent FBI, není pochyb, že bude velmi zajímavé čtení.
Sam a Kate jsou prostě jedničky, na druhé straně poznáte, že ani v FBI nejsou jen ti správní hoši. Je to zkrátka boj.
A konec mě velmi pobavil a přidal jen další body pro Sama.
![alnahu alnahu](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9310/m_alnahu.jpg?v=1726943586)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Také jsem měla problém ze začátku se orientovat v postavách ,ale od poloviny knihy se příběh četl dobře.
![Evaevelína Evaevelína](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16603/16603.jpg?v=1381127916)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Lowell ráda čtu,tato kniha je první co se mi od ní nelíbí...také jsem měla problém se z orientovat v postavách.Pro ty co maj rádi detektivky, bude kniha určitě pěkná.
![sabca sabca](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18956/sabca-3G3.jpg?v=1537524792)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha jako většina knih této spisovatelky se mi líbila. Trochu mě ze začátku dělal problém orientovat se v postavách, kterých je tam poměrně dost. Když jsem knihu dočítala nemohla jsem se od ní odtrhnout, dokud nebyl konec. Stála mi za přečtení.
2000 | ![]() |
1999 | ![]() |
1998 | ![]() |
2010 | ![]() |
2009 | ![]() |
Trocha poučení, trocha napětí, trocha romantiky - dohromady docela solidní čtení.
Od této autorky jsem však četla i lepší knihy.