Rebel a kráska

Rebel a kráska
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266746/bmid_rebel-a-kraska-Ctn-266746.jpg 4 5 5

Babette Harveyová pobývá během občanské války u svého strýce, který poskytne útočiště skupince rebelů proti králi. Ona sama je royalistka, ale přítomnost rebelů musí snášet mlčky a bez odporu. Neskrývá však pouze své názory, potlačuje nebezpečné vášně, které v ní probudil přitažlivý a charismatický vůdce rebelů kapitán James Colby. Babette je odhodlaná jeho kouzlu nepodlehnout, ale když její nadání pro bylinkářství a léčitelství vzbudí podezření z čarodějnictví, je James Colby jediný, kdo by jí mohl pomoci.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin (CZ)

The Rebel Captain´s Royalist Bride, 2014

Zupote
12.02.2025 2 z 5

Děj se odehrává na pozadí anglické občanské války (kolem roku 1643). Střet parlamentaristů s roajalisty.
Hlavní hrdinové mají opačné politické názory, kvůli kterým je často oheň na střeše.
Kvůli svému talentu pro bylinnou medicínu hrdinku začínají považovat za čarodějnici. Kromě hrdiny se nemá na koho obrátit.
Hrdina má zlomené srdce, jelikož přišel o první lásku. Každou ženu si drží od těla, hrdinka jeho obranu začíná velmi rychle prolamovat.
Opět je v ději zase plno všeho. Někdy až moc. Zdlouhavé pasáže ubírají napětí a tempo. Mě kniha moc nezaujala. Neoblíbila jsem si ani postavy.

Mesačnica
09.08.2021 4 z 5

Bolo to veľmi príjemné čítanie. Páčilo sa mi, čitateľ sa niečo dozvie aj o histórii Anglicka.

modranka
27.02.2018 4 z 5

Anne Herries sa vždy oplatí prečítať - spríjemní dlhý zimný večer - príbeh je pekne napísaný, len som mala pocit, že by som si rada prečítala príbeh aj o Johnovi (brat Bebette) - ale autorka ho ešte nenapísala.