Rebelka

Rebelka
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169870/bmid_rebelka-flO-169870.jpg 4 14 14

V drsné Skotské vrchovině žije nezkrotná dívka Merida, vynikající ličištnice a princezna z království DunBroch. Rozhodnutá sledovat svou vlastní cestu životem, Merida se postaví proti starému zvyku uzavírání manželství. V zoufalství se obrátí o pomoc k čarodějnici, která ji obdaruje mocným kouzlem. Ve sledu událostí, které svým činem způsobí, bude muset Merida včas odhalit význam opravdového hrdinství a odvrátit strašlivou kletbu dřív než bude pozdě.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Brave, 2012


více info...

Přidat komentář

h.belaiova
25.01.2021 5 z 5

Krásná pohádka, dcery jí zbožňují.

TaLu
12.02.2020 5 z 5

Film se mi moc líbil, protože nabízí mnoho otázek, na které není jednoznačná a rychlá odpověď. Naše přání mnohdy bývají odlišná od přání našich nejbližších a jak se v tom všem vyznat a co s tím? Některá rozhodnutí cestu spíše zkomplikují, ale hlavně, že se vše znovu slátá dohromady. Knihu máme jako leporelo, shrnutí příběhu je srozumitelné a ilustrace kouzelné. Vnučce nejvíce učarovala světélka, která vedou k čarodějnici.


Lencza
25.01.2020 3 z 5

Shrnutí animovaného příběhu o trochu netradiční princezně - hrdince, která odmítá jít ve stopách předchozích generací a je rozhodnuta uhájit si svou svobodu. Animace se mi dost líbily, příběh má dobrý spád, ale jde přeci jen o převyprávěný a hodně zkrácený film a na textu je to místy znát.

Samira
16.03.2016 5 z 5

Hodně netradiční disneyovská hrdinka, která okouzlí nejednu malou rebelku. Není úplně vhodná pro menší děti, ale zbytku se bude moc líbit. Knižní zpracování se povedlo a zpříjemní jeden večer.
Rády se k němu s dcerou brzy vrátíme!