Recept na toho pravého

Recept na toho pravého
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504072/bmid_recept-na-toho-praveho-dKU-504072.jpg 3 142 142

Recepty pro život série

1. díl >

Špetku štěstí a hrstku osudu... Ruby Brooksová je nejdřív poněkud skeptická, když jí horoskop říká, že bude mít báječný rok. Zvláště když v rychlém sledu přijde o přítele i o práci. A aby toho nebylo málo, ještě jí utekl zlotřilý montér kuchyně a vzal s sebou všechno včetně kuchyňského dřezu! Ruby tedy bere štěstí i osud do svých rukou s neobvyklým předsevzetím – zúčastní se deseti soutěží denně, ať už o vysněnou japonskou dovolenou nebo o roční zásobu psího žrádla (nemá psa) a vybojovat si cestu ke štěstí naprosto jakýmkoli způsobem. Když se ale zásluhou valentýnské ceny z místní restaurace v jejím životě objeví šéfkuchař Adam Finder (a jeho pes Brutus), je to štěstí nebo osud? A zjistí Ruby nakonec, že skutečné štěstí není třeba vyhrát? Nová romantická komedie, která nadchne fanoušky Jo Watson nebo Rachel Lynn Solomon.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Recipe for Mr. Right, 2021

brunettlibrary
17.07.2023 3 z 5

Tři hvězdičky krásně vystihují mé průměrné nadšení z knihy. Děj se rozjížděl strašně pomalu. Byl velmi rozevlátý, jednou jsem byli tady, jednou tam, jednou v přítomnosti, jednou v minulosti. Lépe bych jej uspořádala. Nemluvím o pár absurdních situacích, které se tady vyskytly. Od půlky knihy mi byl jasný konec, který jsem hned odhadla. Hlavní postavy mi byly sympatické po celou dobu knihy, to knihu asi i zachraňovalo. Knihu bych úplně nezatracovala, ale budu ji doporučovat velmi opatrně.

Janulkaxxx
23.06.2023 1 z 5

Chtěla jsem nějakou oddechovku, ale tahle kniha byla tak zamotaná, že jsem musela být ve střehu koho zrovna čtu a co se řeší. Ke konci jsem musela přeskakovat odstavce, které mi přišly zbytečné a dlouhé abych se konečně dostala ke konci.

Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee

Za dva dny jsem tuhle novou romantickou knížku zhltla jako jahodu, tak moc byla skvělá. Upřímně říkám, že té ER formy jsem se nejdřív hodně lekla a chvilku mě trvalo, než jsem se v tom zorientovala a hlavně našla. Je to vtipné, je to romantické ale hlavně je to sakra akční (a to jsem nečekala).

Hlavní hrdinka Ruby je trochu bláznivka a rozhodne se, že se každý den bude přihlašovat do bláznivých soutěží. Říkejte tomu náhoda nebo osud, ale Ruby vyhraje romantickou večeři v restauraci, kde kuchařem není nikdo jiný, než ten roztomilý soused se kterým se seznámila před pár dny. Adam nechce o ženách slyšet ani slovo, obzvlášť poté co poznal Emily (to je dobrá kopretina! ), ale od první chvilky, co spatřil Ruby, na ní nemůže zapomenout.

Tohle byla přímo dokonalá dávka všeho, co má romantická knížka mít milovala jsem Ruby a Adama, oba byli neuvěřitelně sympatičtí, vtipní a ráda jsem s nimi procházela jejich zamilovaností. Nesnášela jsem Emily takovou kravku (pardon za ten výraz, ale já si potřebovala ulevit) už jsem v knížce dlouho nezažila, byla to prostě nepředvídatelná potvora a já ji chtěla zakroutit krkem. Koho jsem ale milovala, byl Malik klučina, který neuměl moc anglicky a pomáhal Ruby s přestavbou kuchyně ten byl dokonalej.

alzbeta4340
07.06.2023 4 z 5

Ruby má hobby - účast v deseti spotřebitelských soutěžích denně a Adam má svoji stalkerku Emily. Trvá celou knihu než se oba těchto nepříjemností zbaví, ale nakonec se to povede.
Mě osobně čtení přimělo cítit se jako literární hrdinka, protože jsem si uvědomila, že jsem loni vyhrála v zákaznické soutěži zubní pastu. - Bohužel jen jeden kus. :-)

moma08
05.05.2023 4 z 5

Tenhle příběh se mi líbil, mělo to humor, nebyla v něm velká zápletka, hlavní postavy fajn a dobře se mi to četlo.
Prvně jsem se bála do toho jít, kvůli hodnocení, ale ve finále jsem ráda, protože to byl relax číst.

Mamka_cte
12.04.2023 3 z 5

Čekala jsem, že kniha bude podobná knize Polib mi dortík, ale to jsem se úplně spletla.
Humor knihy mi nějak nesedl a hlavní postava Ruby už vůbec.

Nejvíce se mi líbil pes Brutus, kterého nevím proč, stále přejmenovávám na Rufuse. A z těch lidských postav, to je jednoznačně Malik! Ochotný, přátelský, ohleduplný a vtipný mladík s velkou rodinou.

Líbilo se mi, že to nebyl jen příběh o lásce. Jasně, že víme jak příběh skončí.. je to přece jen román, ale je okořeněný stalkingem a problémům s ním spjatým. A chování Adama mě dost vytáčelo, nechoval se vůbec jako chlap.

Ruby a její soutěže, moc hezký! Až jsem měla chuť taky soutěžit o nesmyslný věci (např. vyhrát přes 500ks kondomů).

Na jednu stranu musím říct, že se to dobře četlo, ale nějak se mi to prostě úplně nelíbilo.

Kudík
08.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Autorka je stylem humoru přirovnávána k Jo Watson, což mohu potvrdil, ale současně je to i její umírněnější verze.
Ruby Brooksová žije v přízemním bytě s totál zdevastovanou kuchyní, kterou jí jistý Kevin, alias montér kuchyní demontoval a již nově neosadil, kde tráví svoji nucenou dovolenou na pozici evenťačky. Po prvních stránkách jsem si osobně myslela, že je to líná alkoholička. :) Hodně z chování Ruby, anebo jejího souseda, kuchaře Adama Findera, se vysvětlí až v průběhu děje, např. proč on divně reaguje na balíky a proč se ona rozešla s Danielem. Její předsevzetí mi přišlo (bod č. 1) trošku jako obsese, ale celkově jsem se dobře (hlavně s postupujícím dějem) bavila a velké plus za Bruta, který dostával pohledy a za témata jako je stalking. Mimo Ruby zde báječnou dávkou sarkasmu oplývala i Inspektorka Lenhamová.

"Předsevzetí:
1  deset soutěží za den
2  zabít montéra kuchyní
3  práce snů
4  navštívit Japonsko
5  nespat s Danielem  už nikdy"

Kenan
20.03.2023 3 z 5

Ruby přijde o práci i o přítele, a tak začne zabíjet čas tím, že se denně účastní 10ti soutěží o nesmyslné věci. Zásluhou jedné ze soutěží o romantickou večeři se seznámí se svým sousedem, šéfkuchařem Adamem a jeho psím miláčkem Brutusem. Ruby je trochu ztřeštěná, proto s ní zažíváme mnohé komické situace. Roztomilý, oddechový příběh, na který asi brzo zapomenu, ale při čtení jsem se bavila.

Ivuska.09
26.02.2023 4 z 5

Nejprve jsem si musela zvyknout na hlavní hrdinku, ale pak mě čtení bavilo. Doporučuji těm, kteří hledají humorný a zároveň romantický příběh.

Miška935
04.02.2023 5 z 5

Je to velmi milá oddechovka. Ruby byla opravdu silena, ale dost me bavila a u knihy jsem se jenom usmívala. A Adam? Takového chlapa by chtěla každá doma Řekla bych, ze to je kniha na styl od Jo Watson :)

lenka5798
24.01.2023 5 z 5

Zkusím napsat, svůj první komentář :-) Musím říct, že mě tato knížka nadchla už v knihkupectví, když jsem si přečetla její zadní stranu. Kdo by se v hlavní hrdince neviděl, že? Díky Bohu, mě nezklamala. Četlo se to samo, myslím, že jsem to zhltla tak rychle, že to mohu považovat, za svůj rekord ve čtení :-) Bylo tam snad všechno, co od odpočinkové četby potřebujete: hrníček humoru, hrst odvahy (hlavně ze strany hlavní hrdinky Ruby), kapka sarkasmu a špetka ironie, prostě ideální recept na dobrou knížku.

Anni Rose
anglická