Dareba
Johanna Lindsey
Reid Family série
Nevinná Rebecca se znenadání ocitá ve víru vášní i klamu.Její poklidný život se změní ve chvíli, kdy se stane dvorní dámou královny Viktorie. U dvora jsou intriky na denním pořádku, a než se nezkušená dívka naděje, je proti své vůli vtažena do nebezpečných pletich. Nade všechny vyniká královnin nejlepší zvěd: vtipný, okouzlující markýz Rupert St. John. Při setkáních s ním je Rebecca jako omámená, neboť jeho mužnost a pohlednost jí berou dech...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , Ikar (ČR)Originální název:
A rogue of my own, 2010
Jednoduchý děj pro odpočinkovou četbu. Příjemné čtení pro nenáročného čtenáře, za mě super. Lindseyová ví, jak na mě a její knížky sem tam ráda vyhledávám. Ráda si přečtu něco nového.
Knižku jsem měla rozečtenou a moc se mi nechtělo ji dočíst. Nakonec to nebylo tak "hrozné" ale moc mě neberou příběhy o špehování a intrikách.
Ze začátku jsem se musela nutit, abych četla dál, nemám ráda dvorské intriky, ale nakonec jsem se přemohla a nelitovala toho, příběh dvou lidí, kteří jsou k sobě poutáni a přitom si to ze začátku nechtějí přiznat, se opravdu autorce povedl.
Najít nové a nové romantické téma, aby znovu zaujalo, je určitě pro autorku docela náročné... Dnes sice přišla s intrikami, ale nádherně je proložila krásným příběhem hlavních hrdinů - krásný Rupert obletovaný ženami najednou potká nevypočitatelnou Rebeku, které sice nejdříve nedůvěřuje, ale ona jediná mu bouří myslí....
Kniha plná intrik, které mě moc nebavily a až v druhé části knihy to začalo být zajímavější.
Velmi čitvá kniha, plná intrik, nedorozumění a osudových zvratů.....přečetla jsem za jeden den, nedalo se od ní odejít:-)
Anglie láska 19. století intriky romance Viktorie, britská královna, 1819-1901 historické romance
2001 | Bouřlivé objetí |
1999 | Řekni, že mě miluješ |
2001 | Okouzlení |
2012 | Dokonalá partie |
2001 | Zajatá nevěsta |
(SPOILER) Rue byl Rebece souzen již od počátku, nebo spíš ona jemu? Kdo ví, hlavní je, že se setkali, škorpili a nakonec zamilovali a nic víc od knihy nelze očekávat. Trošku těch intrik u dvora, občas mě naštvala nějaká zlá potvora, ale Rebece jsem fandila od začátku, její i jeho matku jsem si oblíbila - obě takové trochu feministky, že? Pro mě, silné ženy, žádné uťápliny doby. No a co závěrem, snad jen myšlenka na to, že každý máme někde, toho svého anděla.