Rezistencia - Veronica Roth | Databáze knih

Rezistencia

Rezistencia
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544463/bmid_rezistence.jpg 4 3803 3803

Divergencia série

Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Insurgent, 2012

Arya26
15.03.2015 4 z 5

Tato kniha se mi líbila ,ale víc se mě líbil první díl. Druhý díl byl sice víc akční ,ale děj v některých úsecích vázl. Nelíbilo se mi to že Tobias vyměkl ( V jedničce to byl tvrďák Čtyřka).
Tris někdy měla až přehnaně sebevražedné sklony. Kniha se mi líbila ,ale byla o něco slabší než jednička.

natalie2171
14.03.2015 4 z 5

Mívám takovou smůlu, že u knižní trilogie bývá vždy ten 2. díl takový méně záživný. Jsem ale moc ráda, že tady to bylo naopak a autorka mě nenechala se nudit! Knihu jsem si užila, měla z ní smíšené pocity, možná jsem trošku, ale jen trošku nepochopila konec, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Doufejme, že bude stejně dobré i filmové zpracování :)

Petttra
14.03.2015 5 z 5

Po přečtení prvního dílu Divergence mi to nedalo a musela jsem vědět, jak to pokračuje. V knihovně to nebylo k zapůjčení, takže jsem si to stáhla do mobilu v pdf. Nikdy bych neřekla, že jde tak rychle přečíst knihu. Do knížky jsem se zamilovala. Je to úžasná kniha plná dobrodružství, překvapení, napětí a lásky. Určitě doporučuju!! :)

kerr.cani
13.03.2015 5 z 5

Naprosto úžasná knížka, doporučuji! Totálně jsem se do ní zamilovala, je čtivá, skvěle se čte.

rendasykorka
12.03.2015 5 z 5

Nevěděla jsem, že tak rychle umím číst, nemohla jsem se vůbec odtrhnout od děje, stopro doporučuju :)

adelaska
03.03.2015 5 z 5

pro fanoušky a ty, co se těší na film: https://www.youtube.com/watch?v=iJCc3LL-Fyw&;t=119

sabbinka88
02.03.2015 5 z 5

nejvíc se mi líbí, že se do té knihy vcítím.. to je asi jediná s kterou tohle umím .. je opravdu super a mužu ji doporučit :)

VioletRainbow
24.02.2015 4 z 5

Po skvěle rozjetém prvním díle trochu zklamání, ale stále nabité dějem, i když ne tak dobré jako jednička.

Mirokluso
22.02.2015 5 z 5

1234567981234687

elfinkaa97
09.02.2015 4 z 5

Kniha je velmi čtivá a dobrodružná.

Ronnie68
07.02.2015 5 z 5

Druhý díl trilogie byl daleko více zajímavější, akčnější a dokonce i čtivější než první díl. Úplně mě to vtáhlo do děje. Zajímavý byl hlavně ten otevřený konec knihy ... už se těším až dočtu i 3. díl.

Phoenix16.cz
05.02.2015 3 z 5

V podstatě to je velmi podobné jedničce. Hlavní postavy známe, vedlejší se průběžně obměňují (protože poměrně často umírají). Místo děje se průběžně mění, ale s novými lokacemi se příliš neseznámíme, protože pro posun děje nejsou zas tak zásadní. V knize je několik rádoby překvapujících momentů (Trišina smrt, bratrova zrada, zpochybňování Trišiny loajality, závěrečné odhalení), ale všechny jsou naprosto předvídatelné a psané jakoby podle předem zadaných klišé. Ale jako oddechovka je to kniha velice slušná. Čte se dobře, má spád, i když je to prostřední díl, čímž působí jako bez začátku a konce. Najde se tu dost logických chyb. Nejvíc mně vadila ta ohledně divergentních. Proč Erudite vynakládá všechny možné zdroje na jejich nalezení, když je umí rozpoznat hned u rozřazovacího testu? A jak to, že jim tam pořád jezdí sem a tam vlaky bez cíle a vždy zrovna tam, kam naši hrdinové potřebuji?

Andrushka
03.02.2015 4 z 5

Není to špatné, ale příliš zdlouhavé, natahované, předimenzované.

Beovulfak
02.02.2015 3 z 5

Lehce slabší, než první díl. Nelíbil se mi Tobias, přišel mi jako ufňukánek a lezl mi na nervy. Nemám ho ráda, líbí se mi tajemný drsňák Čtyřka.

Sab96
31.01.2015 5 z 5

Pro mě mnohem lepší než první díl. Tris už je mnohem dospělejší. Už má vlastní názory,jen mě štvalo,že za ně nebojuje a místo toho vždycky uzná Tobiase. Je mi líto,že v tomto díle zemřelo tolik dobrých postav. Závěr knihy každého donutí přečíst si další díl.

HankaL
30.01.2015 4 z 5

Kniha byla hezká, množná jsem čekala něco víc, ale za to že se dobře čaetla a příběh byl opravdu poutavý dávám 4 hvězdy.

MelanieSt
29.01.2015 4 z 5

Pro mě lepší, než první díl. Kniha je čtivá, v rámci žánru zajímavá. Tris je mi sympatičtější, než v první knize. Líbí se mi, že na rozdíl od mnohých jiných love story, není vztah Tris a Tobiase idylický, taky se občas pěkně chytnou :D Je v pořádku, že má Tris svou hlavu, proč by se měla neustále chovat podle toho, co po ní kdo chce. To dává knížce alespoň nějaký náboj a kapku nevyzpytatelnosti.

paja5
28.01.2015 5 z 5

Skvělé... Příjde mi sice, že autorka této série.. jak to říct... no prostě čím víc dílů tím méně dobré... Jinak vzestup a pokles děje je podle mě podobný jako v knize Hunger games...

andulka1406
25.01.2015 4 z 5

Líbilo se mi to trochu méně než první díl, ale i tak kniha je skvělá a tuhle trilogii mám hodně ráda :)

LucyNej
23.01.2015 5 z 5

Užasné, stejně jako první díl.. hned se vrhám do čtení dalšího dílu.