Čáry života přehled
Veronica Roth
Čáry života série
1. díl >
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, kde mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Akos a Cyra jsou pro ten svůj zneužíváni. Cyra má dar bolesti a síly a její bratr, tyran vládnoucí celému válečnickému národu, její sílu používá k tyranizování nepřátel. Akos pochází z mírumilovného národa a pro rodinu by obětoval i vlastní život. Dokáže si Cyra s Akosem navzájem pomoci, nebo přinese jeden druhému zkázu?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
Carve The Mark, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čáry života. Přihlašte se a napište ho.
Nenadchlo a ani neurazilo, ze začátku mne to nebavilo skoro vůbec. Nakonec jsem knihu dočetla a pro mne průměr.
Velmi pomalý rozjezd, bohužel jsem si k hlavním postavám nevytvořila žádný vztah a dělalo mi problém nepřeskakovat stránky.
Za mě tedy lehký podprůměr.
Po sérii Divergence přichází Čáry života
13.01.2017
„Vždycky šla po té nejtvrdší, nejsyrovější pravdě, znovu a znovu, jako žena odhodlaná zlámat si všechny kosti v těle s vědomím, že srostou a budou ještě pevnější.“
Kniha Čáry života v seznamech
v Přečtených | 1 333x |
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
Miluji ten příběh, miluji prostředí, kde se odehrává, Akose a Cyru a jejich chemii. Vždycky jsem si myslela, že jsem člověk, který knihu přečte jednou a dost, ale k téhle se vracím vždy po dvou letech, kdy marně hledám mezi moderními YA něco, co by mě chytilo stejně. :)