Rezistencia

Rezistencia
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544463/bmid_rezistence.jpg 4 3761 3761

Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Insurgent, 2012

LittleMonste
19.07.2014 4 z 5

O poznání horší než první díl, ale stále dobré. Děj byl na můj kus moc zmatený a přeplácaný, zkrátka moc všeho... a mně osobně trvalo strašně dlouho než jsem se dostal zpátky do děje a připomněl si všechny postavy. Hlavní hrdinové - Tris a Tobias - se chovali úplně jinak než v Divergenci. Musím ale pochválit Veronicu za styl psaní, protože to je opravdu neuvěřitelné...smekám. Skončilo to skvěle...a snad Aliance obhájí kvalitu série.
Hodnocení - 78 %
Přečteno - 1x

petrvyhy
19.07.2014 4 z 5

Dočteno velice rychle. Ani nevím zda kvůli tomu, že mě to nadchlo a nebo abych si mohl odškrtnout další knihu ze seznamu. Druhý díl byl lehce srovnatelný s prvním. Příběh utíkal stejně jako předešlý. Zas lehce předvídatelné, ale občas překvapilo. Třetí díl si přečtu jen z toho důvodu, abych se dozvěděl, jak to skončí. Jinak dobrá oddychovka na nedělní odpoledne.

Laenka
18.07.2014

Já nějak nechápu jak se někdo může rozplývat nad něčím takovým ,jistě dobře se to čte zápletka zajímavá jen konec podivný jsem zvědavá zda i nad tím budete jásat. Četla jsem celou trilogii jsou tam místy pěkné zápletky jinak mě to zklamalo čekala bych jiný konec to jak to skončí se mi nelíbí.

adorjas
16.07.2014 ztráta času

Nič nové, čo by nebolo už v prvej časti...opakovanie motívov, pobehovanie hore-dole, zajatie, vyslobodenie, nerealistické zobrazovanie dialógov. Možno pre nejakých násťročných, ktorým sa z toho budú triasť kolená. Ja si už neprosím, ďakujem.

mautina7
10.07.2014 4 z 5

Trochu jsem se nekdy ztracela v postavach a v zamerech postav, ale vzdy jsem se rychle nasla. Zvraty a napeti v knize je stejne jako v prvnim dilu. Co mi na knize trochu vadilo, bylo v podstate opakovani stejneho motivu nekolikrat dokola - Tris je v trablich a Tobias ji zachrani...

Samira
09.07.2014 5 z 5

Druhý díl byl proti prvnímu dílu, který byl dokonalý malinko slabší, ale pořád převyšuje většinu knih, takže jsem byla nadšená. Jen ta nadupaná akce bez přestávky byla někdy moc, ale chápala jsem důvody a četla skoro bez dechu. Ústřední dvojice se někdy zbytečně hádala. Jsem hrozně zvědavá, jak kniha dopadne, otevírám třetí díl, jinak to ani nejde!

zpevSusannah
07.07.2014 5 z 5

Nooooo, zajímavé... Musím uznat, že mě i tento díl dostatečně lapil, abych ho přečetla za tři dny. Touto knihou jsem se snažila hlavně přivést mozek na jiné myšlenky a utéct od svých problémů a protože se jí to povedlo na 90%, zaslouží si plný počet hvězdiček.
Jinak se mi líbila zatvrzelost Tris a to, jak si jde za svým přesvědčením. I když pravda, občas bych ji profackovala :-D
Zároveň kladně hodnotím to, že láska Tris a Tobiase příjemně provází celý příběh a zbytečně na sebe tolik neupoutává veškerou pozornost (uuuufff, nestala se z toho přiblblá a přeslazená romaňťárna).
Huráááá, na poslední díl :-).

Kyta
03.07.2014 5 z 5

Znovu jsem se přesvědčila, že autorka má vynikající talent. :)
Narozdíl od Divergence, kde se se vším seznamujeme a vše je nové, Rezistence je o dost akčnější a začíná tu jít o hodně. Pokaždé se zde něco děje; ani jednou jsem nepocítila nutkání knihu odložit, protože je opravdu neskutečně čtivá a upoutá svým neobyčejným dějem, který je pořádně pestrý a až do poslední stránky nečekaný.
Tris jsem si díky Divergenci docela oblíbila, ale tady mi přišla jiná; pořád má sice tu svou povahu, kdy se vrhá do nebezpečí a kdy nechce, aby umírali nevinní lidé, ale některá její rozhodnutí a myšlenky mi přišly až moc nad její úroveň. Chápu, že chce být užitečná, ale měla by si promyslet, komu bude nakonec věřit! Na konci se ale ukázalo, že i ta její statečnost a tvrdohlavost se něčemu vyplatily. Taky se mi líbí vztah mezi Tris a Tobiasem - ty jejich hádky a neshody jsou přece jen normální, přestože někdy trochu zbytečné.

Už v Divergenci jsem se přesvědčila o tom, že tahle trilogie je výjimečná a tenhle díl mi to ještě potvrdil. Myslím, že si rozhodně zaslouží 5*. Už teď začínám litovat, že jsou jen tři díly...

kristýnka007
03.07.2014 3 z 5

rezistence je dobrá knížka, ale už mě nechytla tolik jako první díl.. nejlepší je prostě masová vyvražďovačka v jedničce :)

b.krteckova
02.07.2014 5 z 5

Děj super, jen bych hlavní hrdinku dost často nejraději propleskla!...ten její pocit, že na ní stojí celý svět a iracionální jednání v souvislosti s její láskou...ale jinak super...

lea6493
01.07.2014 5 z 5

super napínavé čtivo :) hned se vrhám na třetí díl abych věděla jak to bude pokračovat :)

Denčaa
01.07.2014 4 z 5

Parádní počteníčko, ale něco mi v tom, oproti jedničce, chybělo. Každopádně děj se hodně zamotal a příběh jsem hltala po kapitolách. Trošku mě zarazil konec, nedokázala jsem si moc představit, jak by to mohlo pokračovat, ale nakonec je vše tak, jak mělo být. Už ted jsem zvědavá na filmové zpracování.

mirrab
29.06.2014 5 z 5

Stejné jako první díl. napětí, vzrušení a romantika. Přečetla jsem jedním dechem. Určitě už je tu víc rebélie, ale s koncem jsem spokojená

Laenka
29.06.2014

Přečetla jsem celou trilogii a je docela zajímavá jen jsem tak trochu doufala ve šťastnější konec. Ten hlavní děj říká , že člověk je sám sobě tvůrcem i ničitelem svého života jak se kdo k němu staví a co od něj čeká. Tris se né jednou obětovala aby ostatní mohli žít jinak a Tobias se nakonec vymanil ze svého stínu minulosti. Nějak jsem přeci jen očekávala jejich společnou budouctnost ať už by byla jakákoliv, to jak to skončí není to nejlepší řešení a to mě dost zklamalo.

neww
29.06.2014 2 z 5

Nemůžu si pomoct, ale prostě nesnáším Tris, nesnáším Tobiase, nesnáším všechny, přijde mi že tahle knížka prostě nemá žádný překvapivý zvrat a že je vcelku o ničem. Možná je trochu lepší než první díl, ale ne o moc.

Ankavi
28.06.2014 4 z 5

Rezistence je kniha, která mi hodně sedla. Nečekala jsem od ní více než od Divergence, a proto se mi horší určitě nezdála - barvitý děj, napětí, možná ještě detailnější popisy postav, prostředí a pocitů či vnitřních pochodů hlavních hrdinů. Ani chvíli jsem se nenudila, nastala řada zvratů, některé postavy vysloveně překvapily - ať pozitivně, nebo negativně. A to se mi líbilo. Závěr malinko "do rozplizla", ale protože ihned navazuji třetím dílem, tak mi to zase tolik nevadí. Knihu jsem četla již dvakrát a myslím, že se k ní časem zas ráda vrátím :-) chování Tris mi, na rozdíl od některých čtenářů, nevadilo - je jí sladkých 16, kdyby každý 16-letý měl tolik rozumu a sebedisciplíny, jako ona ;-) K tomuto věku prostě úlety, vzdor vůči autoritám, neochota se podřizovat patří... jen musím ocenit, že Tobias má tedy svatou trpělivost. No uvidíme, kam nás děj ještě zavede a jak se jejich vztah bude vyvíjet, už se těším!

Gwendolyn
24.06.2014 3 z 5

Začalo mě to bavit až v poslední třetině.

RosMeggie
24.06.2014 5 z 5

Super pokračování....:D... opět super díl, nic mě nezklamalo, ba naopak mě pár věcí i nadchlo... Teda až na ty sebevražedné sklony hlavní hrdinky...:(... chudák Tobias... (ať jde radši ke mě já bych od něho takhle pořád nezdrhala, já bych ho hýčkala....:D...)

P.S. Kvůli Tobiasovi prostě musím dát těch 5*....:D...(I l♥ve you Tobias...)

S láskou
-Rose

monca0188
19.06.2014

Jak už jsem psala u Divergence: tuto trilogii jsem si hooodně oblíbila, takže nemůžu přímo říct že by se mi nelíbil tento díl, ale musím uznat, že ten první díl byl o něco takovej akčnější, živější a o něco i logicštější! Byly tam samozřejmě i světlé scény (to zase né že ne), ale v tomhle díle se moji dva oblíbení hlavní hrdinové (Tris a Tobias) hodně hádali a já osobně mam radši když jsou spolu jako i fyzicky ale i emocionálně!!
Jednička Divergence byla o malinko lepší, ale tento díl byl taky úžasnej...
Jsem ráda, že už jsou všechy díly napsaný, abych nemusela čekat na bydání nebo přeložení!!

(Na třetí díl Aliance se moc těším, ale zároveň se obávám jak to skončí, hlavně kvůli Trisině tvrdohlavosti atd... Doufám že bude ještě lepší než předchozí dva díly :)) )

Ovšem teto díl určitě taky stojí za přečtění!!! (o tom žádná!)

Tady bych dala asi tak 4,75 hvězdiček

Silencia
12.06.2014 4 z 5

Druhý díl je dějově asi zmatenější, než první, a Tris je dementnější. :D Jsem ale ráda, že autorka splnila má očekávání ohledně Caleba a Petera a všechno to přecházení se strany na stranu je stále přehledné. A že jednání lidí je stále pochopitelné. 4,5*