Říční znamení
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
V HLUBINÁCH ŘEKY COLUMBIA SE K ŽIVOTU PROBUDILO ZLO... Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokázala přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud. V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm mohl něco vědět. A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
River Marked, 2011
Interpreti: Anita Krausová

Už dlouho jsem nenarazila na takhle povedenou sérii. Briggs píše skvěle, každým dílem líp a líp, zápletky nejsou jednotvárné, ba naopak skvěle propojené. Prostě to nemá chybu. Dalšího dílu se snad nedočkám! :)

Kniha byla zahlcena informacemi i když jsem ji stejně jako Nebraska přečetla jedním dechem. Nechyběl zde humor ani láska ani dobrodružství byla opravdu krásná a zas o stupeň lepší. Ale obávám se že jsme se s Mercy touto knihou jaksi rozloučily-i když kdo ví?-protože Fantom Print zamýšlí vydat od Briggs sérii Alfa a Omega. Možná je to z úplně jiného soudku a nebo jen z jiného pohledu na Adamovu smečku. Každopádně doufám že jsem se spletla a Mercy bude pokračovat i kdybych na další díly měla čekat třeba v řádu let. ( Mimochodem jak říká Nebraska; "Miluju knížky se sladěnými šňůrkami"- já zase miluju nejvíce hnědou barvu XD

Jedním dechem. U každého dílu téhle série si říkám, že Briggs je zase o kus lepší. Na další si budu muset pěkně dlouho počkat, ale jsem si jistá, že za rok a půl se z další Mercy zase posadím na zadek.
A jak je u FantomPrintu zvykem, překlad i provedení jsou na jedničku s hvězdičkou. Miluju knížky se sladěnými šňurkami! :-)
2009 | ![]() |
2012 | ![]() |
2010 | ![]() |
2010 | ![]() |
2014 | ![]() |
Knížka se mi jako vždy líbila ale co se týče příběhu trochu nezáživné spíš na takové pohodové líné čtení myslím že byli už lepší příběhy než byl tento. Ale konec ten jako vždy stojí za to jsem byla napnutá jak kšandy jak to dopadne :-D Takže kdo má rád příběh Mercy a Adama tak to stojí za přečtení. A četla jsem na nějakém fóru že by měl být další díl ale až za rok teď vychází jiná nová serie od Patricie taky o vlcích prvním dílem je Štvanice. :-)