Říkačky o botách a oblečení
Renata Škaloudová
Milí oblékající a oblékaní, zpříjemněte si tuto činnost s našimi říkačkami. Že děti ještě nevyslovují správně, ale třeba takhle: JÁ MÁM PUÁN TEĎ KDYŽ MÁM UKUIZENÉ HJAČKY: PŠEČTEM SI … ŽÍKAČKY!! vůbec nevadí. Hlavně když po vašem napětí v hlase rytmicky doplní poslední slovo. Společně vám to bude hezky znít i slušet.... celý text
Na každé stránce je jednoduchá veršovaná říkačka, kde je vynechaný název oblečení, který mají čtenáři za úkol doplnit podle ilustrace a rýmu. Některý jsou horší, ale některý pobaví ... a ta radost, když přijdete na to správné slovo. Tříleťáka to moc baví. Za mě velmi povedená knížka.
Měly jsme s dcerou půjčené z knihovny, přečetly jsme během chvilky a zase hned vrátíme.
Dceru bavilo doplňovat poslední slovo v říkankách, ale některé říkanky byly takové zvláštní. Ilustrace byly celkem vtipné. Jsou ale určitě lepší knihy k rozmluvení.
Jednoduché verše, některé lepší, jiné horší. Takový veselý průměr. Ilustrace ujdou. Věřím, že pro děti to bude fajn. Ale stačí půjčit z knihovny.
pro děti logopedie obrázkové čtení (obrázky na místě slov)
2015 | Říkačky o autech a strojích |
2019 | Rozumí koza petrželi? |
2016 | Říkačky o dobrotách |
2018 | Říkačky o botách a oblečení |
2012 | Řeč rukou |
Oproti prvnímu dílu, ke kterému jsem přistupovala s nejistotou, zda budu umět odpovědět, a brala ho jako výzvu, zde jsem věřila ve stoprocentní úspěch. Nepřišel. Malý král na karnevalu mi dal zabrat…. ------- plášť, jen plášť mě napadal. :-D :-D // Díky za takové knížky! A teď ještě ten prostřední díl o dobrotách…, ať mám tuhle veršovanou trilogii komplet.
----------------
UŽ TO VYPNI, A TO HNED!