River Wild
Samantha Towle
Nové město. Nová identita. Těhotná a bez pomoci. Na útěku před minulostí, která mě nikdy nesmí znovu najít. River Wild. Náladový. Nevypočitatelný. Zmetek. Tak to je můj nový soused. O přátelství s Riverem nemám sebemenší zájem. Stejně tak on o mě nezavadí pohledem. Jednoho dne mi ale pomůže zachránit opuštěného psa. Ten den jsem v jeho očích spatřila cosi, co moc dobře znám. Smutek. Bolest. Osamělost. Tyhle věci jsou pro mě denním chlebem. I když ani jeden z nás o přátelství nestojí, osud nás přivede k sobě. A potom, jako blesk z čistého nebe, už z nás nejsou jenom přátelé, ale něco víc. River a já máme každý svoje tajemství. Kostlivce ve skříni. Ale to nám nestojí v cestě. On rozumí mně. A já rozumím jemu. Poprvé v životě zažívám něco, o čem jsem dosud slyšela jenom v pohádkách – štěstí. Jenomže žádné štěstí netrvá navěky. Ne pro lidi, jako jsem já. Moje minulost je mi v patách, slídí, čeká a připravuje se na ten správný okamžik, aby mi to všechno vyrvala z náručí.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2020 , BaronetOriginální název:
River Wild, 2019
Knihy od této autorky se čtou sami. Příběh Annie/Carrie a Rivera je ale opravdu něco na co budu dlouho vzpomínat. Věci které se můžou dít v každe domácnosti a opravdu málo se o tom mluví. Ano některé věci byly až moc růžové. Ale byla jsem za to velice ráda, protože už takhle to byl velice silný příběh a za mě plný počet.
Prostě wow. Mám štěstí, že mám knížku ve čtečce, protože papírovou verzi už bych si nikdy nepřečetla. Byla by úplně rozmáčená.
Na knížku jsem se těšila, věděla jsem, že se mi bude líbit. A když jsem ji měla konečně doma, tak jsem se pak dlouho odhodlávala ji otevřít. Bála jsem se, že bude - vzhledem k tématu - příliš dramatická a srdcervoucí. No, není důvod k obavám. Je to zaláskovaný příběh o dvou silných lidech. O boji s minulostí a o síle k novým začátkům. A většina knihy, kdy se ti dva poznávají a hledají k sobě cestu, je vlastně děsně milá, příjemná, až uklidňující.
River Wild - adept na možná tu nej nej knihu v tomto roce! Fakt si sypu popel na hlavu, že jsem ji odkládala tak dlouho.
Jedná se především o milostný román, ovšem řeší se velmi závažná témata. Znásilnění, domácí násilí, zneužívání. Autorka sice varuje předem...ale stejně to moc nepomůže. Začátek byl teda hodně drsný. Jak River tak Annie/Carrie si prožili své a oba si zasloužili štěstí a lásku. Mooc se mi líbilo jejich sbližování, nečekejte ale žádnou velkou erotiku, vše se neslo v ,,nevinném" duchu. :D Bylo to fakt až roztomilé. River byl největší zlatíčko, přesně o takových chlapech ráda čtu. ❤
Většinu času jsem se culila jak blázen, ale byl tam i moment, který mě dohnal k slzám. Na konci velký šok (skoro infarktový) vystřídal úlevu a i dlouho po dočtení jsem o tom všem ještě přemýšlela. Vím určitě, že si knihu ještě někdy přečtu. DOPORUČUJU!
5⭐/5⭐
Kdyby šlo víc hvězdiček, dám je. Úžasná kniha. Autorka se stala mou oblíbenou. Tohle bylo skvělé!!
Začátek děsivý. Příběhy obou hlavních hrdinů jsou příšerný. Ale pak je to příjemná oddechovka.
Téma domácího násilí se objevilo již v autorčině jiné knize, tady ještě přitvrdila. Tento příběh byl velmi čtivý, smutný i vtipný, ale že bych z toho nemohla usnout, to ne....Je to chvílemi trochu drsnější romantika spíše pro mladší čtenářky. Pro zpestření takového zachmuřeného prosincového dne, jako byl dnes, se však kniha hodí.
I když si už dávám pozor, v tomto případě jsem tak trochu podlehla reklamě a komentářům na DK, ale k četbě mě přiměla hlavně lákavá anotace. Sbližování dvou traumatizovaných lidí slibovalo velmi zajímavou zápletku, jenže ... Linka Carrie a jejího útěku před tyranským manželem sice není nijak originální, ale vždy atraktivní. Ovšem vlastní provedení útěku je v knize opravdu hodně jednoduché, vzhledem k povolání manžela by měla být Carrie nalezena podstatně dříve. Ještě že to autorka nedopustila. River mě bavil o dost víc - jeho osud byl opravdu srdcervoucí a tak se nelze divit jeho zatrpklosti a velmi podezřívavému postoji k ostatní lidem. A že k tomu měl díky chování řady obyvatel městečka spoustu důvodů.
Čili zápletka knihy musí nutně upoutat pozornost, ovšem styl knihy se mi zdá příliš překotný, neučesaný a jakoby klouzající jen po povrchu (a když si to myslím já, se svým brakovým portfoliem, to už je co říct). Rozhodně bych zde přivítala rozvedení aspoň některých situací či postojů a chování obou hlavních hrdinů. Dlouho jsem se rozmýšlela zda ohodnotit 3 nebo 4*, nakonec za čtivost tu jednu * přidávám.
Zaujímavá téma. Začať nový život. Zlé obrátiť na dobré. Škoda len toho, čo mi prekáža aj v iných knihách, že niektoré situácie, by sa mohli viac rozpísať, ísť do hĺbky a nie len rýchlo ukončiť knihu a šup na ďalšiu. Ale určite nechcem nikoho odradiť, postavy sú zaujímavé, dej napínavý. Odporúčam.
Trochu psycho a trochu román. Moc se mi to líbilo a rozhodně doporučuji. Neotřelé téma útěku týrané ženy od manžela a následně budování nového života.
Krásný romantický příběh postavený na bolesti, utrpení a lásce. Rivera a Carrie miluju - silné postavy s těžkou minulostí! Přečteno za jedno odpoledne. Škoda, že nebyla kniha delší. :-)
Trochu jsem očekávala něco podobného jako u knihy Trable a dostala jsem stokrát víc.
Tato kniha mne zase rozplakala a to hned několikrát. To, čím si oba prošli, mě ničilo a zároveň jsem na ně pyšná, že se našli a i jak to skončilo. Konec mi dal docela zabrat, protože jsem to moc nečekala, ale vše bylo tak, jak má být.
Tato autorka už mi dokázala, že psát umí a tato kniha se určitě zapsala mezi její nejlepší! :-)))
Knížku jsem přečetla téměř bez přestávky. Chytla mě hned od začátku. Jediné, co bych trochu vytkla je rychlé vyřešení situace s manželem, tady bych ocenila kdyby se autorka více rozepsala, stupnovala napětí atd. Jinak super
Super, kniha se mi opravdu líbila,až na ten šok na konec!!! Ještě, že to napravil epilog :-)
Líbí se mi že se téma dotklo tak závažného problému jako je znásilňování, pedofilie, zneužívání, takové téma je vždy těžko popsatelné a vložené do příběhu, tak aby pasoval a byl pro čtenáře dostatečně čtený. Autorka to pojala vážně s velkou grácii a děkuji jí za skvělou knížku plnou zábavy, vtipu, romantiky, ale také síly, bolesti a psychického vyrovnaní s minulostí. ,, Ta žena v obchodě, která má mastné vlasy, vypadá, že pár dní nespala a má modřinu na obličeji se vážně třeba někde poprala o fet, ale také možná je týraná žena v domácnosti" ,, Spolužák ve škole, který se pořád pere je agresivní z nikým se nebaví straní se a na jeho tváří neuvidíte nikdy úsměv je třeba jenom grázl co je rád sám a nebo je zneužívaný a takhle ventiluje svoje pocity a žádá o pomoc po svém a čeká, že si ho někdo všimne a pomůže mu "
Knížka mě opravdu bavila. Vtipné dialogy, fajn zápletka jen bych ji ještě o par stran protáhla.
Určitě od knihy nečekejte klasický erotický román, je to spíš krásná romanťárna a dojemná ždímačka emocí, ale napsaná tak, že na mě naštěstí nepůsobila jako velké neuvěřitelné klišé.
Hlavní postavy jsem si moc oblíbila, líbilo se mi počáteční špičkování Carrie a Rivera a bylo jednoduše krásné sledovat, jak se dávají dohromady.❤
Na konci jsem dostala menší infarkt, protože i přesto, že tyto romány mají většinou stejnou konstrukci, stát se může všechno, že jo. :D
Připravte si tedy pevné nervy a směle se pusťte do čtení, dáte to s přehledem na jeden zátah a nudit se určitě nebudete.
Nejprve bych chtěla podekovat autorce za upozorneni, ceho se kniha tyka. Prvni stranky knihy opravdu nejsou pro kazdeho.
River mel tezkou minulost, ktera se bohuzel neda smazat a zit s ni take dobre nejde, az do doby, nez se objevi Carrie.
Carrie zazila domaci nasili, od ktereho utekla a zkousi zacit znovu.
Kniha se cte krasne, pribeh mne bavil. Libilo se mi napeti na konci knihy.
sex sebevražda vraždy láska erotika sexuální násilí zneužívání nenávist znásilnění domácí násilí
2014 | Trable |
2020 | River Wild |
2015 | Bouřlivák |
2015 | Zkrocení bouřliváka |
2023 | Úlet na dva týdny |
Aj napriek svojej tazkej minulosti dokazali najst svoj kus stastia. Pekny pribeh, hoc trosku iny, ako sme zvyknute, napriek tomu pekny.
Miestami mi velmi pripominal Sparksov Bezpecny pristav/Utocisko (Safe Haven).